בתשובה להאייל האלמוני, 05/03/17 20:03
מאגרה רמה 690252
גוגל לא צריכים לפרוץ את SSL או את RSA או משהו אחר. הרי כשהמידע מגיע לדפדפן (אם מה שאתה הכנסת או מה שהגיע מהשרת המרוחק) הדפדפן מציג לך את המידע ללא הצפנה, אז הוא יכול גם לשלוח את המידע ליוצרים שלו. איך אתה יכול לדעת שדפדפן כרום לא שולח לגוגל את כל המידע שהם רוצים בזמנו הפנוי? (אותו הדבר נכון לכל דפדפן שרץ מעל אנדרואיד)
מאגרה רמה 690255
גוגל לא תעיז לעשות דבר כזה.
מאגרה רמה 690262
גוגל לא. אבל מי מעובדיה - כן.
כמה לדעתך שוקל המידע בשרתי גוגל ?
מאגרה רמה 690310
אבל לא ייתכן שמישהו מעובדי גוגל ינצל את הגישה למידע.
בו'אנה, זה גוגל.
יש הצפנה, יש נהלים, יש תג עובד ותאמין לי שבודקים את האנשים בציציות לפני שהם מקבלים גישה לקודש הקודשים.
זה לא כמו הפאשלונרים האלה מה- NSA שכל אחד יכול לגשת ולשלוף שמות סוכנים חשאיים וחומר מודיעיני רגיש.
מאגרה רמה 690274
אני לא סומך עליהם וגולש כמעט רק עם FF (כרום משמש אותי בעיקר לקריאת כתבות מעיתון "הארץ"). אני מקווה שדפדפן שנכתב בקוד פתוח לא עושה דברים סודיים מאחורי הגב שלי.
מאגרה רמה 690279
תזכורת: כרומיום.

כמוכן, משהו לשבח הדפדפן של טור: הם היו מהמאמצים הראשונים של reproducible builds. כך שאתה יכול לוודא בעצמך שמדובר באמת על הדפדפן בקוד פתוח, ללא תוספות לא צפויות (למי שזוכר את reflections on trusting trust).
מאגרה רמה 690314
זה לא עובד היטב ב-FF?
מאגרה רמה 690319
בפעם האחרונה שבדקתי זה לא עבד. אני רואה שיש גרסה חדשה יחסית, אז אני אנסה. תודה.
מאגרה רמה 690263
''איך אתה יכול לדעת שדפדפן כרום לא שולח לגוגל את כל המידע שהם רוצים בזמנו הפנוי'' משום שאני לא משתמש בכרום לדברים שאני לא רוצה שגוגל תדע.

(אבל חוץ מזה, זה די פשוט לפקח על מה כרום שולח ולמי, כל מה שצריך זה להתקין סניפר...)
מאגרה רמה 690265
אבל הוא שולח מידע מוצפן. לכן בלי לפצח את RSA ושות', אתה יכול לדעת למי, אבל לא מה.

אני לא משתמש בכרום. כמעט תמיד בפיירפוקס. לפעמים בכרומיום.
מאגרה רמה 690267
כשאתה באמצע אתה צריך לפצח את RSA, כשאתה באחד הקצוות זה הרבה יותר פשוט (עדיין כאב ראש, אבל לא סוף העולם).

קצת מוזר, בעיני, שאנשים חוששים מגוגל (ועל אחת כמה וכמה מפייסבוק‏1) ולא מהספק הרשת שלהם. בסופו של דבר, לספק יש את מספר כרטיס האשראי שלך (ו/או מספר חשבון הבנק), יש את מספר תעודת הזהות שלך, הוא באמת יודע איפה היית ואם מי דיברת (לא באופן עקיף, אלא באופן ישיר), הוא יודע באיזה אתרים גלשת, ואם עשית את זה בלי תקשורת מאובטחת, הוא יודע מה עשית שם, הוא כפוף להרבה פחות תקנות מגוגל ופייסבוק‏2, ויש לו הרבה יותר עובדים ממורמרים... אם כבר ללבוש כובע מאלומניום, אז לפחות מהסיבות הנכונות.

(vpn בימינו זה דבר די זול, אבל פאראנואידים קמצנים משמשים ב-tor).

1 אני לא נמצא יותר מידי בפייסבוק, אבל נראה לי שמה שהם יודעים עליך זה מה שבחרת להגיד לכל העולם.
2 מישהו רואה את סלקום אומרת לא לממשלה כמו שאפל אמרה?
מאגרה רמה 690269
קשה לי להאמין שTOR הוא הדפדפן שבו אתה משתמש כבררת מחדל.
מאגרה רמה 690270
אני משתמש בארבע דפדפנים כברירת מחדל (פיירפוקס לדברים שקשורים לעבודה או דברים נוספים שאני מעדיף שגוגל לא תדע עליהם, כרום לקריאת חדשות, tor לדברים שאני לא רוצה שהממשלה\ספק ידע עליהם וספארי כשאין לי ברירה). אישית לא ממש מפריע לי אם גוגל או כל אחד אחר ידע איפה אני קורא את החדשות שלי, אם זה היה מפריע לי הייתי משתמש בדפדפן אחר.
מאגרה רמה 690272
אפשר לאמר שאתה סובל מסכיזופרניה וירטואלית על רקע דפדפני ?

גש עוד היום ללבנת פורן !
מאגרה רמה 690276
מה שאתה אומר הוא נכון, אבל אני חושש פחות מספק אינטרנט ישראלי שחשוף להליכים משפטיים מקומיים מאשר מגוגל שאין לי שום דרך לדרוש ממנה דין וחשבון.

בעיני זה מוזר שאנשים חוששים לחשוף את מספר כרטיס האשראי שלהם למרות שהם מבוטחים נגד כל שימוש לא חוקי בו ולכל היותר הנזק שלהם הוא כמה שיחות טלפון, מילוי טופס הצהרה על הכחשת עסקה וקצת המתנה. הרבה יותר מפחיד זה חשיפה של מידע רגיש שמאפשר סחיטה.
אני פועל לפי ההנחה שכל מידע שעובר דרך האינטרנט הוא נחלת הכלל ולא חושף שום מידע שחשיפתו לציבור תגרום לי להתאבד, להיעצר, להתגרש, להיות מפוטר, לעבור דירה או לשלם למישהו הרבה כסף. גם אם ההעדפות שלי בפורנו יהפכו לנחלת הכלל אני אחיה עם זה (אין עדיין חוק נגד צפייה ביחסי מין עם חייזרים מעל גיל 18).
מאגרה רמה 690286
אני חושש יותר מספק אינטרנט ישראלי (גם) בגלל שהוא חשוף להליכים משפטיים מקומיים... תחשוב על השאלה: ״מי היית מעדיף שידע מתי היית בלונה פארק או עם מי דיברת אתמול: מר ארדן או מר פייג׳?״. אני חושב שאפשר לחלק את החשש לארבע: החשש מפני החברה עצמה, החשש מפני עובד ממורמר של החברה, החשש מפני הממשלה, והחשש מפני האקר שיפרוץ לחברה.

1. כשאנחנו מסתכלים על החברות עצמן, גוגל היא חברה ציבורית שנסחרת בבורסות בעולם וכפופה לנהלים של (כמעט) כל מדינות העולם. סלקום נסחרת רק בבורסה בישראל. אנחנו יודעים מה התוכנית העיסקיות של שתיהן, ממה הן מרוויחה כסף (וכבחרות ציבוריות, כסף הוא המטרה שלהן). גוגל מרוויחה ממפרסמים, סלקום מרוויחה ממני. אנחנו גם יודעים מה הן יפסידו כתוצאה מאיבוד מוניטין ולכן מה הן יסכנו אם הן יחליטו להשתמש בפרטים האישים שלנו לרעה, ויחסית להון העצמי שלהן, הסיכון של גוגל הוא אדיר והרווח מזערי, בעוד שהסיכון של סלקום הוא קצת יותר קטן והרווח קצת יותר גדול. בסופו של דבר, בשני המקרים מדובר בסיכון מזערי, אבל הסיכון שלי מגוגל נמוך יותר.

2. לגבי עובד ממורמר - אני מניח שלרובם המוחלט של העובדים אין הרשאה לראות מידע שמוגדר כפרטי. אני מקווה שלמעט שיש את ההרשאות המתאימות יש גם את האינטרס המתאים, ושישבכל חברה פיקוח על אותם עובדים ועל מצבם הנפשי. אמנם מדובר בסיכון גבוה יותר מהסעיף הקודם אבל עדיין נמוך למדי (לגבי, לגבי סלברטאים ומליונרים מדובר בסיכון גבוה יותר). (לגבי גוגל, נראה לי שהסכנה של זה הרבה יותר גבוה). כשאנחנו משווים בין החברות, אני חושב שמה שיכול לגרום להבדל זה מספר העובדים הממורמרים הפוטנציאלי, ונראה לי שגם כאן סלקום מנצחת.

3. לגבי הממשלה, אין לי ספק שהסכנה מגוגל נמוכה בהרבה מהסכנה מסלקום.

4. לגבי האקרים כל החברות מנסות לעקוב אחרי הטרנדים הבולטים, כבר פרצו להם כמה פעמים, ומן הסתם יפרצו להם בעתיד. לדעתי, זאת הסכנה הכי גבוהה אבל לדעתי היא שווה לגמרי לכל החברות. (נראה לי שיותר אנשים מנסים לפרוץ לגוגל, אבל היא גם מעסיקה יותר מומחים למנוע פריצות והסיכוי שיפרצו דווקא לחשבון שלי הוא נמוך יותר)

לגבי מספר כרטיס אשראי‏1, אם יגנבו לך אותו יותר מידי פעמים זה יכול לפגוע בסיכוי שלך לקבל אשראי בעתיד.

1 אם מדברים על חברות שמחזיקות מאגרי מידע פרטי...
מאגרה רמה 690445
בהנחה הסבירה שהחייזרים חיים עשרות אלפי שנים כדי לשרוד מסעות חלל, חייזר בגיל שמונה עשרה הוא ינוקא. אמנם אין עדיין חוקים כאלה בכדור הארץ, אבל כשהחוצנים ישתלטו על העולם אתה עלול להסתבך קשות.
מאגרה רמה 690471
אני חושש שלחייזרים דרכים אחרות למסעות בחלל. יצורים אינטלגנטים לא ישחיתו את מיטב שנותיהם בנסיעות.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים