בתשובה לנגה, 05/01/03 1:06
הם קוראים את האייל 118660
שאלתי שאלה? ואפילו לא ידעתי שאני כזה.

אנחנו מסתערים על הליכוד לא בגלל שיטת בחירת המועמדים שלה, אלא בגלל המועמדים שנבחרו, מתוך הנחה שגם מנהיגי הליכוד לא רוצים את נציגיו של אלפרון ברשימה הליכוד, כי הם מבינים שזה פוגע בהם. אבל העניין הוא בדיוק זה שאנחנו מודעים שהרבה אנשים בארץ, ובעיקר נכון הדבר לגבי שתי המפלגות הגדולות, אינם רואים בדמוקרטיה ערך חשוב. למעשה, הם הולכים להצביע למפלגה מסוימת כי ככה הם רגילים. ככה ההורים שלהם עשו, ככה החברים שלהם עושים, זה הבית שלי וכד'. אבל ממנהיגי הליכוד אנחנו מצפים לקצת יותר אחריות - הם יודעים שיש להם בכיס מספר מסוים של מנדטים (19, ככל הנראה), והם רוצים הרבה יותר, ולכן הם צריכים לפעול כדי לספק לא רק את אותם מצביעים שרופים, אלא גם את שאר האלקטורט הפוטנציאלי שלהם (עוד כ-‏20 מנדטים, לפי הסקרים המחמיאים ביותר מלפני הפריימריז).
אז תגידי שאני צבוע, משום שאני בכל מקרה לא אצביע לליכוד, אז מה פתאום זה מפריע לי? ואני אענה - אני מנסה לשכנע את אותו אלקטורט פוטנציאלי שלא להצביע לליכוד, כדי למנוע את מה שאני רואה בו פגיעה משמעותית הן בעקרונות הדמוקרטיים של ישראל והן במדינה עצמה, דרך חקיקה מסוכנת שעלולה להגרם על ידי גורמים פליליים שמחזיקים נציגים בכנסת.

אמרתי שוב ושוב - לדעתי אין טעם לא בבחירות במרכז ולא בפריימריז. שתי השיטות שליליות, ופועלות על "פוליטיקה של זהות" מחד ועל תרבות הרייטינג מאידך. שני המניעים הללו אינם מועילים לפוליטיקה הישראלית, ואף פוגעים בה.
זו גם הסיבה בגינה אינני רואה ב"חוסר הדמוקרטיה" של ש"ס בבחירת המועמדים שלה נקודה לרעתה. חוסר הדמוקרטיה של העקרונות שהיא מטפחת - זו הסיבה לדאגה.
הם קוראים את האייל 118761
מדוע אתה מתנגד לחקיקה החדשה, אם כך? הרי היא משרתת את מטרותיך כאזרח - למנוע "פגיעה משמעותית בעקרונות הדמוקרטיים של ישראל".
הם קוראים את האייל 118986
כי היא בעצמה מהווה פגיעה משמעותית בעקרונות הדמוקרטיה. באופן בולט ביותר - בזכות להבחר. שמת לב איזה דרישות דרקוניות יש כדי שאדם יוכל להתמודד למקום ברשימה? משהו כמו 5 שנים של חברות במפלגה. מי שמו לקבוע למפלגה איך ומי יבחר לרשימתה? כלומר, בתוך הליכוד הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה, אבל לכפות את זה על מפלגות אחרות? בשום פנים ואופן לא. כל מפלגה מרכיבה את רשימתה איך שבא לה - אם תרצה דרך פריימריז, אם תרצה דרך מרכז, אם תרצה דרך ועדה מסדרת ואם תרצה תבקש מהרב עובדיה לשלוף פתקים מכובע. זכותה.

ובטח שלא לכפות את הפריימריז - שיטה קלוקלת מאין כמוה - על המפלגות.
מה יהיה ? בסוף עוד נקים ביחד את מפלגת דובי-דב 118776
לפני זמן מה נודע לי להפתעתי (שמעתי ראיון עם שלמה אבינרי) ששיטת הדמוקרטיה הפנימית ההמונית בתוך המפלגות היא שיטה שקיימת רק במדינת ישראל ובארצות הברית. בדמוקטיות של מערב אירופה אין דבר כזה.
כשהבעתי את הסתייגותי המנומקת באחת התגובות למעלה לא ידעתי זאת וחשבתי שאני מערער על איזה עיקרון מקובל חשוב בדמוקרטיה (אתה הבהרת לי שם שזה לא כך.)
אני גם מסכים אתך שהשיטה הפנימית בש"ס אינה דווקא החלק הרע שבמפלגה הזאת: הם החליטו על "מצע" - התורה, ומינו אדם שהוא מומחה של המצע הזה.
את זה הם מביאים לבחירות, והבוחר מבין די בדיוק מה מונח לפניו. ירצה יבחר. לא ירצה לא יבחר.
לעומת זה כשהוא מתבונן באחת משתי המפלגות הגדולות שנבחרו בדרכי הדמוקרטיה הפנימית, הוא די מבולבל. אין הוא יודע בדיוק במה הוא בוחר.
מה יהיה ? בסוף עוד נקים ביחד את מפלגת דובי-דב 118866
יש לי גם סלוגן: "מי רוצה חיבוק?"

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים