אמונותיהם הטפלות של השבעים 696740
בטור דעה בניו-יורק טיימס, כותב מיטש דניאלס1 על סוגיית המזון המהונדס:
Here, there are no credibly conflicting studies, no arguments about the validity of computer models, no disruption of an ecosystem nor any adverse human health or even digestive problems, after 5 billion acres have been cultivated cumulatively and trillions of meals consumed.

And yet a concerted, deep-pockets campaign, as relentless as it is baseless, has persuaded a high percentage of Americans and Europeans to avoid GMO products, and to pay premium prices for “non-GMO” or “organic” foods that may in some cases be less safe and less nutritious.

Instead, we hear demands that developing countries forgo the products that offer them the best hope of joining the well-fed, affluent world. In the words of a gullible former Zambian president, “We would rather starve than get something toxic.” Marie Antoinette couldn’t have said it better.

It’s time to move the argument to a new plane. For the rich and well-fed to deny Africans, Asians or South Americans the benefits of modern technology is not merely anti-scientific. It’s cruel, it’s heartless, it’s inhumane

כמו מתנגדי ההפלרה, גם כאן פוגעים בני שכבות וחברות מבוססות בבריאותם של השאר (שכבות חלשות, חברות חלשות) בשם חרדות אופנתיות.

(מן הזיכרון) לפני שנים הצליח לחץ אירופאי להביא להכרזתן של כמה מדינות באפריקה כ"נקיות מהנדסה גנטית" לאחר שאלו השמידו וחדלו לגדל אורז שהונדס גנטית להכיל רמות גבוהות של ויטמין A, מה שאיפשר למדינות אלו להמשיך לייצא מזון לאירופה.
מחסור בויטמין A אחראי ל1-2 מיליוני מקרי מוות שנתיים ברחבי העולם, רבים מהם באפריקה, ולכחצי מיליון מקרים של התעוורות.

1 אגב המושל לשעבר של אינדיאנה
אמונותיהם הטפלות של השבעים 696749
(מסכים עם שאר התגובה)

נראה לי שזכרונך מטעה אותך. האורז הזהוב (Golden rice [Wikipedia]) הוא גידול חדש יחסית.

לעניין היוזמה האירופית: יש את: https://www.theguardian.com/global-development/2016/j...

נדמה לי שהיה גם משהו קודם שהביא למצב הנוכחי שבו רק שלוש מדינות מתירות שימוש בדבר הזה עם השם המפחיד GMO. אבל זה קדם לזמנו של האורז הזהוב.

האורז הזהוב משמש תמיד דוגמה טובה מכיוון שאין עליו מגבלות פטנטים, כמו על רוב הגידולים המהונדסים.

מה שכן, העובדה שרק לכמה חברות ענקיות יש יכולת להוציא לשוק גידולים מהונדסים גנטית היא תוצאה של הדרישות המחמירות מאוד שחלות עליהם (ביחס לדרישות מזנים אחרים שמפותחים בשיטות לא מאוד שונות מבחינה מהותית: אם תיצור את התכונה הנחוצה בעזרת מוטציה מכוונת על הזרע, תידרש לעבור הרבה פחות בדיקות. למרות שאף אחד לא יודע בדיוק מהם השינויים שהכנסת לגנום). והפחד של הקהל מגידולים מהונדסים תורם לכך שכל השיפורים שמוכנסים מוכנסים רק בדברים שעוזרים לחקלאים, ולא בדברים שתורמים לצרכנים (לדוגמה: בוטנים שלא גורמים לאלרגיות).
אמונותיהם הטפלות של השבעים 696777
נראה שאתה צודק.
אגב, מתברר שבשנת 2002, למרות הרעב שפשה בה, דחתה זמביה סיוע על רקע זה.
נראה שהטירוף התחיל בסוף שנות ה-‏80:
Once they were given access to the protocol negotiation process, anti-GM organizations such as Greenpeace, Friends of the Earth International, and the Third World Network spread scare stories about the risks GMOs and advocated that the new Protocol be modeled around a 1989 Basel Convention on the Control of Transboundary Movements of Hazardous Wastes.
כשהמדע וההומניזם עוזבים, נכנס הטירוף 696934
פטריק מור, נשיאה לשעבר של גרינפיס, מספר מדוע הוא עזב את האירגון.
הוא מתייחס גם למאבקו של האירגון באורז הזהוב.
כשהמדע וההומניזם עוזבים, נכנס הטירוף 697126
הפניה נהדרת לערוץ הסרטונים של PragerU.
כשהמדע וההומניזם עוזבים, נכנס הטירוף 697131
אכן. מומלץ למי שרגילים לקבל מידע וטיעונים או מן הצד השמאלי/ליברלי של המפה (שזה כמעט כל הזרם המרכזי בתקשורת המערבית), או מן הרובד הנמוך, הנרחב במיוחד, של הצד הימני/שמרני.
כשהמדע וההומניזם עוזבים, נכנס הטירוף 697136
אוי ואבוי.
אז מי נשארו לנו בתור Good Guys?
כשהמדע וההומניזם עוזבים, נכנס הטירוף 697137
באמת בעייה.
חשבתי אולי שבמקום להחליט מי הטובים ובמקום לשאול את עצמי מי אני וממי אני רוצה להבדיל את עצמי, פשוט לבדוק בכל עניין בנפרד מהן העובדות ומהו הראוי.
אבל זה לא פשוט (:
כשהמדע וההומניזם עוזבים, נכנס הטירוף 697145
זה ממש לא קל. כשחפרתי בעניין בטיחות חיסוני הפוליו (בטוחים, תגובה 629735) זה גזל לי המון לילות.

עכשיו אני חופר בעניין הסוכר (הפרוקטוז הרשע). ד"ר לוסטיג נראה לי רציני ואמין, ואת הביוכימיה בהרצאה שלו עשה ד"ר ז'אן מארק שוורץ - ד"ר לביוכימיה במחלקה למדעי התזונה באוניברסיטת ברקלי, שעכשיו מחקריו תומכים חזק ב"אשמת" הפרוקטוז שבמשקאות הקלים. משפט המחץ בשלב התודות בסוף ההרצאה של ד"ר לוסטיג אכן מעורר אמון, אבל אין לי מושג אם יש, למשל, נתיבי עיכול חלופיים לאלו המוצגים בהרצאה. יש ביוכימאי בקהל?

הייתי מצפה שיהיה קל יותר להפריד את המוץ מהבר, אבל לא. למשל כל הסיפור של השומן הויסרלי (תוך בטני), שהוא בעצם רקמה פעילה שפולטת רעלנים, האם זו תגלית חדשה? מדוע אין לו ערך בויקיפדיה, גם לא האנגלית?
אמונותיהם הטפלות של השבעים 698057
תירס מהונדס בריא יותר (לא שזה ישנה משהו).
אמונותיהם הטפלות של השבעים 698058
הביקורת הבסיסית: לא ברור מהו בדיוק תירס מהונדס. יש סוגים שונים של שינויים שאפשר לבצע בהנדסה גנטית ויש להם השפעות שונות.

(אני מביא את הביקורת הזו מכיוון שהיא מובאת כלפי הביקורת שיש למתנגדי דמון ההנדסה הגנטית שכורכים את כל סוגי השינויים ביחד ומפחידים מפני השינויים של כולם)
אמונותיהם הטפלות של השבעים 698059
לא הבנתי את שילוב המשפט הראשון והשני. האם תירס מהונדס הוא לא כל תירס שהתקבל באמצעות הנדסה גנטית?
אני מניח שכוונתך לומר שאולי מוטב היה למתנגדים לדרג את השינויים הגנטיים עפ"י האופן בו הם נעשים.
אמונותיהם הטפלות של השבעים 698060
יש שינויים שונים עם השפעות שונות. נראה שעיקר ההשפעות מתמקדות בעמידות לקוטלי עשבים, שמאפשרות צורות שימוש שונות בקוטלי עשבים שונים.

וכמובן: לא ראיתי תוצאות של מחקרים. אבל יכול להיות שחלק לא לגמרי מבוטל מהתירס הלא מהונדס מגודל כאורגני (בגלל שהאורגניים מתנגדים כיום להנדסה גנטית, למרות שאין סתירה עקרונית בין השניים). תירס אורגני מגודל עם פחות ריסוסים ולכן מועמד לקבל יותר מיקוטוקסינים. האם המחקרים טורחים להשוות גם תירס שנוקה כהלכה?
אמונותיהם הטפלות של השבעים 698061
שאלה טובה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים