בתשובה למיץ פטל, 12/05/01 23:07
לא הבנתי 23116
חד משמעית, כן. Knuth מדבר על כך שהתו מרכאות כפולות אינו שימושי, משום שבאנגלית יש שני סוגים שונים של מרכאות כפולות - פותחות, וסוגרות, והתו הנ"ל הוא יציר כלאיים שאינו לא זה ולא זה.

לכן ב-TeX פותחים מרכאות בעזרת פעמיים גרש, וסוגרים מרכאות כפולות בעזרת פעמיים backtick (גרש הפוך: `). (או אולי התבלבלתי? שני backtick פותחים ציטוט? אני עייף מדי כרגע כדי להגיע להכרעה). מרכאות כפולות משמשות קיצור דרך (ברמת ה-macro) לשני תווי גרש, אולם אם תטעה ותסגור ציטוט בעזרת אותו תו מרכאות כפולות, התוצאה תראה עגומה.

אגב, כבר הלנתי מעל במה זו על כך שלמרות שבעולם ה-PC כבר הגיעו לתמיכה בשני סוגי המרכאות באנגלית, עדיין אין תמיכה דומה למרכאות פותחות וסוגרות בעברית, שהן שונות:
דיון 76
לא הבנתי 23119
אכן, מרכאות פותחות אינן מרכאות סוגרות (וכבר הערתי, מעל במה זו, שהמקינטוש תמך במרכאות פותחות (משני הסוגים) וסוגרות בעברית מיום שהתחיל לתמוך בעברית - אי שם באמצע שנות השמונים), אולם ה-glyphים "מרכאות פותחות" ו"מרכאות סוגרות" הם glyphים בפני עצמם, ולא רק ליגטורות עבור צמד גרשים. אני מבין כעת שהיות שהקלט של טך מוגבל ל-ASCII, והיות שב-ASCII אין ציון נפרד לשני סוגי המרכאות - בחר Knuth לקודד את שני הסימנים האלה בעזרת זוגות-תווים, אולם לא טען ליתירותם של הסימנים עצמם.
שורה תחתונה 23140
מה חשוב הפילפול הטכני , העיקר שהעסק
עובד ועכשיו אני יודע שאין סיבה לחזור ולשנות כל הזמן שתי מרכאות למרכאות כפולות.
תודה על הלינק, טל! 23598
מסתבר שיש עוד מאמר מעניין מאוד שטרם נתקלתי בו באייל...

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים