בתשובה להאייל המשכפל, 21/05/01 22:59
אכן תורה נאה היא הממטיקה 23759
א. לא לזלזל במדעי החברה.
ב. אף אחד לא חוזה כלום. מי אמר שחייבים לחזות דברים? גם להסביר זה משהו.
ג. למיטב ידיעתי, ממטיקה תרם זכתה לפקולטה משלה איפשהו (ויפה שעה אחת קודם!), ולכן אינה באמת מדע, אלא רק תחום שכל מיני אנשים משתעשעים בו. יש ספר בשם "המכונה הממטית", או משהו כזה. ניתן למצוא אותו ברשימת הספרים-שאנשים-שקנו-את-"הגן-האנוכי"-באמאזון-קנו-גם (פיו!). נראה לי שזה הדבר הקרוב ביותר לעיסוק מקיף בסוגיה עד כה.
אכן תורה נאה היא הממטיקה 23763
א. מי זילזל? רק הכינוי מדע לא מתאים להם בעיני, עדיין אין בכך לומר שאין להם חשיבות.

ב. הסבר שאינו מאפשר לחזות (ומצד שני אינו מונע את התחזית) הוא שימושי במידה קטנה בהרבה מכזה שמאפשר לחזות. גם תחזית ללא הסבר היא טובה פחות (משום שהיא עשויה להפסיק לפעול ללא הסבר).

ג. יש מחקר אקדמי נרחב למדי והרבה יותר מ"כל מיני אנשים משתעשעים" - חיפוש פשוט בגוגל - נניח (academic study of memetics) יניב תוצאות רבות ובחלקן מעניינות.
אכן תורה נאה היא הממטיקה 23806
"ממטיקה תרם זכתה לפקולטה משלה ... ולכן אינה באמת מדע"

האם הגדרת המדע מכילה את מושג הפקולטה?
אכן תורה נאה היא הממטיקה 23807
אהם. א' - אין סיבה לחזור על השגיאה המביכה שלי. טרם, לא תרם. כמובן...

שנית - ''מדע'' אולי לא, אבל תחום מחקר - ודאי. למיטב ידיעתי אין חוקרים שמקדישים את זמנם לממטיקה, אין קורסים לממטיקה בשום אוניברסיטה (שאני מכיר). אין מחקר בנושא. לא רשמי, בכל אופן.
אכן תורה נאה היא הממטיקה 23809
זכור לי במעורפל מאמר שרפרפתי עליו בקלילות בקורס ''המח והמחשב'', באדיבותו של דיקן הפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון, הפרופ' משה גור (הידוע בכינויו ''מוגי''). במאמר הועלתה התזה כי אנו מקבלים החלטות כתוצאה מ''תחרות'' בין ''רעיונות'' או ''מחשבות'' על תאי מוח -- זה שתופס יותר הוא המנצח. לא זוכר את המכניזם או משהו אחר, אבל זה נראה לי כמחקר רשמי.
אכן תורה נאה היא הממטיקה 23884
האם תרם הפך למם במוחם של כותבי האייל האלמוני?
ממטיקה באקדמיה - המצב גבולי. 136417
אמנם אין 'פקולטה' או אפילו 'מחלקה' או 'מכון' למממטיקה בשום מקום, אבל יש לא מעט חוקרים מתחומים שונים (פסיכולוגיה, תקשורת, היסטוריה ופילוסופיה של המדע) שעוסקים במידה סו או אחרת בנושא. סוזן בלקמור, שכתבה את 'מכונת הממים' עוסקת במחקר בפסיכולוגיה באחת האוניברסיטאות בארה''ב. כמו-כן, יש כתב-עת אקדמי רשמי לתחום, ואפילו בישראל זכיתי להשתתף בסמינר שעסק בשאלה 'האם יש בממטיקה משהו'.
מה שנכון הוא שרוב גדול מהממסד האקדמי אינו מקבל כיום את הממטיקה כתחום מחקר לגיטימי, ומציג טענות נגד כבדות משקל מול האנלוגיה שהיא עושה עם הגנטיקה. עם זאת, בשוליים כבר יש הכרה אקדמית כלשהי בתחום.
ממטיקה באקדמיה - המצב גבולי. 136450
סוף סוף שימוש למאגר הלינקים הנכבד שלי:
ועוד אדם העוסק בנושא, וויליאם קלווין, שספריו (היו בזמנו, אולי גם עכשיו) נגישים באינטרנט:

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים