בתשובה לעדי, 12/01/03 21:28
לעלות מדרגה 120487
אם את אוהבת וודקה ומיץ פרות הדריים, תנסי גימלט וודקה (זהירות, בכמה הפעמים שבקשתי משקה מברמן ישראלי קיבלתי או הרמת גבה או משהו דוחה). גימלט עושים מוודקה, מיץ ליים (בד''כ רוז-ליים) ואבקת סוכר. אפשר גם גימלט ג'ין. המשקה הזה יותר חזק מ ס''ד ויותר מריר.
לעלות מדרגה 120576
אהה... טוב, בזה הרגע הנני מבטיחה לעצמי לנסות. אם זה יהיה מגעיל תמיד אפשר להגיד שהרב''י אמר.

אגב, אם אתה רוצה להימנע מהרמת גבה או משהו דוחה, תנסה להתחיל עם הברמן, ואז תקבל כל מה שנפשך תחפוץ. לפעמים זה עובד.
לעלות מדרגה 120581
המשקה עם האפקט האלכוהולי הכי חזק ששתיתי, שלא הכיל אלכוהול, היה תערובת של רסק ג'ינג'ר, דבש ומיץ לימון. חריף-מתוק, חזק ומחמם את המערכת באופן מיידי.
לעלות מדרגה 120762
הה, זה היה בגלל הזבוב הספרדי שמישהו הוסיף שם.
____________________
שכ"ג, מסתכל על התקרה ושורק.
לעלות מדרגה 120873
חשבתי שהזבוב הספרדי מוכנס בדרך כלל לכדורי שוקולד איכותיים.

זיכרון מספר מתוק ששכחתי את שמו.
לעלות מדרגה 120874
"דודי אוסוולד" של רואלד דאל?
לעלות מדרגה 120879
כן כן כן

אני אף פעם לא זוכרת שמות של -ספרים -סופרים -סרטים -במאים- שאהבתי.
לעלות מדרגה 122676
בוודאי שהרימו גבות, כי זה קוקטיל ניו-יורקי, או אמריקאי.
בישראל החביבה לא תמצא שום באר עם מיץ ליים, ונראה לי שאם תבקש רוז ליים יציעו לך להתפנות.(לא שאני תומכת בגישה הזו)
בפריפריות מסוימות אף ישנה אפשרות שידפקו לך מכות.

מרטיני אמיתי, או וויסקי סאוור זה יותר ריאליסטי.
ולכן עדיף להתחשב במגבלותיו הבארמן, להתעלם ממנו כסובייקט, ולבקש מה שאת רוצה בתקיפות כדי שלפחות ימזוג את השוט וחצי ויסחט את הלימון כמו שצריך.
בארמנים ישראלים מתייחסים ברצינות דבילית לכוחניות.
לעלות מדרגה 122875
קיבלתי גם קיבלתי מרטיני וסאור שחזרו למטבח אחר כבוד. אין לי דבר כנגד הברמנים, אבל יש מספיק ספרי מיקסים קטנים שאפשר לשמור במדף מתחת לבאר. חוץ מזה, אני לא בא לבר להפגין כוחניות (שאין לי).
לעלות מדרגה 123213
איך בדיוק הם מתכוונים להכין "קוסמופוליטן" בלי רוז ליים?
לעלות מדרגה 123258
בלי רוז ליים
לעלות מדרגה 123361
אז זה לא קוסמו. רוז ליים הוא מרכיב עיקרי. כמו ורמוט במרטיני.
לעלות מדרגה 123549
הנאמר להלן הוא במעמד של השערה פרטית, ומצב רוח שאינו נוגע לשואלת ל.ב.פ.:
קוקטילים זאת המצאה אמריקנית, כחלק מתרבות של פנאי
(leisure) אמריקנית, שבה מרככים את פייסנותה של הנפש המתמוגגת למראה המטריות הנחמדות שמעל לשכבות הצבעוניות של האלכוהול. זאת, במסגרת הסימום המקצועי של התרבות האמריקנית לעשות הכל נחמד, מנחם וכמו בפרסומת של הוואי, כך אפשר גם מעל לברביקיו עד אמצע שנות ה 80, ואח"כ לא רצו האמריקנים ללכלך את הידיים, כשהפסיקו לבשל בבית, ולכן מזמינים אותו על הבאר. (או שהמכסיקנית תכין).

אם נשרוד, בקרוב במזל טוב, נגיע לשם בעצמינו.
זאת בתנאי שהאמריקנים שלא מוצאים יותר היכן לעבוד (כי החברה שלהם לא צריכה את שירותיהם החביבים יותר בתור אנשי מקצוע כי את כל המקצועות הדבילים שלהם עושים אנשים זולים יותר באחרות אחרות) ועומדים בתור לאוכל, די יתעצבנו מזה שהם לא יכולים להכין יותר קוסמופוליטן מעל לברביקיו, או לקנות אותו בכל באר או מסעדה ניו יורקים שיגישו להם אותו בחיוך ליים עם 28 שיניים בוהקות.

אבל, אלה שקונים קוסמו, בינתיים, ממש לא שמים קצוץ על אלה שכבר לא יכולים. ולכן, סביר להניח שהכל יהיה בסדר.

ביחס אלינו, ברפובליקת הבננות המסכנה (ברצינות), אנחנו עדיין חבורת wann'be's (אם ככה כותבים את זה), שעוד לא יודעת להכין אמרקאיות כמו שצריך, ומכינים אותו סתם עם מיץ לימון.
יחד עם זה, אנחנו הרבה יותר מתקדמים בכך שבגלוי אנו מעריכים ומטפחים את השחיתות והטמטום הבלתי אפשרי, ואפילו בלי ליים! ו*זה* משהו! ליים מעניין אותך. ליים זה כסף קטן.

אבל יש מוצא! תרבות היאפיות הטעימה (שמכינה סושי טוב בעיקר סושידו, ופירות ים ובשר (בחיי!) בוודאי כן השיגה ליים, בכמה עסקים תל אביביים מובחרים. אני מהמרת שבאונאמי יש מיץ ליים, בננה, בבירנבאום ומנדלבאום, ובכמה מקומות חדשים על נחלת בנימין. but I wouldn't count on it. לי בד"כ אין כסף להנ"ל, וממילא חביב עלי וויסקי זול.

since your so interested, הגרסה הישראלית, כפי שידועה לי, היא הבאה:
שוט ודקה או ודקה לימון
חצי טריפל סק (!) בד"כ / קוונטרו/גראנד מריניאר
dash מיץ לימון
ומיץ קרנבריז בשאר עם קרח.
אין לי מושג אם יש לזה קשר למקור האמריקאי.
אנחנו הישראלים לא קוראים ספרי הנחיות, בטח לא בעבודה.
לעלות מדרגה, ולהישאר במקום 123551
כשאת מלגלגת על אורח חיים מסויים, שאת חלק ממנו, זה כדי להרגיש/להראות את עליונתך על האחרים? בבחינת "אני אוכלת סושי ושותה קוקטיילים כמו כל העדר המסומם אבל אני מודעת ואירונית" ?
wheres the lime, like 123603
לא לגלגתי,חס וחלילה, רק הרגשתי מוזר ביחס לתשובה על "איך, למען השם, מכינים קוסמופוליטן בלי מיץ ליים?" כשרוחי טבועה ביאוש הרציני בארץ שכולנו טבועים בו, מן הסיבות הגלויות והמשותפות ביותר. וסה"כ, כתבתי תשובה מפורטת ורצינית לשאלת הגברת: עם הקוסמופוליטן התל אביבי, ואפילו היכן אפשר להשיג מיץ ליים. על המסעדנות התל אביבית המצויינת אני בכלל לא מלגלגת, אלא מאוד מעריכה ומחבבת, ולקרוא לה יאפית, זה משום שמקורה אכן בארץ הקוקטילים, ומשום שאנו כן מנסים לחכות אותה. כמו רוב העולם. ריאליזם פשוט ודי נפוץ.
ולהרגיש את עליונותי על מי? סביר להניח שפעמים רבות, שתיכן הייתן באותו המוד האירוני. או שלא, לעולם אינכן במוד אירוני. אתן אוהבות את כולן, כל הזמן, ואם לא אז רק בסגנון פוליטיקלי קורקט מהוקצע.

בנות, באמת לא הייתן צריכות להירעש כל כך.
lighten up,קצת חושומור ושתהיה שבת שלום.
לעלות מדרגה 123552
ורוז ליים זה לא מיץ ליים. זה מיץ ליים מרוכז וממותק. יש הבדל.
וזה רק להבהרה עובדתית, כי כעקרון התגובה שלך לא שווה תגובה.
What an utter claptrap 123628
אסוציאציה חופשית 123565
''גבישי סוכר עשויים בוויסקי שעורים ללא גבישי סוכר''

(ד. ראניון האגדי בתרגום ט. כרמי האגדי לא פחות)
אסוציאציה חופשית 123664
בדיוק! (-:
אסוציאציה חופשית 123717
איזה סיפור?
אסוציאציה חופשית 123781
משהו עם חג המולד... זו תרופת המנע הטובה ביותר כנגד הצטננות שעלולה לבוא.
תיקון 123752
לא ט. כרמי המשורר אלא אליעזר כרמי.

על הדרך שבה הגיע לתרגם את ראניון, כאן:

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים