בתשובה לירדן ניר-בוכבינדר, 07/02/22 21:07
התחרפנות עולמית 746263
ההישגים בקפיצה לגובה לא לינאריים כלל (אפילו לא מונוטוניים) בגובה המנתרים. לא לחינם הקופץ לגובה הממוצע נמוך מהכדורסלן הממוצע.
התחרפנות עולמית 746283
ועדיין, מזיכרון של צפייה חובבנית בתחרויות קפיצה לגובה באולימפיאדות ואליפויות עולם, נדמה לי שלא רואים שם כאלו שמתחת גובה 1.85, כלומר כולם שם הרבה מעל חציון האנושות. אני מסיק די בביטחון שלאחוז ניכר מהאנשים שיש להם כישרון מולד לקפוץ גבוה ביחס לגובהם, ונחישות ומוטיבציה וכו' וכו', לא ניתנה מעולם ההזדמנות. גם אין אנשים כבדים מאוד בריצות הארוכות ורזים מאוד בריצות הקצרות (וזריקות החפצים הכבדים), וכו' וכו'.
התחרפנות עולמית 746289
אפשר אולי לשים לב לכך שהמקצועות שבהם יש מספר קטגוריות (מלבד מין המתחרה) הינם רק כאלה שבהם התחרות היא אחד-מול-אחד באותו זמן ועל אותו משטח.
במקצועות בהם כל מתמודד עולה בנפרד ומבצע את מיטבו, אין קטגוריות.

וברור מאליו שלכל מקצוע, יהיו כמה פרמטרים (פיזולוגיים?) שתהיה קורלציה ולו חלשה‏1 בינם לבין ההצטיינות במקצוע, אז מה?

1 דוקא קורלציה חזקה מדי תחליש את הטיעון שלך. לצורך ההדגמה, אם הקורלציה בין גובה לבין קפיצה לגובה היתה לינארית מוחלטת, אזי קטגורית ה"נמוכים‏2" היתה זהה לחלוטין לקטגורית ה"קופצים פחות טוב". ואז הדרישה שלך להפרדה בין קטגוריות היתה מצטמצמת לבקשה הכמעט טאוטולוגית "הבה נעשה תחרות לטובים יותר בתחום ותחרות לפחות טובים בתחום" - שנשמעת מראש די מופרכת, ולו מטעמי כמות התחרויות והמתחרים האפשרית באירוע ספורטיבי מסוים.

2 הכנס פרמטר סף כרצונך.
התחרפנות עולמית 746290
הרמת משקולות.

"ברור מאליו שלכל מקצוע, יהיו כמה פרמטרים (פיזולוגיים?) שתהיה קורלציה ולו חלשה‏1 בינם לבין ההצטיינות במקצוע, אז מה?"
לא יודע, תשאל את אריק מתגובה 746242. הוא אמר שההבדלים האלו מחייבים מוסרית קטגוריות, ואני מראה שההחלטה אם כן לא לעשות קטגוריות בכל ספורט וספורט נראית אקראית משהו, ואיפה שאין לא נראה לאריק כמו עוול.
התחרפנות עולמית 746310
עיון קצר בויקיפדיה מגלה, אגב, שההישגים בהרמת משקולות [ויקיפדיה] מאד לינאריים במשקל.

חזרה לעמוד הראשי

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים