אולי מותר לנשיא לדבר? 1616
אודה ואומר כי קראתי את כתבתו התוקפנית של יוסי רק כדי שאוכל להגיב.
לעיתים ויצמן מרגיז אותי ולעיתים הוא מסב לי נחת. קיימת נורמה כי הנשיא לא מתערב בנושאים השנויים במחלוקת. נורמה- לא חוק. אולי מוסד הנשיאות ריק מתוכן בשיטת הבחירה הישירה, אישית אני שמח ש " ראש המדינה " הוא איש נטול סמכויות ולא דיקטטור עריץ כמו בארה"ב או צרפת בהן הנשיא כל יכול. אבל זכותו של נשיא, כמו כל אזרח, להתבטא. גם אם הדברים שעל ליבו ולשונו מרגיזים, גם אם הוא תוחב אפו במקומות לא לו, הוא אזרח כמוני וכמוך וזכותו לאמר את דברו לכל מי שמעוניין לשמוע!
ולבסוף, שמעון פרס "הבלתי נלאה" מספיק. האיש הוא אחת הסיבות העיקריות לשלטון הליכוד בישראל משנת 77 עד 92 ומ 96 עד 99 ההפסד הוא בדמו, ולכן גם המעשים שעשה קטנים ופחדניים. מספיק שמעון, היית ראש ממשלה פעמיים הפסדת 5 מערכות בחירות (1977 1981 1984 1988 1996 ) שב בבית וכתוב את הזכרונות, אני מבטיח לקרוא, רק שתפרוש כבר!
אולי מותר לנשיא לדבר? 1622
לפקידי ציבור אין זכות התבטאות בנושאים מדיניים. אין שום סיבה שהנשיא יהיה יוצא דופן. אם הוא רוצה לדבר - שיתפטר. שיחליט מה יותר חשוב: יצוגיות או האפשרות לפעור את לועו. הנשיא אמור להיות יצוגי; וייצמן לא חייב להיות יצוגי, אבל אם הוא לא יצוגי, הוא חייב להפסיק להיות הנשיא.
אולי מותר לנשיא לדבר? 1628
הנשיא אינו "פקיד ציבור" כמו שראש הממשלה אינו "פקיד ציבור" לא מקובל שהנשיא מתבטא בענינים שנויים במחלוקת, אך זאת בהחלט זכותו!!!
נשיאים ורוח 1636
)וגשם אין, אבל זו בעיה אחרת)
במקום להתווכח "מיהו ציבורי", אולי נבחן יותר בפירוט למה לבעלי תפקידים מסויימים אסור לדבר על דברים מסויימים, ולאחרים מותר.
מישהו יכול להסביר לי למה, בעצם, לפקידי ציבור (עובדי מדינה) אסור להתבטא נגד מדיניות הממשלה? (דומני שזו ההגבלה - לא כל התבטאות בעניינים שנויים במחלוקת אסורה. אבל גם אם אני טועה, לא ברורה לי הסיבה). צריכה להיות סיבה טובה מאוד להגבלה כזו על חופש הביטוי, ואני לא רואה אותה (ונשים לב שבישראל עובדי ציבור הם פלח נרחב מהאוכלוסיה!).
דווקא במקרה של הנשיא אני מאוד מסכים עם יוסי, זאת בגלל שמעצם הגדרת תפקידו (הדי מיותר) עליו לשמש דמות ש"מעל" למחלוקות. במובן טקסי כלשהו, הנשיא "מייצג" את המדינה, כלומר את כלל האזרחים. לכן, כאשר הוא טוען בעד נסיגה מהגולן, למשל, כאילו המדינה וכלל האזרחים טענו זאת.
זאת לעומת ראש הממשלה - אם נבחן את מהות התפקיד שלו, מיותר להסביר שלהגבלה כזו אין שום טעם לגביו.
נשיאים ורוח 1639
תודה לירדן על תגובתו. אכן חופש הביטוי נלקח לא רק מהנשיא אלא גם מעובדי המדינה.
חופש הביטוי נלקח מרובנו כאשר שרתנו בצבא, אכן טעם לפגם. בעוד עובדי המדינה בחרו בקריירה הנוטלת מהם את חופש הביטוי הרי החיילים לא בחרו בכך. מעטים מאד הם סרבני הגיוס שויתרו על השרות הצבאי בגלל נטילת חופש הביטוי.
לכן אצטרף לירדן: " חופש ביטוי לכל ". כל עוד אין הסתה לפגיעה בחוק, ואין פגיעה ישירה בסודות צבאיים יפתח כל אחד את פיו וידבר כאוות נפשו, גם עובד המדינה, גם החייל, ואפילו נשיאנו הקשיש.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים