אם יורשה לי לעשות את האייל קרדום לחפור בוץ, 159633
מישהו יודע האם מותר למשטרה לשלוח לי הודעת קנס על חניה לא חוקית יותר מחמישה חודשים אחרי שהעבירה בוצעה-לכאורה, מבלי שהוצמד דו"ח למכונית?

במילים אחרות, בהינתן שאני טיפוס ותרן יותר מאיזי, ומעדיף להתייחס לעניין (כפי שהציעו לאיזי, לדבריו) כגזירת גורל, אם האלטרטיבה היא השקעה רבה של מאמץ עם סיכויים קלושים לשינוי הגזירה, האם יש לי מה לעשות? יותר ספציפית, אני כנראה לא אבקש להישפט; האם, למיטב ידיעתם של אנשים כאן, יש סיכוי מעשי להליך של שליחת בקשה לביטול הדו"ח?

(בטח לא משנה כל כך שאני מאוד מופתע לנוכח האפשרות שחניתי במקום אסור ברחוב שבו אני גר, שנראה לי די קשה לחנות בו במקום אסור‏1, מה גם שאני וזוגתי קפדנים בעניין הרבה יותר מן המקובל במקומותינו; אבל אחרי קרוב לשישה חודשים באמת שאין לי שום דבר מוצק להגנתי נגד המילה של רס"ר מוטי כהן).

(דווקא הייתי שמח לשלם 250 ש"ח לאוצר המדינה המדולדל, רק תחושת השרירותיות הזאת עושה קצת חמוץ. If you came to me as a friend...)

1 אלא אם בדיני החניה יש דברים שיפתיעו אותי‏2.
2 ובעניין זה, אם מישהו יכול, אבל רק אם זו באמת לא טרחה, לכתוב לי מה אומרת תקנה 072א 02א לתקנות התעבורה תשכ"א, אני אהיה אסיר תודה.
תקנה 072א 02א לתקנות התעבורה תשכ"א 159674
אומרת: לא יחנה אדם, ולא יניח לאחר להחנות את רכבו, במקומות שרס"ר מוטי כהן החליט שאסור לאותו אדם לחנות, או להתיר לאחרים להחנות את כלי הרכב שלו.

אני קיבלתי פעם דו"ח מעיריית ראשל"צ על חניה אסורה, כביכול, שחניתי בתחומי העיר המכובדת ההיא. מאחר ולא ביקרתי כלל באותה עיר כבר שנים אחדות (כן, יש שוטים כאלה) דרשתי‏1 לראות את הדו"ח המקורי, בין השאר משום שהייתי מודאג מהאפשרות שמישהו נוהג עם לוחיות הרישוי שלי. התוצאה היתה שביטלו לי את הדו"ח.
___________________
1 - במובן החלש של המילה, כלומר עוד לפני הפעלת עו"ד.
תקנה 072א 02א לתקנות התעבורה תשכ"א 159772
אני שומע מידי פעם סיפורים כאלה וחושב לעצמי: יכול להיות שהמשטרה והעיריות פועלות אשכרה באופן מאורגן ומתוכנן כדי להוציא מהאזרחים כסף, תוך מתן סיבות שהן *יודעות* שהן סיבות-כזב?
יכול להיות שזו לא סתם שלומיאליות מטופשת של פקידי-מדינה?
והאם אני נורא נאיבי שאני בכלל שואל את השאלות האלה?
אם יורשה לי לעשות את האייל קרדום לחפור בוץ, 159732
קודם כל, תדרוש לראות את הודעת הקנס המקורית. (כלומר את הדוח כפי שנכתב ע''י השוטר) בלי ההודעה המקורית, אין למשטרה שום ראיה לכך שנעברה עבירה כלשהי ולמעשה אין ביכולתה להגיש כתב אישום.
אם תקבל את הדוח (יתכן שתאלץ לסור למשטרה על מנת לצלמו - אל תתעצל ועשה זאת, הבא כסף קטן למכונת הצילום)
בדוק היטב את הפרטים - מקום הארוע, שעת הארוע, פרטי הרכב וכד'.
נסה למצוא למצוא ראיה מוצקה לכך שלא יתכן שעשית את העבירה, למשל, שאתה וזוגתך שתחייה הייתם בעבודה באותו זמן וברשותכם תדפיס נוכחות שיכול להוכיח זאת, צילום של מקום העבירה שמוכיח שהחניה מותרת במקום זה, רשיון הרכב שמוכיח שרכבך אינו זה שביצע את העבירה. (סוג, דגם, צבע) אם יש עילה, הגש ערעור וצרף את המסמכים, יש לך סיכוי טוב לקבל ביטול של הדוח, ואם לא - עילה לבקש משפט. אחרת, חבל על הזמן.
סעיף העבירה לא ממש חשוב, זה יכול להיות משהו כללי ביותר, כמו חניה באופן שמפריע לתנועה. (של חתולי הרחוב)
אם יורשה לי לעשות את האייל קרדום לחפור בוץ, 160369
והרי תהייה: רק שנה אחרי שקיבלתי לידי את הרכב הנוכחי שלי, גיליתי שהוא לא כחול כמו שחשבתי במקור, אלא גוון כלשהו של ירוק. עובדה זו התגלתה לי לאחר שקיבלתי דו"ח שבו היה כתוב שהאוטו ירוק ואני לעגתי לשוטר הטיפש, רק כדי שהורי יצחקו עלי עד כאב בטן.
אז השאלה שלי היא - האם עיוורי צבעים מנועים מלעבוד כפקחי חנייה?

(דובי, לא שוקל להחליף קריירה, סתם מתעניין)
מה פתאום? 160624
פקח חניה יכול להיות חיגר, פיסח, עוור לגמרי ועוד הרבה דברים טובים. עיוורון הוא תכונה רצויה, אפילו, כי הוא מסייע לשיטת ההצלחת של הרשויות.
דרישת התפקיד הכמעט יחידה היא להיות הקרוב הזנוח של פקיד רשות.
מה פתאום? 211117
אהי מסכים אתך לגמרי, גם אבא שלי עיוור צבעים וזה
אף פעם לא הפריע לו. אני אף פעם לא שמעתי אותו
אפילו מתלוננן על זה, גם כשהו צריך עזרה בלדעת איזה צבע זה.
אם יורשה לי לעשות את האייל קרדום לחפור בוץ, 159806
עד כמה שאני יודע‏1 אין קשר בין הצמדת הדוח לבין היכולת להגיש כתב אישום בגין עבירה שבוצעה. הצמדת הדוח איננה אלא הודעה לעניין מועד תשלום הקנס ולעניין התיישנות העבירה. לצורך העניין אם לא שילמת או הודעת על רצונך להישפט המשטרה מחוייבת במשלוח הודעת קנס חדשה לבעל הרכב הרשום.

עד כמה שאני יודע אם עברו חמישה חודשים הרי שטרם עברה תקופת ההתיישנות לצורך הגשת כתב אישום בגין עבירה שכזו.

לענין התקנה המבוקשת:

72. מקומות אסורים בעצירה, בהעמדה ובחניה:

(א) לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד, כולו או חלק ממנו, באחד המקומות המנויים להלן, אלא לשם מניעת תאונה או לשם מילוי אחרי הוראה מהוראות תקנות אלה או אם סומן בתמרור אחרת;

ואלה המקומות:

......
.....
(2א) על מדרכה, למעט במקום שהוסדר להעמדת רכב והחנייתו לפי חוק עזר שהותקן על פי סעיף 77 לפקודה ובלבד שנותר מעבר מעבר להולכי רגל;

_________________
1 באמור בהודעה זו מתמצית (כמעט) ידיעותיי בתחום זה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים