אם כבר מדברים על קפה 419937
אני יש לי בעיה.
קפה שחור שחור זה לא טוב בשביל הבטן שלי כי זה חזק מידי ועושה לי מעי רגיז. אז אני חייב לשים בקפה קצת חלב. אבל לא חלב מוקצף כי חלב מוקצף עושה לי גרעפצים עם ריח וטעם של חלב חמוץ.

אז בארומה יש להם נכונות לבוא לקראת לקוחות בעיתיים (נכונות שסוכנויות רכב מסוימות לא מגלה) והם מוכנים לעשות לי אקספרסו ארוך עם חלב קר בצד ואני מערבב לבד ויוצא לי יופי.

אבל בארקפה, הם ממש כמו הנאצים ימח שמם. אני מבקש אקספרסו ארוך עם חלב קר בצד אומרים לי לא, אסור לנו לעשות קפה כזה. לא יכול להיות שזה מה שאתה רוצה. תסביר לי מה אתה אוהב. אני מסביר לו שחלב מוקצף עושה לי רע ואני רוצה רק קצת חלב ליד הקפה כי קפה שחור גם עושה לי לא טוב. אז הוא מציע לי אמריקאנו שזה כמו קפה פילטר, אבל אמריקאנו זה המון קפה וצריך לחכות שעה על שהטעם יתמצה מתוך הגרגרים ואני אין זמן לשבת שעתיים בבית קפה כולה רציתי לשתות איזה אקספרסו ארוך עם חלב בצד ולהמשיך בסידורים.

בסוף אני מזמין לאטה עם תוספת אקספרסו בצד ושופך חצי בעציץ ואז מוסיף את התוספת אקספרסו מהצד וככה יוצא לי משהו דומה למה שרציתי מההתחלה, שזה אקספרסו ארוך עם חלב קר בצד אבל כל העימות הזה דורש ממני תעצומות נפש שקשה לי לגייס כל פעם מחדש.
וגם העציץ לא אוהב את זה.
no coffee for you 419939
come back one year
BYOB 419946
למה שלא תיקח איתך תרמוס עם חלב קר?
BYOB 419964
הבעיה היא שלרוב אני שותה קפה בספונטניות, ככה, באמצע הסידורים או בבוקר לפני העבודה אם אני מגיע מספיק מוקדם.
אני יכול אולי לקחת פק"ל בתיק איזה קרטון קטן של חלב עמיד.

אם אני כבר סוחב ארנק, מפתחות, משאף, סיגריות, טלפון סלולרי, מצית, קטלוג של איקאה, מטר, סוכריות דחוסות ללא סוכר בטעם מנטה, חפיסה קטנה של ממחטות נייר, משקפי שמש, משקפי ראיה ספייר, מטלית קטנה לניגוב המשקפיים, בקבוקון של נוזל לניקוי המשקפיים, פנקס, עט, עט אדומה, חטיפי גרנולה, בקבוקון עם כמוסות אומגה 3, תמונות של הילדים, תמונה של האישה, מעטפת אל-תור, בולים, פלסטר ואדויל אז אפשר גם להוסיף קרטון קטן של חלב.

כמה זה כבר שוקל. השאלה היא מה אני אעשה איתו אחרי שאני אוסיף קצת חלב לאקספרסו הארוך. להחזיר לתיק יכול להיות קצת מלוכלך. לזרוק, חבל. בעיה.
טוב, אני חושב שאני אמשיך לשתות קפה בינוני ולקטר.
אבל למה קטלוג של איקאה? 419967
אבל למה קטלוג של איקאה? 419968
את יוצאת מהבית בלי קטלוג של איקיאה?
אבל למה קטלוג של איקאה? 419996
יש לי שתי תשובות:
1. כדי שאם אני אצטרך לשירותים שיהיה לי חומר קריאה.
2. יש לי גם מטר ואם נקראת בדרכי איזו נישה או פינה בלתי מנוצלת, אני מייד יכול למדוד אותה ולהתאים לה שידה, מראה או פתרון איחסון יעיל.
אבל למה קטלוג של איקאה? 420019
אני לא מבין,
הקטלוג של איקאה הפריע לך והסמיכות של המשאף והסיגריות לא?
אם כבר מדברים על קפה 419973
לא ייאמן. והחברים שלי חושבים ש*אני* בררנית.

לי יש אותה בעיה מסיבות דומות, אבל בסופו של דבר הגעתי לאמריקנו, שמשביע את רצוני לחלוטין‏1. אתה נמצא שתי דרגות הרחק משם (אפילו הפתרון שמצאת לא טוב לך).

1 ולדעתי אני אחת האחראיות להפצת הקונספט הזה בת"א. לפני כשנתיים-שלוש עוד שמחתי להסביר להרבה מלצרים מה זה אמריקנו, והיום אפילו בקפטריה של המתנ"ס השכונתי לא צריך להסביר.
אם כבר מדברים על קפה 419974
ומה זה באמת אמריקנו?
אם כבר מדברים על קפה 419975
אני מסבירה להם שצריך להכין אספרסו קצר ולהאריך אותו במים רותחים. אבל נדמה לי שהמקור הוא מז'אנר הקפה פילטר.
אם כבר מדברים על קפה 419978
תודה.:)
אם כבר מדברים על קפה 420017
מה ההבדל בין זה לבין אספרסו ארוך?
אם כבר מדברים על קפה 420051
זה הרבה יותר ארוך - ארוך עד כדי הגשה בספל של נס קפה.
אם כבר מדברים על קפה 420021
פעם הייתי פשוט מזמין קפה פילטר, הייתי מקבל פילטר חום מפלסטיק שמניחים מעל הכוס, ממלאים במים חמים ונותנים להם לטפטף.
היה בזה כל מה שאני יכול לרצות בקפה. קפה קטן, מהיר יחסית, עם טעם של קפה וכמות קפאין שמספיקה כדי להשאיר אותי ער לפחות שעתיים.
אבל אז התחילו עם האמריקאנו הזה, אתה מזמין פילטר ומקבל המון המון קפה עם טעם של מים דלוחים בפלנג'ר. מאז הטרנד הנאלח הזה אני מסתובב בבתי קפה ושופך לאטה לעציצים.

אני חושב שאת אשמה.
אם כבר מדברים על קפה 420052
אני שכבתי שנים על הגדר, טועמת ומתאכזבת מכל מיני "קפה מגורען עלית" שהגישו לי, כי לא מצאתי משהו אחר להזמין. ומעליבה חברים שקנו לי קפה בלי לשאול אותי (והניחו שהפוך הוא ברירת מחדל בשביל כל האוכלוסייה).

אז המקרה שלך הוא שבב שעף בזמן חטיבת העצים. קורה!
אם כבר מדברים על קפה 419976
סנובית. כבר שתית קפה בוץ שחור במלבס?
אם כבר מדברים על קפה 419977
מלבס?
(פתח תקוה?)
אם כבר מדברים על קפה 420005
אולי נבקש מסטארבאקס לחזור לארץ?
הסבר (תחת מטר אבנים וירטואלי): בתמורה לירידה קלה באיכות הקפה מקבלים דוכן-צד שהגישה אליו חופשית, ועליו: סוכר לבן, סוכר חום, ממתיק מלאכותי, צנצנת עם מכסה מחורר וקינמון בפנים, צנצנת כנ"ל עם אגוז מוסקט בפנים, קנקן עם חלב חם, קנקן עם חלב קר, וקנקן עם חלב סויה.
מה רע? (חוץ מהקפה, שהוא לא /כזה/ רע, סנובים!)
אם כבר מדברים על קפה 420006
רוב הרשימה מיותרת עבורי (רק חלב קר, כאמור).

ומלבד זאת, חשבתי לא מזמן שרשתות הקפה המהיר הן אחראיות לא קטנות לזיהום סביבתי עצום - כל הכוסות החד פעמיות האלה, וכל המכסים והכפיות.
אם כבר מדברים על קפה 420009
הממ. מי שמצהיר הצהרות כאלה- שייזהר ממדרונות חלקלקים (חיתולי-בד, anyone?)
אם כבר מדברים על קפה 420010
כבר מזמן אין אצלנו חיתולים, לא מבד ולא אחרים :-)

(מלבד זאת, לדבר על הנזק הסביבתי שבכביסת חיתולי בד זה כמו לומר שעדיף מבחינה אקולוגית שיהיו לך בגדים חד-פעמיים, ללבוש ולזרוק, מאשר מלתחה גדולה שאת מכבסת).
אם כבר מדברים על קפה 420024
וואו, גם לא בלילה? ממתי?
אם כבר מדברים על קפה 420053
אין חיתולים ביום מאז גיל 1.5 או 1.6.
בלילה - לפני חודשיים (1.8), לבקשתו (קם יבש ב-‏60% מהלילות).
ניטפוק 420086
1.5 זה שנה וחצי או שנה וחמישה חודשים?
ניטפוק 420093
הממ. שנה וחצי. החיים על בסיס 12 לא קלים.

הנה המועד המדויק: תגובה 397755 .
אם כבר מדברים על קפה 420087
ידעת ש75.7% מהסטטיסטיקות הן סטטיסטיקות שאנשים ממציאים על המקום?
אם כבר מדברים על קפה 420025
אני דווקא התכוונתי לנזק הסביבתי של החיתולים החדפעמיים, שכידוע עשויים מחומר שאינו מתפרק. (ומלתחה גדולה, מכל סוג שהוא, תהיה לי אולי כשאהיה קפיטלסיטית עם רשת בתי קפה).
אם כבר מדברים על קפה 420028
אני ממליץ שכל עוד את מחזיקה בדיעה שרשת סטארבאקס נתנה קפה לא כזה רע, תמנעי מפתיחת בתי קפה.
אולי תפתחי גלידריה, בגלידריה אפשר למכור קפה גרוע.
אם כבר מדברים על קפה 420033
ואת זה אומר מי שסוחב איתו לכל מקום סוכריות דחוסות ללא סוכר בטעם מנטה. נו, טוף.
אם כבר מדברים על קפה 420079
כמה שאתה צודק. רק האספרסו בסטארבאקס ניתן לשתיה.
אם כבר מדברים על קפה 420054
אה, אז אנחנו מסכימות (אצלנו בהחלט היה שימוש, אומנם חלקי, בחיתולי בד).
bring your own mug 420015
בwired לפני כמה חודשים טענו שייצור של כוס קרמיקה שקולה לזיהום שנוצר מכמה מאות עד אלפי כוסות נייר/קלקר. לא האמנתי למראה עיני, אבל לא התעמקתי בעניין.

הייתי פעם במקום שנתנו הנחה למי שמביא כוס קרמיקה מהבית.
bring your own mug 420046
יועמדו לדין כל הקרמיקאים המזהמים!
bring your own mug 420055
בגלל הצביעה? בגלל השריפה?
האם זה נכון גם לקרמיקה "ביתית", כלומר לא כזו שיצאה מהמפעל?
bring your own mug 420056
bring your own mug 420057
וואלה, תודה. אם כי המסקנה שלו הפוכה: בשימוש ארוך, ספל קרמיקה עדיף בהחלט. (640 פעם - זה לשתות פעמיים קפה ליום במשך שנה. לא סיפור גדול).
bring your own mug 420058
בתנאי שהספלים לא נשברים לך באופן שגרתי פעם בחודש.
bring your own mug 420059
אז אולי מי שאוהב את הסביבה, צריך להוריד את כמויות הקפה שהוא צורך?
bring your own mug 420060
להפך - להעלות! (בספל קרמיקה).
bring your own mug 420061
למה?
bring your own mug 420062
אתה מכיר את הבדיחה על הילד הפרסי שרדף אחרי אוטובוס וחסך את דמי הנסיעה?*
אז בדיוק מאותה סיבה.

*כשהוא סיפר על כך לאביו נזף בו האב על כך שלא רדף אחרי מונית וחסך יותר...
bring your own mug 420066
... בהנחה שכבר יש לך ספלי קרמיקה בבית, ושכל מה שצריך לעשות כדי להרגיש טוב מבחינה אקולוגית, זה לשתות בהם עוד ועוד.
bring your own mug 420069
בהחלט, אבל לא קפה אלא תה עשבים.
אגב, מה ביחס לכוסות זכוכית?
bring your own mug 420070
הכי טוב, לסביבה, זה לשתות את הנוזל של הבטריות, לא?
bring your own mug 420072
אני לא בטוחה. תלוי עד כמה גופות מזהמות את הסביבה.
"נייר או פלסטיק?" 422025
אם כבר מדברים על קפה 420104
לפני הרבה (המון!) שנים, הייתי שותה טייסטר'ס צ'ויס‏1 עם שתי כפיות קפה, שתיים ומעלה סוכר וכמות סמלית של חלב. כשהתחלתי לשתות קפה בחוץ, הייתי אמנם מזמין לפעמים אספרסו כפול, אבל הכמות הייתה קטנה בעיני‏2 אז לא ראיתי את זה כמשקה אלא כמין ממתק, ולכן כשהייתי רוצה קפה הייתי מזמין הפוך, כמו כולם, ולא נהנה במיוחד. לקח לי זמן להבין שזה בסדר להיות יותר ספציפי, ואז התחלתי לבקש קפוצ'ינו על אספרסו כפול, בלי קצף ועם מעט מאוד חלב. אח"כ אמרתי להם שאני רוצה בלי חלב בכלל, והם אמרו לי שאני רוצה אמריקנו. במשך זמן ארוך הסתפקתי בזה, אבל יש משהו באמריקנו (או אולי אין משהו באמריקנו) שהופך אותו לקפה די עלוב וחיוור, כמעט בלי פואנטה - אז עברתי לאספרסו כפול ארוך.

ביום יום אני שותה קפה שחור.

1 הייתה תקופה שהיה טייסטרס צ'ויס חזק באריזה חומה, וכבר אין. מה קרה?
2 הייתי שותה בבתי קפה עם ספר‏3, ולכן העדפתי משהו שיחזיק יותר מפסקה וחצי.
3 אם הייתי יושב בקפנטו הייתי מזמין קפוצ'ינו סרייסטינו כפול. היה ברמן אחד ברמה"ש שהיה עושה את זה טוב אבל הוא כנראה התחלף ועכשיו אפילו שם זה מעפן.
אם כבר מדברים על קפה 420117
אני רואה קפה כשיקוי.
אם כבר מדברים על קפה 420121
בטעימה עיוורת בטח לא היית מבדיל בין סוגים של קפה נמס גרעיני אך הפוזה חשובה לא פחות.
אם כבר מדברים על קפה 420124
לא ברור לי על מה אתה מבסס את טענתך, חוץ מגסות רוח וסוליפסיזם, אבל אם זה כל כך חשוב בעיניך בוא נתערב שאני כן מבדיל.
אם כבר מדברים על קפה 420127
יפה!
אם כבר מדברים על קפה 420157
לא יפה, קראתי כאן תגובות של מר גרינברג והוא לא נראה לי בנאדם של פוזות.
אקספרסו זה אספרסו? 419980
אקספרסו זה אספרסו? 419995
אספרסו זה באנגלית או באיטלקית, בצרפתית קוראים לקפה קטן וחזק ששותים בעמידה או ישיבה קצרה, על הדרך, קפה אקספרס.
אקספרסו זה שיבוש שחשבתי שיתאים לוידוי הזה.
אני מנסה.
לא תמיד זה מצליח.
אקספרסו זה אספרסו? 420007
חשבתי שאקספרסו זה קפה שעשו אותו אקספרס.
או,
זה קפה שהיה, ולא עוד, הלך לפגוש את מלחיצו.
אקספרסו זה אספרסו? 420016
זה קפה עם כושר ביטוי טוב.
ואימפרסו זה קפה שרק מרחוק הוא נראה כמו קפה אבל מקרוב הוא נראה כמו אוסף של כתמי צבע.
אקספרסו זה אספרסו? 420047
לא, זה קפה שאוהב להתפשט מהספל. ואיפרסו הוא קפה מרשים במיוחד.
My name is Michael Caine 420063
ואיפקרסו זה קפה שגורם לשטיפת מוח שרק מסמר חלוד יכול למנוע!
My name is Michael Caine 420105
אני יודע מה עשית היום בבוקר!
My name is Michael Caine 420125
מסופקני.
My name is Michael Caine 420134
טוב, אז לא. אבל בדיוק (אתמול) בבוקר היה את הסרט בהוט פריים.
My name is Michael Caine 420135
לא ידעתי (אין לי כבלים). הפעם האחרונה שראיתי את הסרט היה לפני כמה חודשים בערוץ 10 ( שגם אותו אין לי, אבל הייתי אצל קרובים).
My name is Michael Caine 420142
לטובת מי שלא מעודכן, אולי תספרו בכמה מילים במה מדובר?
My name is Michael Caine 420144
My name is Michael Caine 420141
אתה יכול לפקפק בזה ככל שתרצה, אבל כולנו עקבנו אחריך במצלמה הנסתרת...
עוד גס רוח סוליפסיסט... 420143
כולכם, *חוץ* ממאור, שראה סרט בהוט.
אם כבר מדברים על קפה 426688
the plant is not real.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים