דווקא הידיעה הזו די צפוייה. 87516
בתחילת יוני הייתה כתבה ב"הארץ" על פיטוריו של ד"ר מוטי מרק מניהול בי"ח אברבנאל.
בכתבה יש סברות על הסיבות לפיטוריו. קראו ולמדו על גישת המערכת. כמו כן היה לפני זמן מה ראיון עם ד"ר מוטי מרק בהארץ. ראיון מרתק ששווה קריאה.
הנה קטע קטן מהראיון:
"ככה התייחסו אלי, על פי התפישה שלי. אני זוכר שכילד באתי יחד איתה לבית חולים גהה. עבר שם הפרופסור שטיפל בה ורציתי לשאול אותו שאלה. כל מה שרציתי לדעת זה לאן אמא הולכת. הוא התייחס אלי כמו אל יתוש, כמו אל אבק אדם, כמו אל לא קיים. כמו אל מטרד. למה? אני זוכר שהוא היה איש עם שיער שיבה וגבוה. מה ביקשתי בסך הכל? לדעת לאן לוקחים את
אמא שלי. אני כל הזמן נשען על הניסיון הזה. זה הבסיס הלא פורמלי של עבודתי. על פי הידע המקצועי שלי וניסיוני, אם אנחנו רוצים להקפיץ במדרגה כושר של אדם לתפקיד צריך שהוא ישתמש גם בניסיון חייו. אנחנו בטעות מתייחסים לידע הזה כאל משני."

הכתבה על הפיטורין:
הריאיון:
מצאתי בריאיון משהו אחר מעניין 87518
"לפני קצת יותר משלוש שנים הופיעו אצל האם סימנים חדשים של דיכאון
הפעם הדיכאון היה שלב מקדים ומוכר של סרטן הלבלב. הרופאים בגהה ובמחלקה הפנימית בבילינסון המשיכו להתעקש שמדובר בדיכאון גם כשיוכבד סבלה מהקאות. הרופאים ייחסו אותן לתרופה נגד דיכאון שקיבלה.
לאחר שהיא התלוננה על כאבים בגב אמר מרק לרופאים שהשילוב של דיכאון, הקאותוכאבים בגב הם סימנים מקדימים קלאסיים לסרטן הלבלב. זה לא עזר.
רק לאחר שהופיע גם צהבת "כולם רעדו" לדברי מרק, והבינו שהיתה טעות הגדולה באבחון. יוכבד מרק מתה ממחלת הסרטן כשהיתה בת 68.

מסקנתו של מרק היתה שוב ש"לא מקשיבים מספיק לחולה הפסיכיאטרי ורואים אתהכאבים שלו כחלק מהשיגעון שלו."

כשזה קורה עם מחלות פיזיות, מה הגישה לחולים אשר מתלוננים על טיפול לא ראוי?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים