גינוי פיגועי התאבדות 79740
סעיד, כמו אינטלקטואלים ואנשי דת פלסטינים וערבים אחרים, דווקא גינה במפורש את פיגועי הטרור ואת פעולות ההתאבדות במספר הזדמנויות שונות (בין השאר, ב-email שעבר בין אנשי רוח ואקדמיה ישראלים לפני כשנה), אולם כמובן שקל הרבה יותר לכתוב "מסופקני אם יגנה בפירוש את פעולות החמאס והמתאבדים" מאשר לערוך חיפוש של שניה וחצי ב-google (נסו edward said ו- suicide bombing, ותגיעו בין השאר לתלונותיו הזועמות על התופעה המומחשת בצורה כה אלגנטית במאמר זה - ההתעלמות וההשתקה של גינויי הטרור מצד פלסטינאים, ובכלל מדעותיהם של כל מי שלא ניתן להציגו כ "שונא ישראל" - לדוגמא, סרי נוסייבה, או יזיד סאיג, איש צוות המו"מ הפלסטיני בתחילת שנות ה-‏90 שקורא, כמו אינטלקטואלים פלסטינים אחרים, לרפורמה במנגנוני הראשות הפלסטינית והוא ביקורתי כלפי דרכי הפעולה הפלסטיניות הרבה יותר מכמה שמאלנים שאני מכיר).

אישית, אני לא מתלהב בכלל מדעותיו הפוליטיות של סעיד, אבל אין שום סיבה לעוות אותן. בעולם שבו ניתן למצוא את דבריו כל אינטלקטואל שיש לו משהו להגיד באינטרנט, באמת שלא יכול להיות צידוק למשפט מהסוג שהופיע במאמר זה. אני מעדיף לחשוב שמדובר פה בעצלות ובהעדר תחקיר רציני של כותב המאמר ולא בחוסר חיפוש של פרטים שעלולים שלא להתאים לתזה שלו, אך מבחינת קוראי "האייל" התוצאה זהה. אין שום סיבה שספקולציה לא בדוקה מעין זו (ועוד כאשר היא מוטעית!) תאושר על ידי עורכי האייל.
גינוי פיגועי התאבדות-דארוויש 79747
"אף פעם לא קראתי להשמדת ישראל. כשראש הממשלה יצחק שמיר ציטט" את השיר הזה בכנסת הוא הכניס בו שורה שלא כתבתי. אני חושב שעליו לתת את הדין על כך. דין מוסרי. אני לא כתבתי 'קחו את המתים שלכם והסתלקו'. שמיר אומר את זה. אני כתבתי 'קחו את השמות שלכם'. זה שיר מחאה מתקופת האינתיפאדה. הוא מבטא את ההתנגדות לכיבוש הגדה ורצועת עזה. זה הכל. שום ערעור על זכות קיומה של ישראל".

מעניין אם דארוויש שינה את דעתו מאז שהיה את הריאיון * ואחרי פתיחת מלחמת אוסלו.

גינוי פיגועי התאבדות 79788
מקבל את הביקורת .הייתי צריך לבדוק יותר טוב את התבטאויותיו של סעיד בנושא.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים