האם סין תפלוש לטייוואן? 4084
מאמר בניו־יורק טיימס (תרגום ב"הארץ") סוקר את איומה של סין להשתלט צבאית על טייוואן. בתחילת החודש ערכו מטוסי קרב סיניים טיסות מעל שטחה של טייוואן, כהפגנת כוח. לפני כמה ימים רמז שי ג'ינפינג בנאום כי "סין רצתה איחוד בדרכי שלום" (זו היתה מדיניותה המוצהרת בשבעים השנים האחרונות) אך "העם הסיני נחוש ביכולותיו להגן על ריבונותה ושלמותה הטריטוריאלית של ארצו."

למרות שלצבא טייוואן יש יכולת לגבות מחיר כואב על השתלטות סינית, במשך השנים היתה ארצות הברית ערבה דה־פאקטו לשמירת עצמאותה של טיוואן. ב-‏1996 ערכה סין מפגן כוח מול טייוואן, ובתגובה שלחה ארה"ב מספר נושאות מטוסים לאזור; זה הספיק כדי לגרום לסין לסגת. אך מאז - ובמענה לכך - חיזקה סין מאוד את כוחה הצבאי, וכיום ההערכה היא כי הכוחות הקונבציונליים עשויים להיות שקולים. יתרה מכך, לא ברור אם ארה"ב תהיה מוכנה להקריב חיילים עבור טייוואן.
קישורים
הארץ
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "פוליטיקה"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

מה אומרת ההיסטוריה? 743893
'האם היטלר יפלוש לאוסטריה ?'
מה אומרת ההיסטוריה? 743922
סין כמו יפן בשעתה מבקשת לנצל את החולשות של ארה"ב והמערב כדי לבצע אנשלוס עם טייואן. לדעתי זה נובע מתוך הבנה שהמערב לא מסוגל להכיל הרוגים כמו שסין מסוגלת להכיל.

כמו שרוזוולט הטיל וטו על עיצומים כספיים נגד יפן למרות טבח ננקינג [ויקיפדיה] כך היום וזאת למרות קצירת האברים והשמדת אוכלוסיות.

החלה הספירה למחיקת טיוואן מהמפה.טייואן כמשל.
מה אומרת ההיסטוריה? 747065
פוטין הפתיע בדמיון מה שהולך ומגבש מחשבה האם יש משהו בכך שקייב מופצצת כעת וזאת בסמוך להתלהמות הזאת?1

ההערכה שלי זה סיכוי נמוך אך לא אפסי שזה יקרה בעשור הקרוב 743920
עברו הרבה שנים מאז המלחמה הקרה, ומדינות למדו שאחרות לא ממהרות להשתמש בנשק גרעיני כשלשני הצדדים יש את האפשרות. למרות זאת, אינני רואה את ארה''ב מבדילה לנוכח פלישה מסיבה אחת - טייואן מייצרת את רוב השבבים בעולם, וארה''ב לא תהיה מוכנה לתת את היתרון למעצמה עוינת.
הסיבות המשניות הן היסטוריות, בריתות, וזמן מיטבי להכלה.

מהכיוון השני אני רואה את הסינים מהמרים על מכה ראשונה מוצלחת, שהאמריקאים לא יהיו מוכנים לאבדות רבות יותר מוויאטנם, ושהאמריקאים לא יהיו מוכנים לירידה ברמת החיים שנובעת מהפסקת המסחר לתקופה ארוכה עם סין. ייתכן שישבשו קשות את התשתיות בארה''ב בלוחמה אלקטרוניות, אך סביר להניח שיעדיפו להגביל את העימות למקומי על טיוואן בלבד.
ההערכה שלי זה סיכוי נמוך אך לא אפסי שזה יקרה בעשור הקרוב 743965
'ייתכן שישבשו קשות את התשתיות בארה"ב בלוחמה אלקטרוניות'
------
דו"ח העוסק בהצהרותיו של ניקולס צ'יילן,מי שהיה עד לפני שבוע ראש מחלקת התוכנה במשרד ההגנה האמריקאי והתפטר מתפקידו קובע, "אין לארה"ב סיכוי לחימה מול סין" מקור
ההערכה שלי זה סיכוי נמוך אך לא אפסי שזה יקרה בעשור הקרוב 743968
מדובר בדומה לפצצות אטום במאזן אימה משל עצמו עם רמות שונות של מתקפה. התסריט של מתקפה אלקטרונית כוללת עלול להוביל למלחמה גרעינית, וזאת הסיבה העיקרית שהוא לא יתרחש. גם אם המהלך כן ימומש, הוא אמנם יביא להתמוטטות הכלכלה האמריקנית, וכנראה למליוני מתים. לפי דעתי, הנזק שיגרם לחומרה ולתוכנה יהיה ניתן לתיקון כך שהכלכלה האמריקנית תגיע ל - 75% תמ"ג אחרי חודשיים והתאוששות מלאה אחרי שנה (בהתעלם מהנזק של הפסקת המסחר עם סין והמלחמה, אז כנראה 60% בפועל אחרי חודשיים). במקרה שארה"ב לא תגיב גרעינית, היא עדיין תפעיל את נאט"ו ובעלי הברית מחוצה לו, כך שזה סין נגד רוב העולם. סין יודעת זאת, לכן התסריט כולו בסבירות נמוכה מאוד.
המחיר גבוה מאד 743923
סימולציה של פלישה של סין לטיוואן, ללא התערבות ארה"ב

תקציר: מאמץ צבאי עצום שיניב הישגים דלים. בעיקר מסיבות לוגיסטיות.
המחיר גבוה מאד 743943
מספיק להטיל מצור על טייוואן
המחיר גבוה מאד 743944
הסרטון הוא מלפני שלוש שנים, בהן לפי הכתבה סין התחמשה מאוד ואני מוסיף- ודאי חיזקה את יכולות לוחמת הסייבר שלה.
המחיר גבוה מאד 743946
אענה לך ולאיתן ביחד.

בוודאי, יש רמות שונות של תוקפנות. סין יכולה להטיל מצור או רק לתקוף אווירית וכו'. אבל לא בטוח שזה ישיג את המטרות הפוליטית של איחוד עם טיוואן. אפילו כיבוש מלא לא בטוח שישיג את המטרה הזו כי זה דבר אחד לכבוש ודבר אחר לקבל הסכמה של האוכלוסיה.

הסרטון מתייחס ספציפית לתרחיש מאד מאד מסויים:
1. פלישה של כוחות קרקע אל האי המרכזי של טוויאן.
2. ללא התערבות ארה"ב.

הבעיות העיקריות מבחינת סין קשורות לעניינים לוגיסטיים. בקצרה, הפלישה דומה בהרבה מובנים לפלישה לנורמדי במלחה"ע ה 2 (ובמובנים אחרים יותר מאתגרת). יש גבול לכח הצבאי שאפשר להנחית על חוף בגודל מסויים כאשר יש אויב שמצפה לכך ומתנגד באופן פעיל.

אבל בוא נניח שתוך 5 שנים, זה יהיה הרבה יותר ריאלי מבחינת סין לבצע את זה. אם יש דבר אחד שאפשר לקחת מהסרטון, הוא שהמחיר של פלישה כזו (צבאית בלבד, מבלי לקחת בחשבון סנקציות וכו) הוא גבוה מאד מאד. ולכן אני מתקשה לראות את סין הולכת על התרחיש הזה. היא תבחר בתרחיש פחות אלים.
המחיר גבוה מאד 743952
דעתי כדעתך אבל מסיבה שונה.
הסימולציה לדעתי מתעלמת מן השאלה העיקרית בכל הקונפליקט הזה. האם הטאיוואנים ילחמו? תרחיש מאד סביר, אשר להבדיל מן הסימולציה מתחשב במנטליות הסינית המיוחדת הוא שהצבא הטיווואני ישאר מרותק למחנותיו ויכנע ללא קרב מתוך ההבנה שהקרב יכול להיות ארוך וקשה אבל התוצאות ידועות מראש (משהו כמו מלחמת פינלנד-רוסיה).
מעבר לכך אני מסכים אתך. המנהיגים הסינים מבינים שיותר ממשחקי מלחמה ילדותיים מדובר בצורך לגרום לתושבים הכבושים לשתף פעולה ולא להגיע למצבים כמו סין בהונג קונג או ישראל ביהודה ושומרון. בפרט שיש לפזכור שמדובר בסינים אחים ולא בלאום זר. השליטים בבייג'ינג יודעים שגם רצון הלחימה של צבאם אינו בחזקת נתון ידוע מראש. ולכן ההצלחה תלוייה בכישוריהם של המפקדים הצבאיים הסינים ועוד יותר מכך בכישורי ההנהגה הסינית. המנהיגים הסינים יבחנו ביכולתם לבחור את הרגע הנכון בו הנכונות הבינלאומית להתעמת עם סין תהיה מינימלית עם סיכוי מירבי לכך שהאוכלוסיה הסינית המקומות לא תתנגד לסיפוח. המנהיגים הסינים אינם חונטה צבאית ואני מניח שהם יודעים שסיפוח פורמוזה היא אתגר מדיני יותר מצבאי. יותר מכך, הערכתי היא שהם מודעים גם לכך שכישלון בסיפוח טיוואן (בנוסח מפרץ החזירים או המלחמות האפגניות למיניהן) עשוי להיות הדק וזרז לנפילת השלטון בבייג'ינג עצמה.
המחיר גבוה מאד 743954
אני מסכים עם רוב מה שכתבת.
המחיר גבוה מאד 743963
מסכים בהחלט שהאתגר לסין הוא מדיני יותר מאשר צבאי. הסינים לא ממהרים ויחפשו את הרגע הנכון. אני חושב שבהונג קונג הם עושים נסיונות לראות עד כמה הם יכולים למתוח את החבל בלי לעורר עליהם את הקהילה הבינלאומית.
אני חושב שמצור בן חצי שנה ויותר לא בא בחשבון כי העולם זקוק לשבבים שטאיוואן מייצרת. כשתגיע פעולה סינית היא תהיה מהירה ואגרסיבית מאוד, כדי לקבוע מהר עובדות בשטח. הטיימינג הוא כאשר המערב יהיה בצרות ומסוכסך בינו לבין עצמו.
המחיר גבוה מאד 743979
גם האנלוגיה לנורמנדיה וגם האנלוגיה היותר חזקה מבחינה טקטית לפלישה הגרמנית לאי כרתים, נוטות להצביע על האפשרות שהסינים מסתכנים במרחץ דמים של הכוחות המונחתים.
ולכן השאלה הגדולה היא שאלת ההתנגדות הטיוואנית. לא סביר שהסינים מתכננים טבח של האוכלוסיה המקומית או ליישב באי מיליונים מהיבשת (כמו בטיבט) ולכן זה כאמור יותר מלחמת אזרחים מאשר נחיתה של צבא. כדי לומר משהו על מידת ההתנגדות של יושבי האי, נדרשת היכרות אינטימית יותר של הילכי הרוח השם וזה בדיוק מה שאין לי. כל מה שיש לי זה ההסתייגות המסורתית של הקונפוציאניזם ממעורבות של הנתינים בעסקי שליטיהם.
הסכם שיפוטין 744939
בעקבות הערכות לפיהן רוסיה תפלוש לאוקראינה,האם הפלישה תהיה במקביל לפלישה הסינית לטייואן?
הסכם שיפוטין 747066
לידיעת גורמי המודיעין שפישלו,להבא תבקרו יותר באייל.

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים