מתו התאומות הסיאמיות שהופרדו בניתוח 1529
התאומות לאלה ולאדן ביג'אני, שנולדו מחוברות בראשן והופרדו בניתוח מורכב בסינגפור, מתו היום (ג') בזו אחר זו זמן קצר לאחר השלמת הניתוח שנמשך 53 שעות.

כשעה לאחר ההודעה על מותה של לאדן, הודיע בית החולים "רפלס" בסינגפור על מותה של האחות שנייה, לאלה. מבית החולים נמסר כי השתיים מתו מאיבוד כמות גדולה של דם בזמן הניתוח.

אתמול בצהריים נמסר כי התאומות עברו את השלב הקריטי ביותר בניתוח, בו העורק המשותף במוחן של השתיים נותב מחדש. לאחר שעות ארוכות הצליחו הרופאים לנתב עורק משותף בעובי של אצבע, שהזרים דם לראשן המשותף.

בהליך הרפואי השתתפו 28 רופאים ו-‏100 אחיות, שחלקם באו לסינגפור במיוחד לצורך הניתוח. הניסיון להפרדת התאומות, בנות 29, נחשב תקדים רפואי, שכן מעולם לא בוצע ניתוח דומה בתאומים בוגרים.

באיראן, מולדתן של השתיים, התקבלה הידיעה המרה בתדהמה לאחר שהמדינה כולה עקבה אחר הניתוח בנשימה עצורה.
קישורים
Ynet
הארץ
CNN
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חדשות"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

עצוב 156206
זה לא מוזר שהמוות היה בסופו של דבר עקב אובדן דם?
לא הכינו כמות גדולה מספיק של מנות דם קודם לניתוח?
עצוב 156210
אני לא רופא, אבל ייתכן אולי שהגוף לא מסוגל לקלוט כמויות דם גדולות ממקור חיצוני? יובל? טלי? יש עוד רופאים בקהל ששכחתי?
רופא בקהל 156229
לפתע נשמעה זעקה מירכתי המטוס: "רופא, יש רופא במטוס? תקראו לרופא!" איש צעיר ניגש עם תיקו בריצה אל מקור הצעקות. "מה הבעייה?" הוא שאל במהירות.
"אתה רופא?" שאלה האישה בחשדנות.
"כן" הוא ענה.
"תכיר" אמרה האישה בסיפוק והצביעה על הצעירה החיוורת והמפוחדת שישבה לצידה, "זאת הבת שלי".
___________________
עוד בדיחה על פולניות
אתיקה רפואית ב30,000 רגל 156238
בטיסה טרנס-אטלנטית שמעתי הודעה ברמקול "אם יש בטיסה רופא, הוא מתבקש לפנות לצוות". היו לי רק 18 חודשי עבודה בבי"ח, אבל מכיוון שאף אחד לא התנדב, טיפלתי בכאבי חזה של אחד מאנשי הצוות. אבל אז התברר לצוות שיש עוד רופאים בטיסה. האם היתה לי איזו התחייבות אתית להציע טיפול למישהו ב30,000 רגל? ד"ר קנט קריסטופר, ברוקלין מסצ'וסטס.

ותשובתו של המומחה לאתיקה של מגזין הניו יורק טיימס?
אתיקה רפואית ב30,000 רגל 156240
אני מופתע מן השאלה של הרופא ונדהם מזה שהוא היה היחיד שניגש.
עצוב 156286
אכן, הרעיון שדווקא איבוד דם הוא מה שגרם למותן אינו סביר. אני גם לא ראיתי שזה כתוב ב'הארץ' או ב-CNN (ב-ynet יש תקלה כלשהי עכשיו).
מות התאומות 173397
ב WIRED היתה כתבה מפורטת על הניתוח. מסתבר שהדימות הממוחשב שנעשה לפני הניתוח לא הראה עורק(או וריד?) אחד חשוב, בתוך הגולגולת. אי לכך, רק בעת הניתוח הם ראו שהדם אינו מתנקז כראוי ויוצר לחץ גדול באחד העורקים. כאשר ניסו להפריד גם את העורק הזה, הוא התפרק להם, ונוצר אובדן דם למוחות.

כמו כן מתברר שבית החולים הוא בית חולים פרטי, בבעלות "ציבורית", שנסחר בבורסה. בית החולים מעסיק צוות שמתמחה בניתוחי הפרדה של תאומים סיאמיים.

בכתבה מאוד נזהרים מלרמוז שכל הניתוח נעשה למטרות יחסי ציבור, אבל כן אומרים שרופאים אחרים נרתעו מניתוח ההפרדה וחששו שאין לו סיכוי.
מות התאומות 173544
ראשית תודה על המידע החדש.
אכן זה מסביר את הנימוק התמוה של אובדן דם שהופיע בהודעת בית החולים.
אוי 156237
נורא קיויתי בשבילן...
אגב, לפני כמה שנים התפרסנו תאומות מחוברות מאיזו עיירה נידחת, נדמה לי שבאנגליה. הן צריכות להיות היום בנות פחות מעשר. מישהו יודע מה איתן?
אוי 158354
אני מניח שכוונתך לג'ודי ומארי(שמות בדויים בהם נודעו) שנולדו באוגוסט 2000.
הן נולדו מחוברות בטבורן במנצ'סטר, אך ההורים באו לאנגליה מאי שליד מלטה במיוחד ללידה המסובכת, בתקווה לניתוח הפרדה שישאיר את שתיהן בחיים. מארי נשמה דרך הלב והריאות של ג'ודי שנולדה עם מערכות גוף תקינות, והרופאים ביקשו מבית המשפט אישור להפסיק את חייה כדי שג'ודי החזקה תשרוד. ללא זאת, טענו, שתיהן ימותו תוך שלושה חודשים. בית המשפט אישר.
ההורים ערערו, בטענה שאמונתם הקתולית אינה מאפשרת להם להסכים להמית בת אחת כדי להציל את האחרת. הם ביקשו לתת לטבע ואלוהים לעשות את שלהם בקצב שלהם. כלומר לתת להן למות מוות טבעי.
שופטי בית המשפט לערעורים בלונדון התחבטו בקול רם, כולל בשאלה האם יצור ללא ריאות ולב הוא אדם, האם הן מבחינה משפטית אדם אחד או שניים? האם זו המתה אקטיבית? וגם בשאלה אם ההחלטה היא של ההורים (תחום "המוסר הפרטי") או בית המשפט.
הכנסיות האנגליקנית והקתולית התנגדו לניתוח. הרב הראשי של בריטניה תמך ברופאים.
לבסוף אושר הניתוח. מארי מתה מיד. (בהודעה מביכה נמסר שהיא מתה למרות מיטב המאמצים של המנתחים) ג'ודי נכנסה לטיפול נמרץ.
מה עלה בגורלה אח"כ? לבושתי אינני זוכר, כמדומני שנפטרה אך איני בטוח.
היה ידוע שאם תחיה תגדל כנכה, והוריה כבר הודיעו שלא יוכלו לגדל אותה במקום מגוריהם, וימסרו אותה לאימוץ.
גורלה של ג'ודי 158375
שמותיהם האמיתיים של התאומות דווחו מאוחר יותר: רוזי וגרייסי אטארד. רוזי נפטרה בניתוח. גרייסי בריאה ומתגוררת עם הוריה באי גוזו, שליד מאלטה, שם גם נקברה רוזי. המידע הזה מעודכן לפברואר 2002 על פי הגארדיין: http://www.guardian.co.uk/uk_news/story/0,3604,64507...
גורלה של ג'ודי 158406
תודה. משמח לדעת ש''ג'ודי'' עושה חיל וחיה עם הוריה.
אוי 158410
יש כאן באמת שאלה קשה מאד - ההכרעה בין טובתו הפיזית של הילד לבין אמונתם של הוריו. לדוגמא, עדי יהווה מסרבים, כחלק מאמונתם, לקבל עירויי דם. אפילו אם ילדם בסכנת מוות, הם לא יסכימו שיקבל עירוי, שכן זה הופך אותו לטמא, והוא לא יזכה לבלות נצח בגן עדן.

הפתרון המשפטי שאני מכיר במקרה כזה, לפחות בבהרבה מארצות האיחוד האירופי, הוא שבית המשפט מוציא את הילד מחזקת הוריו, והופך אותו באופן זמני לward of the court, ונותן אישור לעירוי דם. אז הוא מחזיר אותו, מבחינה חוקית, לחזקת ההורים.

האם זה מה שקרה גם במקרה זה?
אוי 158453
הבעיה הגדולה שעמדה בפני השופטים הייתה האם מארי היא ישות משפטית נפרדת או גידול פרזיטי החי על חשבון אחותה ומשתמש בה כבמכונת הנשמה. שכן במקרה כזה (ישות נפרדת) החוק אוסר להמיתה, ולו כדי להציל חיי מישהו אחר (אחותה). זה מנוגד לערכי החברה המערבית.
(אני מניח שהרב ראה בה "רודפת" את אחותה).
לגבי זכות ההורים על ילדם מבחינת התערבות רפואית שאינה מקובלת עליהם, שוחחתי כאן בארץ עם רופא בענין והוא הסביר לי שחתימת הורים נחוצה בכל טיפול פולשני, אך במקרה של מסוגלות הורית בעייתית או במקרה חירום, ישנם נהלים לעקיפה כמו חתימת שלושה רופאים בכירים, מנהל בית חולים, או משהו כזה. אבל הם לא אוהבים להשתמש בזה כי הם חוששים מתביעות.
אני רק משער שעצם העובדה שבית המשפט פסק נגד רצון ההורים מאשרת את דבריך.
בסופו של דבר ההורים ויתרו על מיצוי הליכים, כמו הגשת ערעור בפני פאנל שיפוטי של בית הלורדים וקיבלו את העובדה שהניתוח יבוצע.

על תאומים סיאמיים במוסף הארץ.

אוי 158772
במקרה חירום דורש החוק חתימת שלושה רופאים. אין צורך שיהיו בכירים. לעניין זה אין הבדל בין מנהל בית החולים לבין מתמחה זוטר.

בפועל מעדיפים שהרופאים החותמים יהיו בכירים.

אם מדובר במקרה שאינו דחוף וההורים מתנגדים למעשי בית החולים, יש צורך לפנות לבית המשפט (כנראה כדי שיסיר את אפוטרופסות ההורים, או משהו בדומה לזה).
עוד תהייה 156250
אחת הטעויות שמצויינות בתקשורת מדברת על הערכה לא נכונה של העצם המשותפת שלהן.
למה צריך להעריך את גודלה של העצם, אי אפשר להשתמש ברנטגן או בטכנולוגיה אחרת כדי לאמוד בדיוק את גודל העצם?
אוי 156279
כמה עצוב, קיוותי שזה יגמר אחרת.
מעניין שזה נוגע לליבי יותר ממותם של אנשים עליהם לא שמעתי, מדי יום. מסתבר שעם הפרסום באה האמפטיה.
ועם זאת, הן הלכו לניתוח בעיניים פקוחות ועם הידיעה שמוות ונכות הן אפשרויות סבירות. זה דורש אומץ וראוי לכבוד.
מישהו יודע... 157348
במקרה את השם המדויק של העורק/וריד שהיה משותף לשתיהן? או מכיר אתר באינטרנט שיש בו פירוט רפואי של מהלך הניתוח? תודה!

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים