פרזיט מי שפרזיט אחרון 12670
באמת משעשע העניין הזה של מילים-של-שיפוט-ערכי שחדרו לשפה המדעית (בביולוגיה, לרוב), כמו "(הפועלות ה)מנוונות" בכתבה. חביב עלי במיוחד הכינוי "פרזיט". באנציקלופדיות וספרי הטבע שהייתי קורא בילדותי (מה לעשות. כל אחד והילדות שלו) הכינוי הזה הודבק לאי-אלו אורגניזמים חסרי מזל. רובם אמנם לא שירתו בצבא אבל גם לא חיו מכספי משרד הדתות. למשל, תולעים שחיות בקרבי חיות אחרות (ברפואה עד היום מקובל המושג!). אבל הכי טוב הוא כשקוראים לפטריות "פרזיטיות", על שום שהן חיות על צמחים ולא מבצעות בעצמן פוטוסינתזה, החצופות. רק שכחו אותם כותבים, מי אוכל בסוף, לא רק את הפטריות (שלהן מגיע, כמובן) אלא גם את הצמחים.
פרזיט מי שפרזיט אחרון 12674
שיפוט ערכי או לא, המונח ''פרזיט'' הוא מוגדר בצורה די חדה מבחינה אקולוגית. פרזיט הוא יצור הניזון מיצור חי אחר מבלי לטרוף אותו.

מנוון הוא איבר שלא ניתן להשתמש בו ליעוד המקורי שלו, ואין לו גם שימוש אחר.

כל מטאפורה פוליטית היא על אחריות המשתמש.
פרזיט מי שפרזיט אחרון 12925
חן-חן על ההבהרה (ולמרות הסרקאזם בהמשך, התודה כאן היא באמת).
כעת ברור מי הפרזיט הגדול ביותר: זה שניזון מתרנגולות ופרות במשך כמה שנים (לכל תרנגולת ולכל פרה) מבלי לטרוף אותן. האמת, בסוף הוא גם טורף אותן. האם זה שולל ממנו את התואר?
ואם כבר, הייתי שמח לדעת מה קדם למה - הקונוטציה השלילית למילה "פרזיט", או ההגדרה המדעית לה? זה מעניין, כי לא ברור למה לחיות על אורגניזם אחר בלי לטרוף אותו, נראה נחמד יותר מאשר כן לטרוף אותו. או שזה מין מוסר כזה של אבירים - הוכח שאתה אורגניזם של כבוד, קטול את מזונך כמו גבר!

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים