לינק למתעניינים 100663
לינק למתעניינים 100983
אנחנו לא מהקוף, אנחנו מהארכיאה!

לא, סתם. מעניין, אך לצערי חוסר ידע בתכונות האאוקריוטים, הפרוקריוטים והארכיאות מונע ממני לתת תגובה אינטליגנטית. אי לכך ובהתאם לזאת, אני מגיב תגובה מטופשת:

גוגו בגוגוגהגה.
לינק למתעניינים 101129
שקלת את האפשרות לא להגיב בכלל באותם מקרים בהם אין לך מה להגיד?

לא, כי אני שקלתי את האפשרות הזאת כמה פעמים, ותמיד דחיתי אותה בבוז.
לינק למתעניינים 101232
למעשה, מטרת ההודעה שלי הייתה לעורר עניין במאמר ההוא, על ידי אנשים ש_כן_ יודעים מספיק על מיקרו-ביולוגיה בשביל להבין ולהבהיר להדיוטות כמוני.
Book report 101466
תודה שוטה-הכפר, אתה מקור לא אכזב לכתבות מרתקות.

אז מה יש לנו פה?
דברים מפי המיקרוביולוג Carl Woese, שלזכותו נזקף הגילוי בשלהי שנות ה-‏70 של סוג חדש לחלוטין של מיקרו-אורגניזמים - האַרכֶאַה, החיים בתנאי סביבה קשים באופן קיצוני.
החוקר מציג גישה שונה מהמקובלת לשאלת התפתחות החיים, ומתעמת עם הנחת בסיס בתורתו של דארווין- הנחת מוצא קדום משותף של כל המינים.
לטענתו התפתחו מספר סוגי תאים *במקביל*, בראשית היווצרות החיים בפלנטה, בניגוד לדעה המקובלת כי כל עולם החי הוא תולדה של שושלת אורגניזמים רציפה אחת.
הוא מסתמך על מחקרו ההשוואתי בארכאה, לאור השוני הרב בין שלוש קבוצות אורגניזמים המוכרות כיום: האאוקריטים (בעלי תא מורכב ובעל גרעין), פרוקריוטים (הקרויים בשגיאה "חד תאיים" על אף שהשמר החד-תאי הוא דווקא אאוקריוטי) וארכאה.
קבוצות שונות אלו החליפו זה עם זה "המצאות" ביולוגיות פרי הבולוציה שלהם, קרי, גנים וחלבונים.
החלפה כזו (הלכה למעשה, נדידה פיסית של מולקולות DNA,RNA וחלבון) הידועה גם בכינויה "Transformation" או "העברה תורשתית אופקית" (="horizontal gene transfer", להבדיל מ"הורשה אנכית", מהורה לצאצא) היא לדעתו גורם המפתח בהתפתחות ראשית חיים.
בכך דוחה הוא את הטענה שעולה מהתיאוריה האנדוסיביונטית שבליעה של אורגניזמים זה ע"י זה היא הגורם המרכזי בעיצוב עולם החי הקדום. (תיאוריה זו מסבירה את קיומם של אברוני המיטוכונדריה והכלורופלסטים בתאים האאוקריוטים)
אחת התובנות הנדירות שמספק Woese הינה שההתפתחות של תא מתאפיינת בשני שלבים:
בשלב הראשון בו נוצרת ה"סקיצה" של האורגניזם, הכח המשפיע הינו בעיקר "העברה תורשתית אופקית", כלומר "שיח" ביולוגי מפרה בין אורגניזמים שונים.
לאחר הגעה לנקודה מסויימת של סירבול, תחכום ומורכבות של תהליך ביולוגי, נקודה לה הוא קורא "הסף-הדארוויני" ("Darwinian Threshold"), המערכת הביולוגית מתייצבת, משתנה הכח המעצב, קצב האבולוציה מואט ביותר ומסתמך בעיקר על "הורשה אנכית".
מעבר לסף-הדארוויני ניתן לאתר שושלות התפתחותיות פילוגנטיות (אבולוציה במובנה היומיומי, ממין למין משופר), אולם אם רוצים להבין באמת מה קרה בהתחלה, חייבים להביט אל מלפני סף זה, גורס Woese.
Book report 101498
אל תודה לי, אני עושה את זה בתקווה שתסביר לי את מה שקראתי :-)
האנוכיות כבסיס הכל :-) 101560
נו?
הצלחתי?
בהחלט 101574
(טוב, האמת היא שהבנתי עוד קודם, אבל באמת תודה על השרות לציבור, אני עצלן מכדי לתרגם ולתמצת למרות שאני יודע שלא הרבה ניגשים לקרוא את הלינקים. נדמה לי שאנחנו מתחילים לפתח יחסים סימביוטיים).
יופי, 101616
בהמשך תתחילו להחליף קטעי DNA. ארז - תיזהר.
:-) 101628
ארז הכפר הגליבנלי 101727
נאא, אני כבר מעבר ל-Darwinian Threshold

- היי! מאיפה צץ הזנב הזה?!
שוטון הארז הלבנוני 101802
ומה עלי הכרוב האלה עושים במקום שבו היו שערותי?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים