בתשובה להפונז, 21/09/25 21:28
מהנעשה במקומותינו 2 781967
ואלו שמות:
1. ועדת חקירה ממלכתית
2. חוק "גיוס לכולם"
3. חוקה לישראל
4. רצועת עזה – התנתקות פלוס
5. יהודה ושומרון – ייצוב המצב הקיים
6. כלכלה ויוקר המחיה – עסקת חבילה
7. חינוך – חובת לימודי ליבה
8. ביטחון אישי ומאבק בפשע המאורגן – הקמת מטה לאומי למאבק בפשיעה, שלושה בתי משפט ייעודיים, שימוש במעצרים מנהליים וברוגלות נגד ראשי ארגוני פשע.
9. דת ומדינה – רב ראשי אחד לישראל; נישואים וגירושים אזרחיים; תחבורה ציבורית בשבת בהתאם להחלטות הרשויות המקומיות; ביטול המועצות הדתיות.
10. עלייה וקליטה – הקמת ועדת שרים מיוחדת

מה לזה ולליברליות?
2,4,5,7,8 - אנטי ליברלי
9 - היחיד שאיכשהו קשור לליברליזם, אבל למעשה בעיקר אנטי דתי. למה שלא יהיו מועצות דתיות בהתאם להחלטות הרשויות המקומיות כמו היום?
אולי יעזור להבין מה אני רוצה, עניין הגיוס לכולם. ליברליזם זה בטח לא גיוס בכפייה של מי שאינו רוצה להתגייס. ביטול הסבסוד וההעדפות לסרבני הגיוס זה היגיון. לא ליברליזם.
נ.ב.
האם "גיוס לכולם" זה לא בן דוד של סופר ספרטה. לגייס עוד חיילים שיפטרלו על הגדרות של ההתנחלויות, זה פותר משהו? לא ממש הבנתי למה התכוון המשורר BB בנאום הספרטה. אני נוטה לחשוב שמדובר בעוד אחד מן הקשקושים חסרי הבסיס, דברי הרהב והבטחות השווא בהם מתמחה ה-BB בשנים האחרונות. אולי באמת הושפע מהגותו של הטפש והמשעמם הלאומי יהורם גאון. האופציה האחרת היא שה-BB התקנא בהצלחות הכלכליות של בריה"מ הסובייטית וצפון קוריאה? ייצור בישראל של סיגרים ושמפניה ורודה? Give me a break!
מהנעשה במקומותינו 2 781972
1-2-3 - חוקה דמוקרטית שמשריינת את מערכת המשפט ושיוויון הן בנטל והן בעמידה מול החוק ונשיאה באחריות - הם מעמודי התווך של דמוקרטיה ליברלית, בניגוד למה שקורה היום.
יחד עם נישואים אזרחיים ותחבורה בשבת - מספיק ליברלי בשבילי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים