בתשובה לקליסון, 09/09/13 12:41
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621149
תעשיית הבשר בזבזנית מאוד במשאבים, בכל הקשור לקרקע, מים וכיו''ב. היא גם מאוד מזהמת.
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621154
אני מציע שתרדי מהטיעון הזה.
למה את חושבת שהתעשייה שתחליף אותה בייצור מזון טבעוני/צמחוני, לא תהיה בזבזנית במשאבי קרקע/תזהם?
וככל שהתעשייה תזהם פחות - היא תבזבז יותר מקום, ותעלה יותר.
התעשייה מזהמת מכוון שהשיטות הזולות מזהמות, אם היה יותר זול לייצר ללא זיהום - החברות לא היו מזהמות.

אין קסם במציאות.
אם מורידים דבר אחד, דבר אחר צריך להחליף אותו.
מיליוני הטונות של הבשר שאנחנו אוכלים, צריך להפוך למיליוני טונות של מוצרים אחרים.
ומכוון שאוכלי הבשר שיעברו לצמחונות, לא הולכים לאכול עשב או חציר (שהיום מגדלים אותם עבור בקר), זה דורש הסבה של שדות רבים.
אני לא מכיר את המספרים מספיק - אבל אני לא אתפלא אם ללא בשר קצב ייצור האוכל לא יעמוד בביקוש.

תחזרו לטיעונים המוסריים.
הקרקע שם הרבה יותר יציבה
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621156
זה, בפשטות, לא נכון. כדי ליצור חלבון מהחי יש צורך בערך בפי 10 משאבים מאשר חלבון מהצומח (אני בטוח שאסמכתאות בשפע ינופקו עפ"י דרישה על ידי הטבעונים שבחבורה).
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621160
קליסון חומד,
<קישור תגובה 620855 (סתם כיף לי להיזכר במה כתבת לי)>

בוא תלמד עוד משהו: 80 אחוז (לפחות) משטחי הגידול החקלאיים, הם לגידול מזון לתעשיית בעלי החיים.
בחישוב הכי נוקשה, אם כולם יעברו לתזונה טבעונית, ישתמשו ברבע מהשטחים האלה כדי לגדל את המזון הנוסף לבני האדם.

כלומר אם אתה רק מדלג על הפרה שבאמצע - שאתה לא זקוק לתיווך שלה בשביל שום דבר שנחוץ לבריאותך, והיא בעצמה מקבלת תוספי סידן, ברזל, ו B12 ואת התוספים האלה אתה יכול לקחת בעצמך או לקבל ישירות מפירות וירקות - אתה מוציא פי 4 פחות משאבי שטחים ומים.
אוקי?
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621162
רנני מתוקונת,

את בטוחה ש"קליסון חומד" ו"בוא תלמד" עושה שרות טוב למה שאת מנסה לקדם? כי אני, למשל, נרתע באופן אינסטינקטיבי מכל מה שמזכיר לי את המורה שושנה מכיתה ב'.
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621163
סמוך עלי.
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621165
"בוא תלמד" עושה רושם פטרוני לא נעים, קשה לי להאמין שיש מישהו שהסגנון הזה זה מה שיעשה לו את זה, ובודאי לא כאן, באייל. ואשר ל-‏80% עצמו - זה מזכיר את זה שהטבעונים כל הזמן מסבירים שבעצם אוכל טבעוני יותר זול, כי לפי כל הגיון (שלהם) הוא אמור לצאת יותר זול - אבל בפועל, מה לעשות, זה לא קורה, זה יותר יקר.

יש איזה מחקרים שאת יכולה ללנקק אליהם לגבי החישוב הזה? אבל לא משהו מבית היוצר של טבעוני כלשהו - מחקר אקדמי, בבקשה.
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621168
אתה יכול להציץ ב http://ajcn.nutrition.org/content/78/3/664S/T1.expan... ובפרט טבלה 1 שם (אבל לא בדקתי לעומק, הדוד ג. ייתן לך ברצון מליון אלטרנטיבות).
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621178
זאת לא היתה פטרונות אלא משהו אחר, תקרא את מה שהוא כתב לי ותבין, ההודעה הכי הזויה והכי פוגענית שכתבו לי כאן.

ואם אתה רוצה כבוד תנהג בכבוד הדדי ותוותר על הלגלוג האינסטינקטיבי כלפי טבעונים, כל דבר שטענתי הוכחתי.
מן הסתם אנחנו עוסקים בלימוד הנושאים האלה מקריאה וממקור ראשון יותר מהאדם הממוצע. ואנחנו משתדלים מאד לא לשגות בנתונים.

ה-‏80% זה מתוך דו"ח של האו"ם שאני לא מוצאת בשלוף, אבל הנה למקור לגבי החקלאות באמריקה:

According to the National Corn Growers Association, about eighty percent of all corn grown in the U.S. is consumed by domestic and overseas livestock, poultry, and fish production

מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621179
מדובר כאן על 80% מהתירס בארה"ב. לא על 80% מהגידולים החקלאיים בארצות הברית (או בכלל "בעולם". ממישהו הזכיר כאן נתון מספרי של 40% בארצות המתפתחות שגם אותו לא בדקתי עדיין).
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621181
corn זה תבואה
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621185
את רואה מה מחסור בויטמין B12 עושה למוח?
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621186
:-) באנגלית בריטית זה תבואה. אבל אתה כנראה צודק, באמריקאית זה תירס.
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621183
חרמפפפ.
corn, יענו תירס 621182
תירס ידוע כמאכל שמשמש להאבסת בהמות, זה לא מדד כללי של השטחים החקלאיים.
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621192
מהקישור הראשון בתוך הקישור למעלה, זה לא 80%. רק ליצור אתנול משתמשים ב-‏31% מהתירס. יתכן כי המספר 80% כולל גם את השאריות שנותרו משימושים אחרים.
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621166
כלומר לכתוב מאה פעם "סמוך על המורה שושנה"? אוף.
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621169
לא, לכתוב מאה פעם זה מהימים ההם. כיום, אם מורה אומרת למישהו שיכתוב משהו מאה פעם, היא מסתכנת בזה שהרבה לפני שהוא יכתוב את הפעם הראשונה של ''סמוח אל אמורה שושנה'', הוא יפרק אותה לגורמים.
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621176
ובעניין זה:
(לצערי אין ביצוע טוב יותר).
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621198
תודה :) (באמת חבל על הביצוע, אבל המילים מצויינות)
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621173
אני שמח לשמוע שכיף לך.
משום מה אני לא מצליח להזכר בתשובה שענית לי....

נראה מהתגובה שלך שאני פוגע בציפור נפשך, אחרת אני לא מבין למה שתתיחסי אלי כמו לילד קטן.

בואי אני אלמד אותך כמה דברים:
1. מי שגר בבית מזכוכית שלא יזרוק אבנים - את באת לפה עם משנה ומטרה להסב את כל העולם להפסיק אכילת בשר.
אני לא מכריח אותך לאכול בשר, אז העוינות מהכיוון שלך לא תורמת לך אלא רק מבליטה את העובדה שאת החריגה פה.

80 אחוז לפחות משטחי הגידול? מאיפה את מביאה את המספרים המגוכחים הללו?
קישור לויקיפדיה
ובשביל לחסוך לך את המאמץ, מדובר על כ- 40% מהתוצרת החקלאית במדינות המתועשות מופנה לגידול חיות למאכל.

אבל אותך לא מענין עובדות.
הרבה יותר קל לקרוא לי חומד, ללמד אותי, וכמובן לחזור על המנטרה "אם אתה מדלג על הפרה שבאמצע".
אז אולי באמת נדלג על הפרה שבאמצע, ונגיע לסוף הדיון - את תמשיכי לאכול מה שאת רוצה, ותפסיקי לנסות לשכנע אנשים לאכול את אותו הדבר?
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621174
לידיעת הקוראים - 40% (אולי, לא טרחתי לקרוא את הערך) כולל המדינות המתפתחות. רק בארצות הברית 80%.
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621196
אם את טורחת לעשות כל כך הרבה דברים בשביל לשכנע שאת צודקת, אז למה את לא טורחת לקרוא את הערך?
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621194
לא מצאתי את המספר האמור (ובוודאי שלא מקור אמין לגביו) בערך על ארגון המזון והחקלאות.
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621202
לא יודע איפה ראית 40% בערך הזה ואני לא יודע אם המספר הזה הגיוני או לא, אבל רנני דיברה על שטחים חקלאיים אז אל תקפוץ כל כך גבוה שלא תצא עוד פעם קטן
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621203
ולאחר מכן היא נתנה קישור שמדבר על 80% מהתוצרת החקלאית (אמנם של תירס, ובארצות הברית).

בכל מקרה, לא יזיק להימנע משימוש בתאורים כגון "תצא קטן" (שלך) או "מגוחכים" (של קליסון). זה לא תורם לאווירה כאן בדיון. תודה.

נראה לי שהטענה בוויקיפדיה היא:
Environmental_effects_of_meat_production [Wikipedia]
Raising animals for human consumption accounts for approximately 40% of the total amount of agricultural output in industrialized countries. Grazing occupies 26% of the earth's ice-free terrestrial surface, and feed crop production uses about one third of all arable land.‏6

6 Steinfeld, H. et al. 2006. Livestock's Long Shadow: Environmental Issues and Options. Livestock, Environment and Development, FAO, Rome. 391 pp.
(לא קראתי)
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621221
הערת שוליים לגבי תירס ו-‏80% (אני לא חוקר ולא מומחה בנושא)
ממשלת ארה"ב מסבסדת גידול תירס, מה שמוביל למצב האבסורדי שבו גידול תירס יותר משתלם מאשר הרבה גידולים אחרים.
קישור למאמר שמנתח את השפעת הסבסוד על תירס וסויה.

מה שבתורו גורם לכך שדוחפים תירס לכל מקום שאפשר.
לדוגמא אוכל לכלבים/חתולים שעושים מתירס ומוסיפים לו טעם של דברים אחרים.
כתבה על מזון כלבים/חתולים

אז אני לא מופתע שמאכילים בקר בתירס - יש כל כך הרבה ממנו, שאני מניח שזה יוצא יותר זול מאשר חיטה.

ועוד הערה לגבי שדות - אני מניח שכ- 50% או יותר משדות התבואה משמשים למאכל בקר.
החקלאים אוספים את הזרעים בנפרד, ואת הגבעולים הם אוספים בקוביות עבור הבקר.
אם אין תעשיית בשר - זה לא שאנשים יתחילו לאכול את החציר, הוא פשוט יזרק לפח.
אבל זאת הנחה שלי (מבוססת על תצפית של מה שקורה בשדה ליד ביתי), ועוד לא חיפשתי לזה סימוכין
מיץ אשכוליות (לא טבעי, לא סחוט) עם קולה זה המשקה הכי טעים עבורי 621220
אני מוכן להודות שטעיתי, אני בן אדם.
ואין לי שום בעייה לצאת קטן.
סביבה 621171
הטבעונים מביאים בד"כ השוואות בין המזון מהחי הבזבזני ביותר (בשר פרה) למזון הצומח החסכוני ביותר (חיטה?). אם משווים מזונות אחרים מהחי, כמו למשל עוף, למזונות צמחיים ההבדל קטן בהרבה, ויש אף מזונות צמחיים שמזהמים יותר מעוף.
סביבה 621177
תפוחי אדמה, כמדומני, חסכוניים עוד יותר.
סביבה 621180
שלא לדבר על חוביזה.
סביבה 621184
לא נראה לי.
ראשית כל, חוביזה לא ממש מגדלים, אבל על כל פנים - קח צמח אחד בלבד: עם עלי החוביזה, מצמח אחד, אתה יכול לעשות קציצה ורבע, לערך וגם פה אתה נזקק גם לחומר מדבק - ביצה או קמח חומוס, בנוסף.
בצמח אחד של תפוח אדמה יש לך כמה תפוחי אדמה, שהם כבר ארוחה משביעה.
סביבה 636311
השוואה בין המחיר הסביבתי של חלבונים ממקורות שונים מהחי מאששת בגדול את דברי הספקן.

דגדגן:
... cattle require 28 times more land, 11 times more irrigation water, five times more greenhouse gas emissions and six times more nitrogen fertilizer — per calorie consumed — than the four other animal food sources.
(ארבעה המקורות האחרים הם בשר עוף, מוצרי חלב, ביצים ובשר חזיר).
סביבה 636333
מעניין. חבל שבכתבה לא ערכו השוואה גם למחיר הסביבתי של חלבון מהצומח.
סביבה 636595
במאמר יש השוואה בין מזון מהחי לחיטה, אורז, ותפוח אדמה (איור 2).

סביבה 669876
מאמר חדש נותן שימוש במשאבים של מזונות שונים. בהשוואה לפי קלוריות, קבוצת המזון הכי בזבזנית מבחינת האנרגיה ומי השקיה היא פירות.

While energy use intensities for fruit production vary significantly depending on location and production methods, fruits, on average, have the highest energy index score, primarily because they have low-Calorie densities relative to other foods.

http://link.springer.com/article/10.1007/s10669-015-...

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים