מצב חירום הוכרז בארגנטינה עקב המהומות ברחבי המדינה 817
ששה־עשר הרוגים ומאות פצועים במהומות בארגנטינה. במדינה הוכרז מצב חירום והממשלה הגישה התפטרותה לנשיא. כוחות משטרה מפזרים את הבוזזים בירי גז מדמיע וכדורי גומי, וקיים חשש כי כוחות צבא יופעלו להשלטת הסדר.

המהומות פרצו בעקבות החלטת הממשלה לקצץ 13 אחוז מן המשכורות ותשלומי הפנסיה במגזר הציבורי. זאת כחלק מקיצוץ של 9 מיליארד דולר בתקציב 2002, לאור חובה הלאומי הגואה של ארגנטינה, העומד כיום על 132 מיליארד דולר. שיעור האבטלה במדינה האמיר ל-‏18 אחוז, כאשר פחות משישים אחוז מתושבי המדינה חיים כיום מעל קו העוני. קרן המטבע הבין־לאומית מתנה הזרמת כספי סיוע באישור תקציב 2002.

בישיבת הקבינט קיבלה הממשלה אחריות על "חוסר השקט החברתי". שר העבודה ציין כי לרבים ממעשי הביזה בסופרמרקטים יש בסיס לגיטימי. כעת סגורות החנויות במדינה מחשש למעשי ביזה נוספים. מאתיים טון מזון מחולקים כעת לתושבים בהוראת הממשלה.

קישורים
הארץ
Buenos Aires Herald
אינדימדיה ארגנטינה
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חדשות"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

49072
למי ששאל אז על הקשר של השפל לדולריזציה

תגובה 37562

ומתוך מאמר בני"ט מלפני כמה ימים

The government could end the decade-old policy of linking the
peso's value to the dollar, a policy that ended years of
hyperinflation but left Argentina in a disadvantageous trading
position when Brazil devalued its currency in recent years. But
floating the peso would cause havoc with Argentine private
industry, which has about 80 percent of its $30 billion debt in
dollars, causing bankruptcies and more unemployment, at least
in the short term.
49092
אחרי מלה''ע הראשונה, כשגרמניה לא יכלה לעמוד בפיצויים שחייבו אותה לשלם למנצחות במלחמה, הממשלה גרמה לכלכלה לקרוס על-ידי הדפסה פרועה של כסף, וכך יכלה למחוק חובות בקלות. לך תדע - אולי ארגנטינה מנסה אותו דבר (רק בלי מלחמה לפני זה).
49132
הדבר לא הגיוני, או לפחות לא בא מלמעלה: לא סביר שצמרת השלטון הארגנטינאי הנוכחי היתה רוצה לשלם על מהלך כזה, ולתת את הממשלה במתנה לפרוניסטים. דומינגו קוואלו ופרננדו דה לה רואה כבר התפטרו, וספק אם זה היה דבר שנכלל בתוכניותיהם.
49151
ואולי הם ראו את טובת המדינה לפני טובת הכיסא שלהם? גם אם הם העריכו לא נכון את השפעת המהלכים שלהם, יתכן שהיה מדובר בכוונות טובות שמובילות לאנחנו יודעים איפה.
49171
לא סביר. הצעדים שבהם נקט קוואלו מאז נכנס לתפקיד (בחודש מרץ השנה, אם איני טועה) פורשו על ידי אישים בבנק העולמי ובקרן המטבע כנסיון להקטין את הגירעון ואת האינפלציה. הגברת הסיבסוד לייצוא והורדת המשכורות במגזר הציבורי הם צעדים ברורים בכיוון הזה.

יותר הגיוני להניח שקוואלו ודה לה רואה עשו, כמו ילדים טובים, את מה שהמוסדות הפיננסיים העולמיים אמרו להם, ושהעם פשוט לא אהב את התוצאה.
הידיעה הכלכלית החשובה של השנה 49117
הורדת הריבית בשני אחוזים. ועוד
ותגובת הארץ לידיעה 49123
הנשיא החדש: לא נשלם את החובות 49461
"הקונגרס בארגנטינה מינה היום באופן רשמי את אדולפו רודריגס סאה לנשיא המדינה, לאחר התפטרותו של פרננדו דה לה רואה, בעקבות המהומות האלימות שפרצו במדינה בשבוע שעבר."
"הנשיא החדש אמר כי ידחה את תשלומי החוב הלאומי, העומדים על 132מיליארד דולר. זה יהיה אי-פירעון החוב הגדול ביותר בהיסטוריה. בנאום ההשבעה שלו הוא אמר כי לארגנטינאים תהיה עדיפות על פריעת החוב - שינוי משמעותי במדיניות הכלכלית של הממשלה. סאה גם פסל את הפחתת הפזו המקומי או את קבלתו של הדולר האמריקאי כמטבע הרשמי של המדינה. הנשיא החדש הבטיח כי מטבע מקביל לפזו, ששמו עדיין לא ידוע, יוכנס לשוק."

טוב נו, אם הם מצטטים מאיתנו את הלינק לאינדימדיה ארגנטינה בתחתית, אני מרשה לעצמי לצטט מהם את העדכונים החמים (:
הנשיא החדש: לא נשלם את החובות 49466
אני מציע לערוך את הכינוס הבא של ה-IMF בבואנוס-איירס.

אז נראה כמה תמיכה יש לצעדים שמציעים כל אותם בירוקרטים של "כלכלה חופשית", שמשמעותה האמיתית היא הגבלים וסייגים עצומים על המדינות הריבוניות, לטובת של החברות והתאגידים הבינלאומיים.
הנשיא החדש: לא נשלם את החובות 49476
הדינמיקה של כל העניין הזה, אגב, אף פעם לא הוסברה בצורה טובה על ידי כל ארגוני ה"אנטי-גלובליזציה" למיניהם, ולכן גם קשה להגיע לעמדה לגביו. כך ברור, למשל, שהצעדים שאליהם דוחפת קרן המטבע נועדו ליצור תנאים אופטימליים למשקיעים זרים במדינות מסוימות, על חשבון תושבי המקום. אבל מנוף ההשפעה העיקרי של המוסדות הפיננסיים העולמיים הוא החוב החיצוני הגדול של אותן מדינות, וכאן לא ברור באשמת מי נצבר אותו חוב: האם המדינות עצמן אחראיות לאי-ניהול נכון של משאביהן, וכך נקלעו לחוב זה? האם מדובר בכך שאותן מדינות תומרנו כדי לצבור את החוב, ואם כן אז כיצד? את מי ניתן להאשים במצב? אם החוב נגרם בעקבות אי ניהול נכון ולקיחת הלוואות לא נבונה של מדינה מסוימת, קשה להאשים את הבנק העולמי ואת קרן המטבע: הם בסך הכל רוצים לראות את ההלוואה שלהם בחזרה.

כאמור, כמעט ואין דיונים ברמה גבוהה בסוגיות האלו, ורוב המאמרים שעוסקים בנושא הזה מהזווית השמאלית הם רדודים ומתמקדים בעיקר בהיבטים השליליים של יישום המלצות המוסדות הפיננסיים, ללא התייחסות לשאלה מדוע המדינות חייבות להתייחס להמלצות אלו כל כך ברצינות.

אם יש נושא מעניין שחשוב לדון בו ולהבין אותו, הרי שמדובר בנושא הזה.
תגובה חלקית + זמנית 49480
יש בידיי מספר כתבות בנושא הזה (בעיקר דוגמאות ספציפיות, לא בהכרח ניתוח מגמות), אשתדל לקבץ אותן ולעבור עליהן שוב, ולהגיב.
תגובה חלקית + זמנית 49534
אם תוכל לעשות את זה בדמות מאמר - מה טוב.
תגובה חלקית + זמנית 49930
נו, יש משהו?
תגובה פחות חלקית + קבועה 49932
זה כבר תלוי בפורס-מאז'ור (קרי: דובי).
תגובה חלקית + זמנית 49964
יש מאמר, הוא קצת בעייתי כרגע, ברגע שאתפנה (סופ''ש), אנסה לטפל בו.

גלעד, אם תוכל לשלוח לי באימייל את הטלפון שלך, זה יקל עלי מאוד.

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים