לצערי 133437
החוקר דוד אוכנה חשב על נושא דומה וכתב מאמר מקביל מאוד לזה שבו ניתח את הנוכחות "הצלבנית " בספרות ובתרבות העברית במשך השנים . המאמר המקיף הנ"ל הופיע לאחרונה בשתי גרסאות שונות אחת מקוצרת יותר במגזין של התאחדות הסופרים "גג " והשניה בשנתון האקדמאי "עיונים בתקומת ישראל ". וזה אמור להיות חלק מספר שהוא כותב כעת "לא צלבנות ולא כנענות " (או משהו מעין זה).
שם הוא חוזר פחות או יותר על מה שנאמר כאן ויש דברים שבהם הוא מפרט הרבה יותר , אם כי נראה שלא היה לו שום מושג כלשהו על ספרי הילדים הקומיקסים וכו'. אם הייתי יודע שגם הוא כותב דבר כזה כי אז הייתי חוסך מעצמי הרבה עבודה סיזיפית אבל נתקלתי בדבריו רק בדיאבד , מן הסתם עבדנו על אותו הנושא במקביל . ואם כבר גם המבקר והסופר יורם מלצר גם הוא כתב מאמר על הנוככות "הצלבנית " בספרות העברית שהופיע במגזין "ארץ אחרת " . שוב רק לאחר שכבר סיימתי את המחקר עבור מאמר זה.
אודה ואתוודה: בדרך כלל אינני רגיל שמשהו שאני עוסק בו זוכה לתשומת לב כלשהיא גם ממקורות אחרים.מה שמראה שהדברים האלה נמצאים כעת "באוויר".
ממלכת ירושלים היתה מדינתו של מיעוט כובש 133589
החוקר מירון בנבנשתי היה תלמידו ועוזרו של פרופסור י.פראוור, וכתב ספר בשם "מבצרי הצלבנים במדינת ישראל".
(הוצאת קרית ספר).
ענינו של הספר כ-‏40 המבנים המבוצרים, אשר היוו יחידה עצמאית בלתי תלויה בעלת תפקיד הגנתי צבאי בעיקרו, הנמצאים בתחומי מדינת ישראל. הספר כולל גם חומר רקע היסטורי משובח.
כפי שמציין בנבנשתי, מספר האירופאים שהשתקעו בארץ הגיע, בשיא כוחה של ממלכת ירושלים ל-‏120,000 איש מתוך כ-‏600,000 יושבי הארץ.
כלומר היסוד ההאירופאי לא עלה מעולם על רבע מהאוכלוסייה הכללית.
אם נוסיף לכך שמרביתם בחרו להתיישב בערים הגדולות, נבין את חומרת בעייתם הדמוגרפית בצורה חדה יותר.
המעמסה הבטחונית היתה עצומה ביחס למשאבי כוח האדם, בלית ברירה הושם הדגש על ביצורי אבן עצומים בהם יכול חיל מצב קטן להחזיק מעמד עד בוא העזרה.

תיאור מפורט עשיר דמיון לאירועי קרב חיטין נמצא בספר "מסכתו של לוקי" (עם עובד) שכתבו רוג'ר זילאזני ותומס ל.תומס.

עלילת הספר מתארת מפגשים חוזרים בין מייסד כת האסאסינים לצלבן. בכל מפגש מנצח הערבי בן האל-מוות את יריבו תומס אמנט האביר הטמפלרי והמכשף,(הנולד כל פעם מחדש) עד לקרב הגורלי במאה ה-‏21.
'' מסכתו של לוקי '' 133786
הוא אחד מספרי המד"ב היחידים שאני מכיר שעוסקים גם בתקופת הצלבנים . הוא מעניין במיוחד גם בגלל תיאור קצר של תל אביב עתידנית ו"הי טקית" שנמצא בפרק האחרון.מהתיאור הקצר שניתן שם מסתבר שגם במאה ה-‏21 מדינת ישראל עדיין עסוקה במאבק קיומי כנגד הטרור הערבי.
תחזית מדוייקת למדי.
עוד על רוג'ר זילאזני וספר זה יש כאן :
גם האלים הם רק בני אדם

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים