בתשובה ליובל רבינוביץ, 17/12/01 17:56
דו''ח הועדה לענייני ברגר-קינג 50017
ובכן, יצאנו למשימה נועזת שתכליתה לבדוק את איכות ברגר קינג. הבדיקה נערכה היום בקניון הנגב. מסקנות הועדה הן כדלקמן:
1. הקטשופ הירוק אכן זהה בטעם לאדום, אך מפחיד ממנו בהרבה.
2. טבעות בצל עם קטשופ (בניגוד גמור לצ'יפס) זה דוקא נחמד.
3. טבעות הבצל היו סבירות, אם כי טיגון ממושך יותר לא היה מזיק להן.
4. לא התקבל קונצנזוס לגבי איכות הבשר. הנושא ידון בישיבה הבאה של הועדה [שניים מחברי הועדה הרהיבו עוז בנפשם לאכול "המבורגר ג'בטה בטעם קבב" (?!?!) אך לא מסרו למזכירות את התרשמותם].
5. לא נמסרו תלונות לגבי הצ'יפס.
6. דיונים על משנתו של עודד בלבן הורסים את התאבון.

על החתום:

י.ר. - יו"ר הועדה
ע.ב. - סיו"ר הועדה
י.ד. - מזכיר
דו''ח הועדה לענייני ברגר-קינג 50029
ורצינו להודות להנהלת האייל הקורא, שודאי תשלם את חשבון הוצאות התחקיר.
דו''ח הועדה לענייני ברגר-קינג 50080
א. אני חושב שזרקתי את הקבלה.
ב. ההמבורגר ג'בטה - לא משהו לכתוב עליו הביתה.
דו''ח הועדה לענייני ברגר-קינג 50043
ולחשוב שהפסיכולוג ששיתק את עצמו (כדי להראות שהוא עדיין מסוגל לחשוב) לקח על עצמו סיכון הרה גורל ,הרי מגיע לכם פרס הוקרה מיוחד.
הערה מתודית 50088
צ'יפס - רק עם מיונז.
הולנדים מטורפים 50090
הולנדים מטורפים למחצה 50091
אכן לאכול את הצ'יפס רק עם מיונז צריך להיות הולנדי, אבל יש הנוהגין להוסיף לקטשופ מיונז כדי לעשותו מעט סמיך יותר ולנטרל מעט את חמיצותו הסינתטית (בפרט הקטשופ של מסעדות מזון מהיר). פרופוציות: בערך כ-‏30% מיונז בתערובת.
בלי לערב סבים 50095
רק עם 100% מיונז אמיתי (תחליפים משומרים נמוכי-כולסטרול ייסבלו רק בעת חרום).
למען הטעם הטוב 50098
אם כבר להתקשקש על הרגלי אכילה, למה דווקא על ג'אנק פוד? ויכוחים על הרגלי אכילה אנינים מעט יותר מברגר קינג יתקבלו בברכה, או לפחות בהבנה.

בכלל, מתי הולכים ל'מעיין הבירה' בחור? אני מוכן לרשום פרוטוקול, אם כי רב וטוב מאיתנו כבר חיבר על כך מאמר.
למען הטעם הטוב 50103
מקובל עליי, זו הייתה רק הערה מתודית...

התנאים הבאים צריכים להתקיים:
א. שהמקום יהיה פתוח.
ב. שזמני יעמוד בידי.
ג. שהתחבורה הציבורית תפעל כהלכתה.
ד. שיהיה לי מקום לינה (וינק וינק).

אני מקבל את ההזמנה בחום, אך מתוך חשש כבד כי רמת השיחה ודיוק הפרוטוקול ידרדרו ככל שהארוחה תתקדם, וכמות סביאת הבירה (ושאר ידידים) תתעצם.
אם אתה בוחר להתנזר, הריני להתכחש מראש לשטויות שאפלוט תחת השפעת חומרים משני תודעה והורסי רקמות כבד.

כמו כן, חסידים שוטים אנחנו, והולכים בדרכם של גדולים מאיתנו, כך שכל תוצאה תהיה רק כצל החיוור למקור.

נ.ב. - תחילת שנה חביבה לכולם.
למען הטעם הטוב 50192
מיהם הגדולים?
בד"כ התוצאות הכימיות משפרות את התפילה
שאל את המשיח שניאורסון
למען הטעם הטוב 50200
טעית בחסידות
למען הטעם הטוב 50276
שני המשפטים האחרונים בתגובתי אינם תשובה לראשון.
ולא טעיתי בחסידות. יש לי היכרות טובה עם הרבה ימי שמחת תורה, סוכות ימי שבת ואפילו סתם ערבי התפלפלות חבדניקים ולא של חוזרים בתשובה.

מתודת 'מצא את הטעות' נראית קצת אובססיבית בדיון מעיין זה.
ולאחרים-תודה על ההפניה. דווקא נראה שהמקובל קלין אינו שתיין.
הכוונה כמובן לאדמו''ר קלין שליט''א 50202
וחיבורו הקדוש דיון 453
הכוונה כמובן לאדמו''ר קלין שליט''א 50236
אשר בדילוגי אותיות מכיל את נזר הבריאה וסוד תבלון האווז המושלם.
מוסיקאים מטורפים לגמרי 50278
שמעון, אתה מבזבז את זמנך על שטויות. לך תעשה משהו מועיל (תוציא עוד דיסק, למשל)
מוסיקאים מטורפים לגמרי 50281
הודעות אישיות כמו זו שלך מקובל במקומותינו להפנות לדואל הפרטי.

לתשומת לבך.
הערה מתודית 50111
מיונז מחוזק בחרדל.
הערה מתודית 50113
מקובל, בהסתייגות שיהיה זה דיז'ון עם גרגירי צורבי-חך.
בירה במקדונלד'ס? 50128
האם שמתם לב שאם בזמן אכילת חרדל דיז'ון נושפים אוויר החוצה אז החריפות נעלמת? (או שזה להיפך, וכאשר שואפים?)

אגב, בקשר למיונז, כיוונתי, בין השאר, לקטע המפורסם הפותח את הסרט "ספרות זולה".
אטימיולוגיה של חרדל 50138
האם ידעת כי המילה חרדל (Mustard) מקורה משילוב בלטינית שמשמעותו "תירוש שורף", שכן חרדל הוכן במקור עם יין ענבים לפני שתסס?
שאלת טריוויה 50131
מהיכן מגיע חרדל דיז'ון?
נשמע כמו Trick Question 50132
למיטב ידיעתי, במקור מהכפר דיז'ון שבצרפת, אך כיום אין חובה כי המקור של החרדל יהיה דווקא מכפר זה כדי לזכות בשם (בניגוד לשמפניה, למשל).
קנדה 50136
חומר הגלם בא מקנדה.
איילים מלככי דיז'ון 50137
משונה. בדיוק עמדתי לשלוח עדכון כי לפי מקור מידע אחר ‏1 שמצאתי, רק חרדל שבא מהאיזור הספציפי הזה בצרפת רשאי לשם את השם דיז'ון, מלבד זה:
Grey Poupon mustard is the only exception. They have been licensed to produce it in the U.S.
--------
1
http://www.geocities.com/NapaValley/4079/Glossary/D....
איילים מלככי דיז'ון 50140
Amazingly, some 90 per cent of all mustard seeds are grown in Canada. Two types of mustard seeds - brassica nigra and brassica juncea - mainly grown right here in Canada - are the only ones used to prepare authentic Dijon mustard! The "Dijon" in mustard is not actually a reference to the city (although growing conditions are ideal - they just don't have as much arable land as we do), but to the exacting manufacturing standards first established there in 1930, and revised in 1937. The only mustard museum in the world is located at Maille's headquarters in Dijon, France.

http://www2.alberta.com/food/columns/displayone.cfm?...
נשמע כמו Trick Question 50442
האם זהו חוק ישראלי? בינלאומי?
שם רשום 50495
החוק הצרפתי קובע איזה כפר רשאי לייצר גבינה הנקראת קממבר ומהן מרכיביה, באיזה אזור יכולים לשווק שמפניה (שמפיין, השאר הם יינות נתזים למיניהם, שכמה מהם יקרים ואיכותיים ביותר), היכן מותר וייצר קוניאק ומהן מרכיביו. אותו הדבר לגבי יין בורדו או כל יין אחר בצרפת, איטליה או קליפורניה. גם לוויסקי יש מגבלות גאוגרפיות כמו הגדרות סוג (מעורבב, מאלט, ספיי-סייד, היילנד וכו')
שם רשום 50529
האם החוק הישראלי מכיר בכך, ויכפה על יצרן ישראלי שלא להשתמש בשם צרפתי רשום?
שם רשום 50580
אני מקווה שהחוק הבנלאומי יגן על הקממבר, שמפניה ובורדו, כמו שהוא מגן על שימוש במותג של מיקי-מאוס בלי אישור (מקרה כזה כבר עבר בבימ''ש לטובת דיסני)
שם רשום 50594
מדינת ישראל תספוק סנקציות כלכליות כה חמורות מכל המדינות שחברות/כפופות להסכמי סחר בינלאומיים, שכל שימוש לא מורשה בשם רשום בינלאומי יביא במהרה להתמוטטותה הכלכלית, כך שגם אם בתי המשפט לא יפסלו זאת, לרשות המחוקקת והמבצעת יש אינטרס עילאי למנוע מקרים שכאלו.
שם רשום 50616
מוזר. האם "שמפניה" היא שם רשום? בבעלות מי? הרי (אם הבנתי נכון) כל יקב שנמצא, גאוגרפית, באזור המתאים, יכול לקרוא ליין הנתזים שלו "שמפניה".
שם רשום 50623
לא ביררתי, אבל אני מניח שאו בידי ממשלת צרפת, או בידי איגוד היקבים באיזור זה. אשתדל להביא מידע קצת יותר רציני בזמן הקרוב.
גוגל והאייל משתכרים בשמחה יחדיו2 50642
הארגון שמחזיק במה שנקרא (Origin Appellation (AO. על השם "Champagne" הוא ה -
Comité Interprofessional du Vin de Champagne (CIVC).

ארגון זה נוצר בשנת 1941 בידי חקלאים ומוכרים של היין, והוא מוגדר כ-"חצי פומבי".

מקרה לדוגמה בו תבע ארגון זה אדם פרטי על השימוש בשם, וניצח.
אוכלי גבינות ויין 74646
גם תביעה בענין גבינת פרמזן זכתה להצלחה:
הערה מתודית 50390
ברשתות מזון מהיר לא תקבל חרדל כזה אבל גם שקיק חרדל רגיל של הינץ עתיר צבע מאכל עם שקיקון של פלפל שחור ושקיק מיונז עושה את העבודה (לא לשכוח לערבב).
מיונז 50400
ואם כבר, ראיתם בערוץ BBC את הטבח הצעיר והמקסים שהכין ארוחת רווקות לאחותו: מיונז: חלמון ביצה, שמן זית לאט-לאט, שום ובזיליקום גרוסים, מלח, פלפל והרבה מיץ לימון.

מעורר בלוטות רוק כמו לבטא את המילה תפוז.
מיונז 50409
ראיתי אותו בערוץ 8. אני לא כל כך אוהב את תוכנית הבישול שלו, הוא נלהב מידי, חסר הומור, והמתכונים שלו בהרבה מקרים מוזרים/נועזים מידי לטעמי (דוקא הפרק המדובר היה מתון יחסית).

אני מעדיף את פלויד, קיראי לי שמרן.
מיונז 50410
פלויד פלצן לדעתי. נמאס מההשתכרויות שלו בכל אתר שהוא מגיע אליו ומהחשיבות העצמית. לעומתו הצעיר החמוד (לא זוכרת איך קוראים לו) לא תופש מעצמו ואחד הדברים שנחמד לראות הוא שיחותיו עם מוכרי הירקות.
מיונז 50419
יש שני הבדלים בין השניים.
פלויד הוא קולוניאליסט, הוא מביא את המטבח הבריטי האנין הקלאסי (שהוא בעצם המטבח הצרפתי) לכל מיני מקומות בעולם. השף הערום (גם אני לא זוכר את שמו) הוא קוסמופוליטן, הוא יושב בלונדון וסופג את ההשפעות של כל התרבויות שהתנקזו אליה ומשלב את כולן במטבח הביתי שלו.
ההבדל השני הוא באישיות. בעוד שפלויד הוא פלצן יהיר ומלא רוח, מה שאני מוצא מקסים למדי, השני הוא חנון חסר אישיות שמתלהב מזה נתנו לו תוכנית בטלויזיה, הוא לחוץ נורא (ראית איך הוא מערבב דברים?) והשיחות שלו עם מוכרי ירקות נראות לי מלאכותיות.

מה את חושבת על הזקנות השמנות עם האופנוע?
השף העירום 50426
קוראים לו ג'יימי אוליבר.
מיונז 50520
מתה עליהן, למרות שלא הייתי מכינה אף מתכון שלהן. לדאבוני קראתי כי אחת מהן נפטרה (זו שמעשנת כמו קטר? האמנם זה העתיד הצפוי לי למרות שאני רזה? ברר..). השיחות בין שתיהן הן מן הדברים המענגים שיצא לי לצפות בהם. בכלל, כאנגלופילית (שמקווה שיחזירו את המנדט ואת השפיות לכאן, סתאאם), איזה כיף לראות את כל המקומות בהם בישלו ואת קבוצות האוכלים למיניהם.
מיונז 50540
בקשר להחזרת המנדט, אני איתך.

נדמה לי שדוקא הבשלנית השניה נפטרה (זו שלא מעשנת), אבל זה לא אומר כלום גם המעשנת תמות בסוף.
מיונז 50511
נסי לבשל מעט שתויה- יין טוב מומלץ תמיד, וגם קוקטילים ממריצי תיאבון (כמו אמרטו סאואר או קפריניות מחוזקות למניהן) משפרים את הבישול בד"כ.
הbaby face אמנם חמוד, אך מחוסר חוש הומור, לעומת מצב הרוח שלא לגמרי מעוניין לצלם תכנית (מה שאת קוראת סנוביות), בשיהוק שבו מצוי פלויד. אבל הרי זה ענין של טעם.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים