626615
השאלה כמה אנשים מתים מחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה מעניינת הרבה פחות מהשאלה איך המספר הזה משתנה לאורך זמן. חוץ מזה, אני מאוד בספק אם בישראל מתגלים 30K מקרים של חיידקים שעמידים לכל סוגי האנטיביוטיקות (כיום יש עשרות סוגים מאושרים לשימוש, המתחלקים לכעשרים מחלקות שונות). אני מניח שברוב המקרים מדובר בעמידות לאחת או שתים (או בלי עמידות בכלל, בתצורות מסויימות אנטיביוטיקה לא הורגת חיידקים גם כאשר אין להם גנים של עמידות), כאשר החולה עוזב את בית החולים בדרך זו או אחרת בטרם מוצו אפשרויות הטיפול. דווקא הכניסה של טכנולוגיות ריצוף פתוגנים בזמן אמת, שעושות את דרכן לקליניקה ברגעים אילו ממש, ואני מניח שיהיו זמינות בתוך עד חמש שנים, יאפשרו זיהוי מהיר של האנטיביוטיקה האידאלית לכל חיידק.

ולכל מי שחושב שאנחנו גורמים לחיידקים לפתח עמידות לאנטיביוטיקה
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21881561 - Antibiotic resistance is ancient
(אם כי הם לא שוללים את האפשרות שהשימוש הנפוץ מגדיל את התפוצה)
המרוץ למזנון 626616
הטענה אינה שאנחנו הגורמים היחידים לפיתוח עמידות לאנטיביוטיקה. לחיידקים היו, מן הסתם, מרוצי חימוש שונים עם עובשים ושאר יצרני אנטיביוטיקה. הטענה היא שאנחנו מחמירים את הלחץ שמופעל על חיידקים שלא עמידים לאנטיביוטיקות.

האם נעשה בעבר שימוש בכל מיני יצרני אנטיביוטיקה טבעיים כדי לנסות לגרום להם לפתח בעצמם גרסאות עמידות של אנטיביוטיקה על ידי התקפתם בחיידקים עמידים (והרביית השורדים, אם ישנם)?
המרוץ למזנון 626633
די מזמן היה דיבור על בקטריופאג'ים. הנה כתבה עתיקה שלי:
לא ידוע לי מה קורה מעשית בתחום הזה היום.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים