אפל תובעת את NSO הישראלית 4097
אפל הגישה בארה"ב תביעה לצו מניעה נגד NSO, חברת הסייבר ההתקפי הישראלית. אפל דורשת צו מניעה שיאסור על NSO להשתמש במכשירים, תוכנות ושירותים שלה. לטענת אפל, NSO תוקפת לקוחות שלה. תביעה זו מצטרפת לתביעה שהגישה פייסבוק נגד NSO ב-‏2019.

עמדתה הרשמית של NSO היא שהכלים שלה מיועדים ומשמשים למלחמה בטרורסטים ופושעים, אך התפרסמו הוכחות, מטעם חברות אבטחה וארגוני זכויות אדם, שהם שימשו משטרים דיקטטוריים לריגול אחרי מתנגדי משטר. אפל הודיעה שתתרום את הכספים שתזכה בהם בתביעה, בתוספת ל-‏10 מיליון דולר, לטובת חוקרים וארגונים הפועלים נגד סייבר התקפי. אפל רמזה גם כי NSO נהנית ממימון מצד ממשלת ישראל. נטען בעבר כי הכלים של NSO משמשים "מטבע דיפלומטי" שבו משתמשת ישראל, למשל במסגרת כינון היחסים עם מדינות המפרץ ומרוקו.
קישורים
כלכליסט
פרסום תגובה למאמר

פרסומים אחרונים במדור "חדשות"


הצג את כל התגובות | הסתר את כל התגובות

פרי עץ התפוח המורעל 744855
אני לא נמנה על חובבי NSO. אבל התביעה הזו רק מגבירה אצלי את החשש מאפל. מישהו לא בא להם טוב בעין ויש להם זכות למנוע ממנו שימוש במערכות שלהם. כלומר: מדובר על מערכות שלהם. גם אם מישהו קונה בחנות ציוד מבית אפל, הוא לא באמת מקבל בעלות על המוצר.

לדוגמה: כידוע דאעש פשטו על מרחבי עירק וסוריה בג’יפי טויוטה. האם זה נשמע סביר שחברת טויוטה תוציא נגדם צו מניעה?

אבל אולי זה רק אני ואני כבר מזמן לא לקוח פוטנציאלי של אפל.
פרי עץ התפוח המורעל 744856
מעניין אותי מה עומד לנגד עיני השלטון האמריקאי במלחמתו בחברה הזאת. ומכיוון שמדובר באנשים חכמים שבוודאי מבינים שאם החברה הזאת תפורק הידע שצברו מהנדסיה רק ינדוד למרבה במחיר, יש לי חשד עמום שארה״ב פשוט מכה במתחרים בדרך נבזית במיוחד.

___

בטוויסט מוזר של המציאות אני מנוע מלהביע דעה על התביעה. אבל את הממשלה והממשל תמיד כיף להשמיץ.
פרי עץ התפוח המורעל 744861
נראה כאילו יותר ויותר יצרנים, בעיקר בתחום התיקשוב, ממשיכים להרגיש בעלות על מה שנמכר כאילו הוא רק הוחכר למשתמש.
פרי עץ התפוח המורעל 744910
אפל במיוחד. היא לא אפשרה ללקוחותיה לתקן את המכשירים שלהם. היא האטה בכוונה את המכשירים הישנים וכיו"ב.
פרי עץ התפוח המורעל 744913
ההתפתחות הזו משחקת לטובת הגישה של אפל. דמיין כדור-הארץ-תאום שבו השיטה הכלכלית שהתפתחה היא כזו שבה כל מוצר הוא באחריותו ובפיקוחו של היצרן למשך כל חייו (של המוצר), כולל תיקונים בתשלום, ומשתמש הקצה פחות-או-יותר רק חוכר אותו. ובעולם הזה באה חברת "למון" ומציעה מודל חדש - המוצר מתוצרתה עובר לחוכר, היא אחראית עליו רק למשך שנה אחת ורק לתיקון קלקולים טכניים, ולא עניינה מה ה"חוכר" עושה עם המוצר. גוועלד‏1, יאמר המגיב "פרינץ הרך" - כל נוכל וטרוריסט יכול עכשיו לעשות מה שהוא רוצה עם הטלפון (נניח), ולמון יכולה להסיר מעצמה כל אחריות!

1 כך כותבים בעולם ההוא.
פרי עץ התפוח המורעל 744942
טוב אז הנה דעה דומה מפי מישהו שלפי שמו ברור שהוא עובד של אפל‏1:

דיווח בדה מרקר על כנס עורכי דין שעסק בייצוא הבטחוני. בין השאר דיברו שם אלי פינקו, לשעבר בכיר במשרד הביטחון, ומי שמתואר בכתבה כעלה תאנה, עו״ד איתי מק.

במהלך הדיונים הקשה עו״ד ששון, אחד המשתתפים בכנס, על מק: „מכרתי רובה. כתבתי ללקוח שאסור להיכנס איתו לטריטוריה של האופוזיציה – אבל מה לעשות, אחרי כמה חודשים רואים חמישה חיילים נכנסים עם הרובה שלי לכפר וטובחים באנשים. מה אני יכול לעשות? לתבוע את הלקוח שלי? מה הציפייה ממני מעבר לזה שלא אמכור לו יותר דבר?״

מק השיב: ״בנוגע ללואו־טק, אין באמת הרבה מה לעשות. גם כשישראל החליטה לעצור יצוא – לא ניתן היה פשוט לאסוף את כלי הנשק האלה. אבל כשאנחנו מדברים על טכנולוגיות היי־טק – שם כן צריכה להיות אפשרות כזו. ואם היצואנית נקטה את כל אמצעי המניעה, היתה עם היד על הדופק ועצרה את השימוש ברגע הנכון – אז ייתכן שמילאה אחר החובה המשפטית שלה.״

1 יש הסבר גרוע עוד יותר לשם ואני מניח שהוא לא נכון.

חזרה לעמוד הראשי פרסום תגובה למאמר

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים