בתשובה לאורן, 25/12/02 22:24
דעה נוספת - המקור 116086
זה הרעיון בבעלות פרטית ובקפיטליזם. הם יכולים לעשות מה שהם רוצים, וזה בסדר גמור. בעלי הבנק לא חייבים להצדיק את עצמם, ואני עדיין לא מבינה את תלונות העובדים - שלהזכירך, לא התלוננו על נסיונות של אריסון להשפיע על מדיניות ממשלתית מאחורי הקלעים ועל גבם, אלא התלוננו בפשטות על אבדן מקור הכנסה. אם נרצה להתחיל להיכנס לכיס וליומן הפגישות של בעלי ההון המושכים בחוטים של הכלכלה והפוליטיקה בארץ, לא נסיים לעולם. אם יעברו בעלי הבנק על החוק או על חוזים שנחתמו, מילא. אבל עד שיספרו לי אחרת, מבחינתי הם בדיוק במצב של בעלים של חנות מכולת שהחליט לפטר את שלושת עובדיו כדי לקצץ בהוצאות.

לא מוצא חן בעינינו? נצביע כולם למפלגה הסוציאליסטית הישראלית (מס"י?). אבל בשוק הנוכחי, אני לא מבינה על מה מתלוננים.
יש הבדל בין מכולת לבנק 116106
הגישה שאת מציגה כאן נכונה אולי בקנה מידה קטן. חנווני רשאי לפטר את מי שמסדר לו את המצרכים על המדף אם המכירות יורדות. אך כשמדובר בגוף כלכלי כה גדול יש לפיטורים השלכות חברתיות בקנה מידה ארצי. הבנק הגדול בארץ הוא לא מכולת שכונתית. יש לבעליו אחריות על ההשלכות הציבוריות של מכת פיטורים כזו.

הדרך שלנו להלחם בצעד כזה היא דרך הכיס של בעלי הבנק.
מרד צרכנים, לעבור לבנקים אחרים. . . (אמרת שוק חופשי?)

במרד צרכנים יש אמירה נוספת:
אנחנו 'מעריכים' אתכם כשאתם תורמים לפרוייקטים חברתיים ומענישים אתכם כשאתם פועלים באופן דורסני בחברה ממנה אתם מתפרנסים.
אין הבדל בין מכולת לבנק 116111
למה יש לבעלי הבנק אחריות? האם הבנק הוא מוסד חברתי? מוסד ציבורי?
האם כשהתחיל כל אחד מהעובדים לעבוד בבנק הוא לא לקח בחשבון פיטורים עתידיים, בדיוק כמו עובד המכולת? אתה מביט ורואה 900 מפוטרים. מה ההבדל בין 900 מפוטרי הבנק, ל-‏2000 מפוטרים אחרים מהרבה מכולות קטנות?
לדעתי, מרד צרכנים הוא צביעות לשמה. הצרכן המורד מתהדר בנוצות מודעות חברתית ואכפתיות, כשבעצם הוא מפנה את האנרגיות שלו למקום הלא נכון. החרמת הבנק כמוה בדיוק כהחרמת המכולת. כבר כתבתי קודם: אם אתה כ"כ אכפתי ובעל מודעות חברתית, הצבע למפלגה הסוציאליסטית, או מקד את תשומת לבך כלפי מוסדות ציבוריים (אני, למשל, אוהבת להתבונן במערכת החינוך הציבורית). אבל לצאת כנגד גוף פרטי זה טיפשי.
אין הבדל בין מכולת לבנק 116120
אולי הבעיה העיקרית היא ב''פרטיות'' של הבנק, הבנק כאמור נמכר מאיתנו לידיים פרטיות תוך ערבויות שלנו לקונה, תנאים שדי מוזרים יש לומר.
יש הבדל בין מכולת לבנק 116140
אני חושב שקראתי את זה ב-FT, אבל מחקר הראה שחברות שתורמות לקהילה לא באמת זוכות לנאמנות של הצרכנים - רובם ממשיכים לקנות לפי המחיר והאיכות של המוצר.
דעה נוספת - המקור 116139
אז זהו, שהעובדים לא מתלוננים. הפיטורים נעשו בהסכמה עם ועד עובדי הבנק. מי שמתקומם הם עובדי הבנקים האחרים, שחוששים מתגובת שרשרת שתביא לניסיונות לפטר עובדים נוספים בבנקים אחרים, או משהו כזה‏1. כפי שמוזכר בידיעה לעיל - היו אפילו חילופי מהלומות בין עובדי בנקים אחרים לבין נציגי ועד העובדים של בנק הפועלים.

1 אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר, בעצם, למה הם מתקוממים. לאור ההסבר שצוטט כאן מגלובס לפיטורין, אין שום סיבה שזה ישפיע על בנקים אחרים.
גיחי על כולם ויחי ההבדל הקטן 116199
לצחוק על כולם זה מה שהבנקים עושים.
את מתעלמת מהעובדה שבנקים ישראלים תקועים עמוק בתוך הפוליטיקה והם לא סתם חברה ציבורית כמו באמריקה. שהבנקים היו בצרות במפולת הענקית לפני 20 שנה הם צעקו גוואלד והממשלה באה לעזור להם. גם על בנק ציבורי אין פיקוח ציבורי של בורסה ועיתונות חופשית אלא כולם בכיס של כולם.
גיחי על כולם ויחי ההבדל הקטן 116208
1. על איזו אמריקה אתה מדבר? כי באמריקה בה לי יש חשבונות בנק, הבנקים הם גופים פרטיים.
2. הממשלה עוזרת לבנקים פרטיים כמו שהיא עוזרת להרבה מאוד עסקים פרטיים התורמים ישירות ליציבות הכלכלית. לממשלה יש אינטרסים של שמירת יציבות השוק ועידוד שגשוג כלכלי, ואם זה אומר לתת מענקים לחברות היי-טק ב-‏1997, לסייע למפעל מתקשה או לעזור לבנק, הכל הולך. רוצה לשמוע סוד? הממשלה גם תעזור לך כאדם פרטי אם תבקש יפה.
3. לא הצלחתי להבין מה ניסית לומר במשפט האחרון.
גיחי על כולם ויחי ההבדל הקטן 116319
מה ההבדל בין בנק פרטי לציבורי?
ציבורי בכל העולם - נסחר בבורסה בלי ממשלה ואמור להיות עליו פיקוח ממשלתי עיתונאי וציבורי
ציבורי בישראל - שייך לממשלה ודרכה לציבור והפיקוח עליו הוא סתאאם
פרטי - לא נסחר בציבור ולא שייך לממשלה והוא לא צריך לגלות הרבה אינפו כמו הציבורי

הבנקים בישראל תקועים עמוק בתוך המערכת הפוליטית ואין שום הפרדה משמעותית בינהם. תבדקי טוב באמריקה מה קורה אם בנק נופל והממשלה עוזרת לו או אם זה יכול להפיל תממשלה (חוץ ממקרים קשים כמו 500 מליארד דולר של הבנקים למשכנתאות). בנקים גדולים בישראל לא נופלים ולא יפלו. הרשת כל כך מסובכת בין הבנקים העתונות הפוליטיקה אלה שצריכים לפקח עליהם ועוד שמה שחושבים שהוא ציבורי זה רק אחיזת עיניים. הסטטוס של בנק פועלים ומדינת ישראל זה לא כמו הסטטוס של סיטיבנק ואמריקה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים