בתשובה לראובן, 13/02/06 10:05
לגבי פקאנים 368202
The pecans are cracked by a machine that applies force to both ends of each nut

המכונה מפצחת אגוז אגוז? נשמע כמו תהליך איטי מאוד... מה ההספק של מכונה כזאת?
לגבי פקאנים 368203
לא הצלחתי למצוא שרטוטים, הניחוש שלי שמדובר בשני גלילים ( משהו כמו מייבשי הכביסה העתיקים) שלוחצים על האגוזים. זה אמנם לא בדיוק לחץ על ה"קצוות" אבל זה נראה לי קצת יותר הגיוני. חשבתי לחפש בUSPTO שרטוט של פטנט כזה, אבל אין לי כרגע פנאי לכך.
לגבי פקאנים 368208
אני תמיד תהיתי על עניין הצנוברים,על עניין האיסוף (מישהו מגדל אורנים למטרה זו?)ועל עניין הפיצוח,תמיד דמיינתי אולם גדול מלא בילדים בני תשע עם בלטה ביד,בסגנון החיפאי של העניין.
לגבי פקאנים 368272
לאור העובדה שכמעט כל מוצר תעשייתי בימינו מגיע מסין, הייתי מצפה שהיצרנים יעבירו גם את התחום הזה לשם, ופשוט יושיבו כמה אלפי סינים לפצח את האגוזים והגרעינים, להשליך את הקליפה ולרכז את התכולה.
לגבי פקאנים 368274
סנאים כבר לא הולך?
לגבי פקאנים 368337
(אני מתאפק כבר מאז פרסום השאל ת'אייל לא להזכיר את ''צ'רלי והשוקולדה'')
לגבי פקאנים 512110
ב''מרכז המזון'' בירכא מוכרים צנוברים מקולפים מספרד ומסין. הצנוברים הסינים זולים משמעותית מהספרדים.
לגבי פקאנים 693345
נראה לי שזה די קרוב למציאות. בארץ למשל יתכן שאנו מוסרים לקילוף לתושבי הגדה או לירדנים מנימוקים של שכר נמוך, משלוח לסין או לאפריקה ובחזרה נראה לי יקר יותר. גרעיני סומסום (חומר הגלם לטחינה) עשויים לבוא מופרדים במקום הגידול שלהם (אתיופיה ?).

. אפשר להעזר בכלים ידניים אם נדרשת הפעלת כוח, וכן אפשר להשתמש באמצעים מכניים לסינון קליפות ראשוני. אבל עיקר זמן העבודה היא בסילוק ידני של והפרדת הקליפות מהחומר האכיל.
לגבי פקאנים 368273
דמיין אולם גדול מלא עפולאים ותבין מנין באות השקיות האלה עם גרעיני חמניה מקולפים.
כל עפולאי מסוגל לפצח במיומנות של תוכי תוך פחות מחצי שעה קילו גרעיני חמניה.
אני זוכר תחרויות מגיל 10 כמו מי מסיים ראשון לפצח שקית של רבע ק"ג, או מי מצליח ליצור ערימה גדולה יותר של גרעיני חמניה מקולפים בפרק זמן נתון.
עד היום אני מזהה עפולאים לפי החריץ הקטן בשן המפצחת, (חותכת ימנית עליונה) תוצאה של שחיקת האמייל בעקבות שנים של פיצוח,
ואני עדיין זוכר את הזעזוע שחוויתי כאשר פגשתי אדם לא מתורבת שפיצח גרעיני חמנייה עם השיניים הטוחנות.
לגבי פקאנים 368277
אני מפצח גרעיני חמנייה בעזרת השיניים הטוחנות!(כשאני עושה זאת פעם בשנתיים),בשיניים החותכות אני משתמש בכדי לבקע גרגירי קוויאר עדינים,וזאת בלווית דום פרניון וביצי דודו שלוקות...
לגבי פקאנים 368278
אם תתקרב לעפולה נכה אותך במקל, בסרגל, מה שבא ליד.
רזי פיצוח הגרעין, עבודת יד 368304
שב.
קח כדור הרגעה.
(אם אתה חולה לב, אל תמשיך.)

אני מפצח גרעינים (כלומר, פיצחתי, כשעוד פיצחתי) בידיים. מיומנות שלמדתי מאמי. פירוט הטכניקה יינתן לפי דרישה. כל מיני ענייני אסתטיקה ונימוס בצד, זה פשוט יוצא יותר טעים - בזכות העובדה שהגרעין המקולף בא במגע עם הלשון והשיניים כשהוא עדיין יבש.

אבל אם כבר בשיניים, אז גם אני בטוחנות.
רזי פיצוח הגרעין, עבודת יד 368334
מה שטוב בשיטה שלך שהיא איטית. אתה מצליח לא לצבור המון קלוריות.
רזי פיצוח הגרעין, עבודת יד 368584
אני לא בטוח שזה איטי יותר.
רזי פיצוח הגרעין, עבודת יד 368342
''אבל אם כבר בשיניים, אז גם אני בטוחנות.''

מצטער, אין לנו שיג ושיח.
רזי פיצוח הגרעין, עבודת יד 368586
רגע, עם החותכות אתה מחזיק את הגרעין ביד?
רזי פיצוח הגרעין, עבודת יד 368590
תגיד, יש הרבה טוחנות בסביבה שלך?
רזי פיצוח הגרעין, עבודת יד 368615
היית צריך לשאול אם יש הרבה נטחנות...
רזי פיצוח הגרעין, עבודת יד 512099
איך אפשר לפצח גרעינים בדרך נימוסית?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים