בתשובה לנגה, 14/12/02 17:49
לא, לא, לא 113169
לא הזכרתי רק את ההיי-טק. גם בוגר תואר ראשון בחוג לפסיכולוגיה (זו רק דוגמא אחת), מוצא את עצמו עובד בשכר מינימום עד לסיום התואר השני. מה כל כך מיוחד במורים? תואר ראשון בישראל לא שווה הרבה מבחינת שיפור תנאי שכר (הוא מהווה יותר כמעין תנאי מינימלי ל*קבלה* לסוגי עבודה שונים).

אני מסכים שיש לעשות הרבה מעבר להעלאת שכר, אך לא הבנתי איך העמדת דברים על דיוקם. גם עבודות אחרות (ביחוד במקצועות הטכניים) מצריכות המשך עבודה (לפעמים קשה) מעבר לשעות העבודה הפורמליות, בה העובד צריך לשבת על התחת שעות וללמוד הרים של חומר טכני (יש חברות שעושות מבחנים לעובדיהן). לא הבנתי כיצד עובדת בדיקת הבחינות בבית, סותרת את חישובו (חישובה?) של האלמוני (38 ש"ח לשעה).

האם הסכום שיורד למורה במהלך 6 שנים הוא בדיוק הסכום שחוזר אליו במהלך שנת השבתון?
לא, לא, לא 113175
על החישוב: היא חישבה 35 שעות בשבוע, אני טענתי שזה הרבה יותר.
ובכללי: אוקיי. כנראה שוק העבודה שאני חוויתי שונה משוק העבודה הנוכחי (או ה"אמיתי") אותו אתה חווה או אותו חווים אחרים. במהלך לימודי התואר הראשון בארץ ב-‏1998 הרווחתי מעל 4,000 ש"ח בחודש על עבודה במשרה חלקית (ועוד כעובדת מדינה), כך שאותו הסכום נראה לי נמוך לעובד בעל תואר במשרה מלאה. אז כנראה שבאמת אין לי מושג.
לא, לא, לא 113220
בדיקת הבחינות (ושעורי בית) בבית, להבדיל ממעבר על חומר מקצועי הקשור לעבודה, אינו קשור לקידום המורה, לרצון הטוב שלו, או אפילו למוטיבציה שלו. זהו חלק בלתי נפרד ממהות העבודה שלו. בשום גוף צבורי (ואפילו לא בפרטי) נמדדות שעות העבודה של עובד מסוים כשעות קבלת הקהל שלו ותו לא. ההנחה ששעות העבודה של המורה הן רק השעות בהן הוא ניצב אל מול התלמידים ("שעות קבלת הקהל") היא מוטעית, ואפילו דמגוגית.
ולשאלה האחרונה שלך:
על כל שקל שאני מפריש לקרן השתלמות (ואני לא מורה, כך שאיני חייב לנצל אותה להשתלמות, אלא רשאי להשתמש בכסף גם להחלפת הרכב, בנית בית וכו'), מפריש המעסיק (הפרטי) שלי שלושה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים