גם באמריקה 424349
(דגדגן: In months in which residents worked even one long shift-of 24 hours or more -they were three times more likely to report a fatigue-related significant medical error compared with months in which they worked no extended hours.)
בישראל 430168
לצערי הרב מהכרות קרובה בבתי חולים, התרשמתי שרמתם של רוב הרופאים שלמדו בברית המועצות היא בינונית ומטה. וזו אחת הסיבות לירידה ברמת הרפואה בארץ ובבתי החולים בעשור האחרון ועוד קודם. בעיקר במחלקות הפנימיות. כנ"ל בבתי חולים פסיכיאטריים ששם מתקבלים לעבודה גם רופאים כלליים שעבדו בכפרים [כמו ה"קרדיולוג" ההוא עם הסטטוסקופ והאקג הנייד], ושאין להם שום ידע והכשרה קודמת בפסיכיאטריה, עוברים כאן הכשרה בצ'יק צ'ק ו"מטפלים" בחולי נפש. אבוי לרפואה שכזו. לדעתי הקלות הבלתי נסבלת שבה נותנים להם לעבור את המבחנים ואחכ לעבוד כאן כרופאים מן המניין, גובלת בשערוריה ובזלזול בחיי אדם.
נו באמת... שלא יידרשו מהם ידע? הבנה? כישורים קוגנטיביים? מה עוד? מי שעובר את המבחנים בציון 60 או אפילו 70, ואפילו 75 לדעתי אסור לאשר לו תעודת רופא. בחיי בני אדם אתם עוסקים, ומה רצונכם לתת רמה בינונית ונמוכה של רפואה?
ולגבי הטענות לשפה. זאת חוצפה שאין כדוגמתה, לא לדעת את השפה העברית על בורייה וגם לדרוש לעבוד כאן כרופא? זאת שערוריה שלא תתקבל בשום מדינה מתקדמת בעולם. גם באמריקה אף אחות או רופא זר לא יכול לגשת לבחינות לפני שניגש לבחינות השפה האנגלית ועבר אותם בהצלחה. כבר ניתקלתי ברופאים רוסים שלא ידעו לקרוא את המכתב שהופנה אליהם מרופא אחר, והם עצמם כתבו מכתבים עמוסי שגיאות ועברית איומה ומושגים מוטעים ברפואה שאי אפשר היה להאמין שכתב אותם רופא במקצועו.

המציאות היא לא נעימה ומי שסובל ממנה אלה החולים העניים שלא יכולים לבחור את הרופא. בבי"ח בוודאי שאינך יכול לבחור, אם אינך עשיר ומיוחס, או ח"כ. או שר.
בישראל 430211
אתה צודק. די לרפואה הפרטית הזאת! הגיע הזמן לעבור לרפואה ציבורית שמשרתת את כולם!
בישראל 430222
גם לי יצא להסתובב הרב בבתי חולים והניסיון שלי הוא שונה. של מי הניסיון הנכון יותר?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים