בתשובה לירון, 28/11/02 17:48
שאלה לגבי בוהם 110174
לא, הספין X שלו הוא עכשיו מטה כמו שחשבת,
אבל הספין מינוס-X שלו הוא אכן למעלה...
הכוונה היא שפונקציית הגל לא משתנה בשום מקרה ואינה תלויה במדידות- החלקיק ממשיך לנוע ע"פ אותם חוקים שמכתיבה לו אותה משוואת גל.
האלקטרון שהיה יותר גבוה, יפנה מעלה במדידת ספין מינוס-X=מטה במדידת ספין-X.
שאלה לגבי בוהם 110299
אני מצטער, נראה לי שאני עדיין לא מבין.
על פי בוהם, אין דבר כזה ספין. מה שקובע אם האלקטרון ינוע למעלה או למטה הוא מיקומו. אם האלקטרון מגיע לשדה כשהוא נמצא קצת מעל לקו האמצע, הוא ימשיך למעלה (ואנשי הקוונטים הקלאסיים יטענו שיש לו "ספין" למעלה) ואם למטה מקו האמצע - למטה.
על פי בוהם, לכל האלקטרונים הממשיכים למעלה פונקציית גל המכתיבה תמיד המצאות למעלה. לכן, גם אם נעביר אותם עוד פעם בשדה (כל שדה שהוא!), הם יטו למעלה.
ברור לי שפספסתי משהו, השאלה היא מה?
שאלה לגבי בוהם 110328
זה לא נכון שאצל בוהם אין ספין. הספין הוא חלק מפונקציית הגל, כמו בפרשנות הקלאסית (להלן: תורת הקוונטים). רק שבתורת הקוונטים, פונקציית הגל "שייכת" לחלקיק (מתארת אותו), ואילו אצל בוהם פונקציית הגל היא עצמאית. היא משתנה במרחב ובזמן, אבל לא מושפעת מתוצאות המדידה.

נניח מערך ניסוי שטרן-גרלאך. במסלול העליון אחרי השדה המגנטי, ובזמן שאחרי מעבר האלקטרון בשדה (כלומר, הזמן שבו יכול האלקטרון לעבור במסלול העליון), פונקציית הגל היא ספין-X מעלה. אם השדה הוא הפוך, אז פוקנציית הגל במסלול העליון היא (כפי שכתב גדי ס.) ספין מינוס-X מעלה, שהוא ספין-X מטה. האלקטרון יצא מעלה, כפי שכתבת, כתלות רק במקומו המדויק לפני השדה. אבל אחרי השדה כבר "יש לו ספין-X", במובן זה שהוא נע בנקודות במרחב שבהן פונקציית הגל היא ספין-X מעלה. וזה כבר מכתיב את תנועתו בשדות הבאים, אם שמים שדות נוספים אחר-כך: אם שמים עוד שדה-X, אז פונקציית הגל "דוחפת" אותו למעלה, ללא תלות במקום המדויק שלו בכניסה לשדה השני.
תודה, עכשיו הבנתי 110335

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים