לא הייתי אומרת. 39993
זה בערך כמו להגיד שכל הערבים שונאים יהודים ולהיפך, שכל החילונים שונאים חרדים וכל האתיופים רצים נורא מהר. מי שנמצא בתוך ציבור מסויים יודע מה רוחש מתחת לפני השטח, ובד''כ הכללות כאלו הן שגויות.
לא הייתי אומרת. 40004
מה לא כל האתיופים רצים מהר? :)
מי אמר 'כל'? 40011
בפתיח של המאמר וגם פעמים רבות בגוף המאמר נכתב "האמריקני המצוי", כלומר, צריך היה להתאמץ כדי לא להבין שאין מדובר בהכללה גורפת אלא בהלך רוח רווח בקרב רבים מהאמריקנים אך כמובן לא כולם. (דומני שיש כ-‏3 מיליון מוסלמים אמריקנים, ורבים מהם מגלים בוודאי אהדה לערבים).

ואם כבר בדקדוקי עניות עסקינן, הרי שגם המילה "שנאה" היא מן סוג של הכללה, מובן מאליו שיש גוונים שונים. המונח שמשתמשים בו בסקרי דעת הקהל בארה"ב כדי לנסות לאפיין 'אהדה' או 'עוינות' לקבוצה כזו או אחרת הוא "favorable/unfavorable
opinion" (האם יש לך דעה חיובית/שלילית על קבוצה פלונית).

במשאל דעת קהל שפרסם אתמול העיתון "שיקגו סאן טיימס" ענו 56 אחוזים מהנשאלים שיש להם דעה חיובית על ישראל ו-‏19.5 אחוזים ענו שיש להם דעה שלילית.
לשאלה האם ארה"ב צריכה להמשיך לתמוך בישראל ענו 80 אחוזים בחיוב ורק 14.6 אחוזים ענו בשלילה.
12.6 אחוזים אמרו שיש להם דעה חיובית על ערפאת ו-‏64 אחוזים אמרו שיש להם דעה שלילית עליו.
גם ''הערבי המצוי'' שונא יהודים 40012
ערפאת איננו "הערבי המצוי", הוא אדם ומנהיג שנוי במחלוקת לכל הדיעות. מה היו התוצאות לו הייתה השאלה "האם יש צורך לתמוך ברשות הפלשתינית\\הקמת מדינה פלשתינית"? אני בטוחה שאחוזים זהים פחות או יותר לתומכים בישראל.
מה היו האחוזים לגבי אהדה לערבים בישראל? גבוהים ביותר, בטוחני.
או במילים אחרות- זה באמת לא אישי, אבל סקרים זה דבר די אינפנטילי. זה שיש שם מספרים לא אומר בהכרח שזה אמפירי ומדויק וחייבים להפיק מזה מסקנות ולקחים. אנשים הם מורכבים יותר משאלות סקריות, ומצבים הם מורכבים יותר מאנשים. כידוע לך, תוצאות אותו סקר עשויות להשתנות, בקרב אותם אנשים, בהתחשב בשעת היום, במצב הבורסה, באקלים ועוד.
"הלך הרוח האמריקני" הוא חיובי אך רדוד, ומשמעו - "אני תומך במקופח והצודק". אין בזה עומק, הבנה או אפילו התייחסות יותר מאינטואטיבית לשאלה. לכן לפי אופי הסקר תהיה ה"נטיה האמריקנית". גם עיתונים, כידוע לך, לא חפים משאיפות לגבי- מה -יהיו- תוצאות- הסקר. בהתחשב בכל אלו, הרי שהמאמר שלך (שבאמת כתוב טוב וכולי, ובאמת בלי רצון לפגוע) פשוט מיותר. זה שיש אפשרות לערוך סקר לא אומר שזה כלי אמפירי טוב (בבחינת "המצוי הוא הרצוי") ולמעשה אין חיה כזו "נטיה אמריקנית" אלא ברמה הרדודה ביותר, שלא מצריכה כלל התייחסות. יש ממשל, יש אנשים שונים עם דיעות שונות, ויש עיתונים שעורכים סקרים. הנסיון לאגד אותם לחיה אחת הוא מדעי וחקרני ומלומד אבל בעיני פשוט לא נכון.
עקרון הקרעפלאך 40013
גילית,

א. היכן דובר על כך שערפאת הוא ערבי מצוי?

ב. אני לחלוטין מסכים שאופי הסקר - הרכב השאלות - קובע במידה רבה את התשובות. זה בדיוק מה שהדגים במאמר "עקרון הקרעפלאך". כשהנשאלים מתבקשים להתייחס להיבט זה או אחר של סוגיה סבוכה הם עונים אחרת מאשר הם מתבקשים לענות על תשובה שמתייחסת אליה בצורה כוללת.

כך מכיוון שהאמריקנים מאמינים ב"חירות" כערך עליון, יתמכו רבים בהקמת מדינה פלסטינית כל עוד הדבר אינו מתנגש עם דעה אחרת שהם מחזיקים בה או אינטרס שלהם.

סקרים הם אכן דבר בעייתי אך הם מספקים מידע מסוים אם מבינים את התמהיל שלהם ויודעים לקרוא אותם.

מכל מקום, לסקרים התייחסתי רק בתגובתי לאייל האלמוני. הטיעונים שהועלו במאמר כדי לאשש את הטענה שיש איבה בסיסית לערבים בקרב חלק ניכר מן הציבור האמריקני אינם מבוססים על סקרים.
גם ''הערבי המצוי'' שונא יהודים 40167
נכון - ברור שגם הערבי המצוי שונא ערבים, לפי הטענה שלך לא ניתן להסיק שום דבר על כלום. המאמר לוקח נתונים ומעבד אותם להבנתו, והוא מוצלח ומעניין. למרות שקטנתי מלאמר אם הניתוח נכון או מוטעה, הוא לגיטימי כמו כל ניתוח אחר (ואמן שגם צודק...). בטח שאפשר לדבר על דעת קהל ועל נטיית לב של עם, אחרת אי אפשר לדבר בכלל.
גם ''הערבי המצוי'' שונא יהודים 40210
אפשר לדבר על דעת קהל, ברור.
פשוט, לדעתי הקביעות שבמאמר לא ממריאות מעבר לאינטואיציה ראשונית ולכן לא מחדשות שום דבר ולא מוכיחות שום דבר.
הניתוח הוא לגיטימי- אבל איזה ניתוח נעשה כאן? שבשביל האמריקאים הערבים הם הרעים מהסרט? זה לא מצדיק מאמר בעיני.
אבל האמת היא שיכולתי פשוט לסיים לקרוא ולעזוב את זה, זו הייתה תגובה די מיותרת מצידי.
נסכם זאת כך: המאמר הוא לגיטימי כמו כל מאמר. בי אישית הוא עורר מרמור קל, על כך שבמסווה של מידע יש שם רק השערות המובילות להכללות. נכון שמדעי החברה ניזונים מהשערות (גם אני משם) אבל יש דרך לעשות זאת- לא כל אמירה כוללת היא גם מדעית. יש דרכים לבדוק נטיות של חברה ותרבות פוליטית, והן לא ננקטו. עם זאת, זו היא דעתי האישית. הכותב חיזק אי שם למטה את תחושת הבטן שלי, לפיה הוא לא כותב עבורי בלבד, וכיוון שמצאת את המאמר מעניין ומפרה- דיינו. זו היתה דעתי, במבט לאחור היה זה אינסטינקט מוטעה למהר ולהביע אותה. בתור כוהנת הגבלת חופש הביטוי אני מצטערת, ולוקחת בחזרה. תמשיכו.
גם ''הערבי המצוי'' שונא יהודים 40249
אני מסכים עם ''כוהנת הגבלת חופש הביטוי'' במקרה זה, המאמר הזה באמת לא ממריא מעל לאינטואיציה ראשונית והוא ספוג בהכללות גסות, ובוודאי שאיננו מבוסס בנתונים אמפיריים מספיקים היכולים להאיר את הנקודה (הבנאלית למדי, לטעמי) שהוא מציג.
הערת אגב 42425
בעיני בנאלי מאוד שחובה להפריד דת ממדינה. אבל מסתבר שלא בעיני כולם, ולכן כדאי להגיד (ולנמק) את זה שוב. ושוב.
הסקר מוכיח שהאמריקאים בורים 40194
למעלה מארבעים אחוז מהנשאלים בארה"ב מאמינים בנחיתת חיזרים. ומתוכם חלק גדול סבורים שרצח קנדי קשור לעניין.
שלושים אחוז מהאמריקאים בדעה שאירופה זה מדינה גדולה אחת, וששפתה היא אנגלית אבל במבטא מצחיק.
ובסקר שנערך השבוע באוניברסיטת צפון קליפורניה, רוב הנשאלים העריכו שאוכלוסיית ישראל היא בין 40 ל 50 מליון נפש.
האמריקאים הם עשירים, אך לא יודעים מהחיים שלהם שום דבר יותר מורכב מחוקי הבייסבול, הם אומה של אופנה ואלכהול, עוגות תפוחים ורדיפת הון.
וסתם כדי לקבל מבט כללי. אחוז הישראלים שביקרו בניו יורק ובוושינגטון עולה על אחוז האמריקאים.
האמריקאים הם חייזרים 40243
הנתונים נשמעים לי די סבירים. בכ''ז, אם זה לא קשה, אשמח אם תצרף מראה מקום (כדי שאוכל לצטט).
הסקר מוכיח שהאמריקאים בורים 40255
כמה ישראלים יודעים לתת אומדן סביר של גודל האוכלוסיה בארה"ב? כמה ישראלים יודעים איזה מטבע נהוג בדנמרק? אנחנו קצת יותר קרובים לאירופה, אז אנחנו טיפה יותר מודעים למה שקורה שם, אבל בסופו של דבר, יחסית למדינות אירופה, כמות הדיווח בתקשורת הישראלית בנושאי חוץ הוא מינימלי, והמודעות של הציבור (וגם שלי, אני מודה) - בהתאם.
אז אולי לא ממש כדאי לנו לזרוק אבנים על האמריקאים. לפחות לא לפני שנצא אל המרפסת.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים