בוגר אוקספורד תובע את האוניברסיטה לאחר שסיים את לימודיו בציון נמוך משציפה 3802
בוגר של אוניברסיטת אוקספורד באנגליה תובע מהאוניברסיטה מיליון לירות סטרלינג, על כך שסיים את לימודיו בציון נמוך מכפי שחשב שהגיע לו, ולכן לא התקבל ללימודי תואר שני במשפטים באוניברסיטת עילית בארצות־הברית.

לדברי עורך דינו, הסטודנט קיבל "הנחייה לא מספקת" עבור עבודה שכתב, ולכן סיים את לימודיו בקטגוריה הנקראת 2:1, שהיא דרגת ההצטיינות השנייה במעלתה באוקספורד. ציון זה הסב לו "אכזבה אדירה", החמיר את הדיכאון שבו היה שרוי, וגרם לו "לא להיות מסוגל להשיג את הקריירה המקצועית שקיווה". עורכי הדין מטעם האוניברסיטה טוענים מנגד כי הציון שהסטודנט קיבל מהווה "פלטפורמה מצוינת להצלחה בחיים עתידיים".

בשנת 2000, שבה סיים הסטודנט את לימודיו באוניברסיטה, כ-‏15% מעמיתיו ללימודי היסטוריה מודרנית סיימו את לימודיהם בדרגת ההצטיינות הראשונה במעלה, וכ-‏69% סיימו באותה דרגת הצטיינות כמוהו.
קישורים
Oxford Sued Over Grades by Student Who Didn't Get Into Yale - בלומברג
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חדשות"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

695795
נראה לי שתביעה מופרכת-חדשנית שכזו צריכה כשלעצמה להקנות לו כרטיס ללימודי משפטים בארה''ב.
695801
קשה לדעת באמת מה קרה שם על סמך ידיעה מוטה בעיתון. אם כל טענות הסטודנט נכונות, והוא קיבל בתמורה לשכר הלימוד הגבוה הנחיה גרועה שהכשילה אותו, אז יתכן שיש לו קייס והפיקנטריה מסביב רק היא הוכחת נזק.
רבותיי האינפלציה דוהרת 695803
אני התרשמתי מאינפלציית הציונים הקיצונית באוקספורד. לפי מה שאני מבין מהנתונים של 2016/17, מתוך 3,036 הבוגרים לתואר ראשון -

- 35% סיימו את לימודיהם בהצטיינות מדרגה ראשונה (1st class honors)
- 59% בהצטיינות מדרגה שנייה, חטיבה עליונה (2nd class honors, upper division)
- 5% בהצטיינות מדרגה שנייה, חטיבה תחתונה (2nd class honors, lower division)
- 0.7% בהצטיינות מדרגה שלישית (3rd class honors)
- 0.16% ללא הצטיינות כלל.

לפי כתבה ישנה (מ-‏2001), 91% מבוגרי תואר ראשון בהרווארד עשו זאת בהצטיינות. אבל לפי מה שרשויות הרווארד כותבות היום, מותר סה"כ מקסימום 50% מצטיינים מכל סוג שהוא (יש 3 סוגים), כך שאולי משהו השתנה.
רבותיי האינפלציה דוהרת 695816
להשוואה: התפלגות סוגי התארים בבריטניה לאורך השנים:

בשנת 1995 היו 7% מהבוגרים בבריטניה זכאים לתואר מדרגה ראשונה. ב־2015: 22%.
רבותיי האינפלציה דוהרת 695820
זהו רק אישור נוסף לאפקט פלין (עליית מנת המשכל של כל דור ביחס לקודמו).
נראה לכם שהאחוזים נכונים? 696046
לי נראה שהבעיה היא אחרת בכלל. יש הרבה מכללות שונות ולכן יש תחרות על התלמידים עצמם. יש לזכור שללא תלמידים לא תהיה אוניברסיטה או לא יהיו חוגים מסויימים. לכן חשוב לאונברסיטאות לקבל תלמידים חדשים ובגלל התחרות מורדידים את הרמה כי הרבה מהתלמידים לא ירצו לעבוד קשה כי בסך הכל רובם רוצים תואר אקדמי. אמנם הרבה מהאוניברסטאות יגידו שלזה לא נכון אבל העובדות הן אחרות. הרבה מהמעבידים לא מתרגשים במיוחד מתואר מאוניברסיטה מסויימת ולכן הדבר אפשרי.

לפי הכתוב 69 אחוזים ועוד 15 שהם 84 אחוזים גמרו בהצטיינות כלשהי. בדרך כלל לאוניברסיטאות יש שני סוגי הצטיינות וזה עבור ציון כללי של בערך 85 אחוזים ומעלה. לפי הסיפור הזה נראה לי שרק 16 אחוזים לא עברו בהצטיינות אבל גם לא נכשלו. נראה לי שיש כאן אנפלציה של ציונים. בנוסף מדובר כאן בנושא ההיסטוריה שקשה באמת לתת ציונים ברורים כי הרבה מזה תלוי בדעתו של הבוחן. ממש לא ברור איך תביעה כזאת בכלל תתקבל במיוחד שעברו כמעט 18 שנים מאז ומי זוכר מה היו בדיוק הקריטוריונים.
נראה לכם שהאחוזים נכונים? 696066
אתה יודע, לא כל האוניברסיטאות שוות. יש כאלה שצריכות להילחם על סטודנטים שיבואו אליהן, ויש כאלה, נחשבות יותר, שהסטודנטים נלחמים לבוא אליהן. אוקספורד היא מהסוג השני עכש''י.
נראה לכם שהאחוזים נכונים? 696085
לפי המספרים 69+15 נראה שרוב הסטודנטים עברו בהצטיינות מה שקשה לקבל ולכן נראה לי שזאת גם כן דרך לקבל סטודנטים. לסטודנט מובהר או מובן שיוכל אחר כך להתהדר בזה שהוא גמר את אוספורד בהצטיינות. באופן עקרוני יש כאן מגמה של ריבוי מכוני לימוד אקדמיים והם נלחמים על קבלת הסטודנטים. היצע מכוני הלימוד גדול ולכן לפי כל חוק טבע האיכות יורדת כדי למשוך סטודנטים. בסופו של דבר תעודת התואר חשובה לסטודנט ואת מרבית הלימודים שוכחים אם לא משתמשים בהם.

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים