הפסיכולוג תולה את הנעליים 2098
התרופות הפסיכיאטריות בימינו נועדו לטפל במצבים פתולוגיים במוחו של האדם. הכיוון של מהתרופה למחלה מוטעה, התרופות לא יצרו את המחלות וספק אם עוזרים לאיבחונם.
למה ליתיום משפיע על חולים מאנים דיפרסבים היא שאלה שהמדע לא מצא לה עדיין תשובה, אך אין ספק כי התרופה יעילה מאוד. תרופות רבות התגלו במקרה תרופה נגד התקרחות היתה במקור תרופה לטיפול בלחץ דם... גידול השיער הוא רק תופעת לוואי. העובדה שאיננו מכירים את דרך פעולתה של תרופה אינה הופכת את התרופה לפסולה. ובאותו משקל מי שמוצא חורים בדרוויניזם אינו מוכיח בכך שיש אלוהים.

נחזור לתרופות, התרופות הפסיכיאטריות שמופצות היום וגורמות לשינוי במצב הנפשי נועדו לטפל המחלות בדרך כלל לתקופה ארוכה, תופעות הלוואי של התרופות הללו חריפות מאוד וקשות לטיפול. התרופות האחרות נקראות "סמים" והשפעתם קצרה ( במידה ואינם גורמים להדרדרות במצבו הנפשי הכללי של המשתמש ).

האם המחר צופן לנו תרופות שיתגברו על בישנות, פחד, שנאה וכיו"ב??? קשה לי לראות תרופות כאלה נכנסות ל"סל הבריאות" או לשימוש יומיומי. האם נהפוך למאושרים יותר? אולי כן ואולי אין בכך פסול. האם נהפוך לדומים יותר האם ימחק ה "אופי " שלנו. השימוש הנרחב ב"סמים" מעיד על כך שאיננו חוששים משינוי במצב רוחנו באמצעים כימיים.

אותן תרופות יהפכו את הפסיכולוג למקצוע אנרכוניסטי כמו שהשעונים הדיגיטליים והחשמליים רוקנו מתוכן את מקצועו של השען וכמו שנעלי ההתעמלות פגעו בפרנסתו של הסנדלר. עלות יצור נמוכה של מוצרים תחליפיים פגעה בפרנסתו של מתקן הטוסטרים...
האם נהיה מוכנים לשלם 1000 עד 2000 שקלים בחודש לפסיכולוג כאשר כדור קטן בשקלים ספורים יתן תוצאה אפקטיבית יותר?

הדימוי הנמוך של "סמים" וכדורים פסיכיאטרים וחוסר היכולת שלנו להבין כיצד הם פועלים משאיר את הנ"ל ב"ליגה השניה" אבל יותר ויותר אנשים עושים את החשבון הפשוט ונעזרים באותם כדורים.

ובקיצור אם אתה פסיכולוג - כדאי לך לדאוג, לדאוג מאוד.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים