![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
בדיעבד: הגפת היא פסולת. ממילא היו שורפים אותה. או שאולי דווקא קוברים אותה והיא הייתה מתחילה להירקב. לכן מדובר על פחמן שמיועד להשתחרר חזרה לאטמוספרה. אז לפחות שישמש למטרה מועילה (אבל כן: שיקולי אנרגיה שמתבזבזת על תובלה בעינם עומדים. אין לי מושג כמה הם משמעותיים). | ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
||
|
||||
![]() |
אני מבין שגפת גפנים זה סוג של ביו-דלק. עד היום כל הנסיונות של שימוש בביו דלק לא הצליחו, מסיבות שונות. הביו דלק הכי מפורסם כנראה היה דלק שמופק מתירס (אולי היו עוד דגנים לצורך ביו דלק רק שאיני זוכר מהם). הבעיה בעניין התירס היא שגידול תירס לצורכי דלק גרע משוק המזון פחמימות מזינות. בלי קשר, אבל מעניין, מישהו פיתח זן של תירס שאינו מצריך שום בישול כדי לאכול אותו. אני מנחש שזן תירס זה עתיר בסוכר, לכן עושה את התירס טעים לאכילה. אולי לחילופין זן תירס זה מורכב מפחמימות מאוד פריקות מה שגם כן עושה אותן יותר טעימות ובעלות מתיקות קלה. |
![]() |
![]() |
| חזרה לעמוד הראשי | המאמר המלא |
| מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים | |
RSS מאמרים |
כתבו למערכת |
אודות האתר |
טרם התעדכנת |
ארכיון |
חיפוש |
עזרה |
תנאי שימוש והצהרת נגישות
|
© כל הזכויות שמורות |