שיעורי הפשע בניו-יורק חוזרים לרמתם בשנות ה-‏50 3815
ירידה לא מוסברת בשיעורי הפשיעה האלימה בערים גדולות בארה''ב
לראשונה מאז שנות החמישים, צפוי מספר מקרי הרצח בניו־יורק השנה לרדת אל מתחת ל-‏300. זוהי צניחה של יותר מ-‏85% בשיעור מעשי הרצח בעיר לעומת אלו של תחילת שנות ה-‏90. באותן שנים הגיע לשיאו גל של פשיעה אלימה במיוחד בערים הגדולות, שהחל בשנות ה-‏70. ניתוח מדוקדק שנערך לתופעה בערים רבות בארה"ב ובשאר העולם הצביע על הרעלת עופרת כגורם המרכזי לכך. העופרת, שהגיעה ברובה מתוסף לדלק, פגעה בהתפתחות המוח של ילדים שספגו אותה, באופן שהשפיע על התנהגותם כבוגרים.

לירידה הנוכחית ברמת האלימות – גם ביוסטון, לוס אנג'לס, וערים גדולות נוספות בארה"ב – אין כרגע הסבר מספק. יש המניחים שהיא קשורה להצטברות של גורמים כלכליים כגון שעורי הריבית, התעסוקה והאינפלציה. מי שצובר אהדה כתוצאה ממגמה זו הוא ביל דה בלזיו, שנכנס לתפקידו כראש העיר ניו־יורק בתחילת 2014. בלזיו הפחית משמעותית את כמות החיפושים האקראיים שעורכת המשטרה אחר סמים ונשק. לדבריו הדבר שיפר את אמון האזרחים במשטרה, מה שהעלה את כמות המידע שאלו מוסרים לה.

מי שצבר אהדה בעקבות דעיכת שיאי האלימות של תחילת שנות ה-‏90 היה ראש העיר דאז רודולף ג'וליאני, שדווקא החמיר את האכיפה ("תאוריית החלונות השבורים"). מן העבר השני של המפה הפוליטית העדיפו דווקא את ההסבר לפיו האלימות נגרמה על־ידי "ילדים לא רצויים", אלו שנולדו קודם לשנת 1973, שבה הפכו ההפלות לחוקיות בכל רחבי ארה"ב. שני ההסברים הללו התבררו כלוקים מבחינה סטטיסטית.
קישורים
המהפך של ניו־יורק - Ynet
Crime in NYC Plunges - NYT
עלייתה וירידתה של האלימות האורבנית - ידיעה באייל הקורא
Myth of violence - Steven Pinker, Ted
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חברה וכלכלה"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

אולי זה אפקט טראמפ. 696543
נראה שהרבה מהתהליכים בחברה תלויים באיך מגדירים אותם ולזה יש כל מיני תוצאות לא צפויות. למשל טראמפ יצא בחוזקה נגד תרבות "הפוליטיקלי קורקט" ודרש להגדיר במדויק את התופעות. יחד עם זה יתכן שהרבה דברים שנסלחו בעבר או היו מתוייקים בצורה אוהדת, אינם נסלחים היום ולכן זה גורם לאותם פושעים פוטנציאליים לחשוב פעמיים אם לבצע פשע. כלומר יש שינוי של אוירה שממתנת פשעים כך זה נראה. בנוסף יש תמיכה חזקה של הנשיא במשטרה ובשוטרים מה שמאפשר להם לעשות דברים שפחדו לעשות בתקופת אובמה.

כמובן שיש אפשרויות אחרות אבל נראה לי שהאוירה והסכמה מאפשרים פעילות לכאן ולכאן ויתכן שאת התוצאות רואים כיום.

מסכים עם הקטע האחרון בקשר ל"ילדים הלא רצויים". כל זה בא מפרסום הספר "Freakonomics" שבו נראה שכל המסקנות נוצרו תוך שימוש בתרגיל סטאטיסטי שנקרא "Analysis of Variance" שבו לוקחים כל מיני משתנים ומוצאים קשר בין אותם משתנים לפי כמה משוואת סטאטיסטיות. הבעיה עם זה היא שאם לא מבינים את העניין אז גם קשה לדעת איזה משתנים חשובים לאותו עניין.
אולי זה אפקט טראמפ. 696584
מה? איך טארמפ קשור?
אולי המשפט הראשון קצת מבלבל ("לראשונה ... לרדת אל מתחת ל-‏300") ויוצר את הרושם כאילו רק ב-‏2017 הייתה צניחה מטורפת, אך למעשה זו מגמה רצופה של 2 עשורים.
אולי זה אפקט טראמפ. 696596
לפי פינקר‏1 זו מגמה שנמשכת הרבה יותר מ2 עשורים...

1 The Better Angels of Our Nature [ויקיפדיה]
אולי זה אפקט טראמפ. 696612
"2 עשורים" כי המאמר הזה לא דן בדעיכת האלימות בהיסטוריה של האנושות כולה, אלא ספציפית בשיעור הפשע בניו-יורק ואף מתמקד בכמות מקרי הרצח בעיר.
אבל מגניב! לא הכרתי וזה נראה חומר קריאה מעניין.
אולי זה אפקט טראמפ. 696613
בהחלט חומר קריאה מעניין. אם אתה צריך עוד דחיפה, ראה את תגובה 593217 שכתבתי פעם.
אולי זה אפקט טראמפ. 696614
ועכשיו אני קורא שבחודש הבא עומד לצאת ספר חדש של פינקר, פחות או יותר בעקבות The Better Angels of Our Nature, שייקרא Enlightenment Now: The Case for Reason, Science, Humanism, and Progress

אולי זה אפקט טראמפ. 696627
קראתי את התגובה וגם קראתי קיצור של של הספר שמופיע ב PDF באינטרנט. כל זה נשמע מעניין אבל אני תמיד נזהר מכל הסיפורים שבאים מהאקדמיה במיוחד כשזה 832 דפים. ברור הוא שככל שאנו הופכים להיות מתורבתים יותר אנחנו מנסים להמנע ממלחמות ולכן רמת האלימות יורדת. בין היתר יש לנו כלים שונים להתמודד עם קונפליקטים ולכן האלימות יורדת. העניין הוא שהרבה מהמצגים לכל הפחות ב PDF הם יחסית לגודל האוכלוסיה או עבור מאה אלף אנשים. ברור הוא שככל שהאוכלוסיה גודלת הירידה היחסית באלימות תרד אבל הכמות המוחלטת יתכן שעולה. אבל צריך להסתכל על זה במיקרו ובמקרו. תמיד יהיו מלחמות בין עמים או שבטים על אמצעי מחיה אבל פשיעה בתוך חברה זה סיפור אחר. לא תמיד ברור מה הסיבה ולא תמיד זה מדווח בצורה הנכונה. לדעתי האלימות תעלה פשוט משום שיש הרבה יותר אנשים בעולם ואמצעי המחיה מוגבלים. בנוסף קל יותר להרוג הרבה אנשים בבת אחת מאשר בשנים קודמות.
אולי זה אפקט טראמפ. 696635
זה לא ממש רלוונטי כי מדובר על רמה. אבל גם בניו יורק וגם בעולם (אולי לא בשנה האחרונה) כמות מקרי האלימות בירידה גם במספרים כלליים, לפי מה שזכור לי. אתה מוזמן לחפש סטטיסטיקה.
אדרבא 696590
הירידה במספר מקרי הרצח בניו יורק (מ-‏2,245 ב-‏1990 לפחות מ-‏300 ב-‏2017) אפילו עוד יותר מרשימה, אם לוקחים בחשבון שמספר התושבים בעיר עלה בתקופה הזו מ-‏7.3 מיליון ל-‏8.5 מיליון. גם מספר המבקרים והתיירים בעיר מן הסתם עלה משמעותית.
אדרבא 696651
אף אחד לא הזכיר את התבגרות האוכלוסיה (ירידת % הצעירים), מה שבאופן כזה או אחר בודאי צריך להשפיע על הנתון הזה (להוריד אותו לפחות באופן יחסי).
אני חושד גם שככל שהאוכלוסיה גדולה וצפופה יותר, הפשיעה יורדת (יותר כלכלי להחזיק כוח משטרה חזק?).
הסבר 696593
לאחר שהתבדו כל ההסברים החברתיים, שנשמעו מאוד הגיוניים לעליה החדה, השיא של שנות ה-‏90 והירידה החדה ברמת האלימות בערים הגדולות, אני מתקשה להציע איזשהו הסבר למספר שנמוך מכל מה שמופיע בקישור שהביא תרגומון, מבלי לראות המון נתונים השוואתיים.
האפשרות היחידה שאני חושב עליה היא לכן הטענה האנטינוסטלגית אך נכונה היסטורית: אנשים פשוט נהיו נחמדים יותר אחד לשני. אני מצפה שכבר בשנה האזרחית הבאה עלינו לטובה נחוש זאת, לפחות בבניין שלי.
8 1 0 2 משמחת לכל האיילים.
סמארטפונים? 696644
אנשים מבלים יותר זמן עם הסמארטפון שלהם --> פחות אינטראקציות חברתיות + פחות רגעי שעמום --> פחות אלימות

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים