איפה היתרון? 321576
לא הבנתי מה היתרון שמוצאת דארפ''א בשליטה על כלי רכב ורובוטים באמצעות מחשבה לעומת שליטה ידנית, זה נראה הרבה פחות טבעי ויותר מסובך.
איפה היתרון? 321579
סתם בשליפה :

א. שליטת מחשבה יותר מהירה במקומות שיש חשיבות לחלקיקי שניה, מכיוון שאתה מבטל את הזמן שלוקח לשדר המוחי להגיע ליד האוחזת בסטיק.

ב. שליטת מחשבה נותנת אפשרות מדוייקת מאד להקליט את הפלט המוחי. תיאורטית ניתן "לאלף" מחשב, בטכניקות של בינה מלאכותית, לשלוט ברובוט בצורה אוטומטית ואוטונומית אחרי שהוא יודע מה האדם היה עושה במקומו.

ג. שליטת מחשבה היא עניין של יחסי ציבור טובים בשביל לקבל תקציבים. אחרי 1,500 הרוגים בעירק, קשה לראות חבר קונגרס שיצביע נגד מערכת נשק שלא מסכנת לוחם אמריקני.

ד. שליטת מחשבה יכולה להתברר כטבעית הרבה יותר מסטיק. תחשוב על חייל שרוצה להתבונן למעלה, לירות צרור קדימה עם הנשק, לשלוף רימון מהחגורה מאחור, לדווח בקשר על התקלות, ומייד לשכב. החיילים המיומנים ביותר יכולים לבצע שתים או שלוש פעולות כאלה בו זמנית אם הם מוכשרים וערניים, וטייסים אולי קצת יותר. המספר לא משתנה אם אתה עובד עם סטיק או לא. בשליטה מוחית אתה יכול לעשות הרבה דברים במקביל (תחשוב על מי שמעשן, נוהג, ומדבר בפלאפון בו בזמן שהוא חושב על משהו).

התסכים?
איפה היתרון? 326158
הזמן שלוקח למוח להגיב הוא זמן העיבוד וקבלת ההחלטה. זמן שנדרש גם תהליך המוצע על ידך. המהירות של הגעת ההחלטה לחלקים המוטורים נעשת במהירות של הודעות חשמלית. לפחות מהבחינה הזו אין תועלת.
איפה היתרון? 321617
אם ניתן יהיה להחליף את כל המטוסים המאוישים במטוסים לא-מאוישים, הנשלטים בכוח מחשבתם של "טייסים" המוצבים על הקרקע, ייחסכו לא מעט חיי אדם; זהו היתרון המרכזי, להבנתי. בנוסף, מטוסים לא-מאוישים ניתן לשלוח למשימות נועזות במיוחד, אליהן יהססו לשלוח מטוס מאויש.

(דומני שזה מה שניסה לומר האייל המודאג בסעיף ג' של תגובה 321579 מעלי; לידיעתו, אגב - מספר ההרוגים האמריקאים בעירק חצה לפני כמה ימים את גבול ה- 1800.)
איפה היתרון? 321628
נכון, אבל לדעתי הנקודה היא משמעות ההבדל בין מטוס לא מאוייש שנשלט על ידי סטיק מהקרקע ומטוס לא מאוייש שנשלט על ידי מחשבה או מחשב שמחקה מחשבה.
איפה היתרון? 321974
דומה שאתם ממעיטים בעצמת הדמיון והיצירתיות שסכומים גדולים של כסף יכולים לעורר. מלבד פיתוחי רובוטיקה לשלל הכלים המכניים (מטוסים, מסוקים, סירות, כלי רכב וגשושיות למיניהן), DARPA פועלת גם בכיוון החזון של סופר חייל ביו-מכני (מעין סטיב אוסטין שכזה). מה שמתפרסם מדבר על רתמה קלת משקל שחייל החי"ר ילבש ובעזרתה יוכל לשאת משאות כבדים ולהפעיל כוחות על-אנושיים. השליטה על הרתמה תהיה אולי נוירומכנית.
נ.ב. רציתי להוסיף למאמר של יובל, שפעם ראיתי בעיתונות ידיעה על יחידה נוירו-סטימולטורית המאפשרת לעוורים מוחלטים לקבל סימולציה (בשחור-לבן) גסה של המרחב שב"תחום הראייה" שלהם. יחידה נסיונית כזו הושתלה במתנדב עיוור ומאפשרת לו ניידות מסויימת.
איפה היתרון? 322205
עכש"ז הסימולציה הגסה הזאת מורכבת מ 16 פיקסלים ומסתבר שזה מספיק כדי לקרוא את הכותרת בעתון. בהתאם לאותו עכש"ז, עובדים כעת על מס' גדול יותר של אלקטרודות (64? 256?) להגדלת הרזולוציה.

הנה משהו שמאושש את זכרוני: http://www.sciencedaily.com/releases/2005/05/0505031...
איפה היתרון? 322202
כך ניתן לשלב פעילות שדורשת את הידיים ולא את המחשבה (למשל: כתיבת הודעות באייל) עם פעילות שדורשת מחשבה ולא את הידיים (למשל: טוב, נאייד את הפלנטה ההיא ונראה מה קורה).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים