בתשובה לab, 31/01/21 12:55
מענטש טראַכט און גאָט לאַכט 732174
יתכן שיש גרעין של אמת בדבריך.
ל-‏3 הגורמים של היציבות במספר חולי הקורונה
א. חיסונים
ב. תהליך טבעי של תגובה למגיפה
ג. סגר
צריך להוסיף גורם רביעי שהוא גמישות הגדרות המחלה. התחלואה כרגע מגרדת את גבולות הספיקה של מערכת האשפוז בארץ. חולים שהיו מאושפזים במצב אחר נשלחים הביתה. חולים שהיו צריכים להיות במח' טיפול נמרץ מאושפזים במח' קורונה רגילות וחולים קשים מוגדרים כבינוניים. גם זה אולי מחזיק את המספרים יציבים.
שלוש הערות:
א. קודם כל, סופסוף מסתמן שינוי המגמה המיוחל בגרף הח"ק החדשים היומי בלוח הבקרה של משהב"ר. הח"ק והנפטרים במגמת ירידה כבר כמה ימים ויחס הח"ק הצעירים כבר נושק ל-‏30%. אמנם מדובר בירידה מתונה שיכולה גם להתהפך, אבל מדובר בשינוי עצמו ולא בסימנים לשינוי (נתוני מאומתים). ולכן הפסימיזם שלך אינו מוצדק. נראה שבזמן הקרוב כבר יהיה אפשר לתקף את יעילות החיסונים כאמצעי מרכזי למאבק במגיפה.
ב. אין ספק שהשפעת החיסונים מגיעה מאוחר ובאופן חלוש מן הצפוי. צריך להזכיר שעד לפני שבועות ספורים דברו איתנו על השפעת המנה הראשונה שלא באה ואיש לא דבר על המתנה לשבוע או יותר אחרי המנה השנייה. ככל הנראה הפקטור העיקרי באיחור הזה הוא ההשהייה שבין הופעת התסמינים לתחלואה הקשה. דוקא הזמנים שהוזכרו כאן (שבועיים-שלושה מן ההדבקה ועד סימני המחלה הקשה) מצביעים על פער בין רמת החיסון לבין האפקט הכללי.
ג. דעתי הפרטית היא שהתחלואה הקשה והמוות מקורונה הן בעלות פיזור זמנים גדול יותר מהופעת התסמינים. ולכן הזמן הממוצע בין ההדבקה לאישפוז כח"ק יכול להיות גם 4 שבועות ויותר. זו כנראה הסיבה שהאפקט של החיסונים מאוחר וחלש כל כך. להערכתי ההשפעה תלך ותתחזק בתקופה הקרובה. גם לרמת החיסון העולה אצל צעירים, תהיה השפעה מטיבה על מקדם ההפצה והיא תצמצם את שכיחות הוירוס ואת ההדבקה גם בקרב המבוגרים.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים