הדרך לג'נין עוברת בבג''צ 140580
"עורך הדין אביגדור פלדמן מגיש הבוקר, בשם במאי הסרט "ג'נין, ג'נין" מוחמד בכרי ובשם פורום היוצרים הדוקומנטריים בישראל, בקשה דחופה למתן צו ביניים, שיורה לרשות השידור למנוע את שידורו המתוכנן של הסרט "הדרך לג'נין" של הבמאי הצרפתי המכונה פייר רחוב. סרטו של רחוב (שם בדוי), שמוגדר בבקשה לבג"ץ כ"תשובה היהודית-הציונית המוחצת לסרטו של בכרי", משובץ לשידור מחר (יום ב') במסגרת תכנית התחקירים של ערוץ 1, "מבט שני". בבקשה לבג"ץ מבקשים העותרים מבית המשפט להורות לרשות השידור להימנע משידור הסרט עד למתן הכרעה בעתירתו של בכרי בנושא החלטת המועצה לביקורת סרטים מחודש דצמבר האחרון לפסול את סרטו "ג'נין, ג'נין" להקרנות ציבוריות בישראל."

הדרך לג'נין עוברת בבג''צ 140591
אכן חשבתי כי יש משהו חשוד, בכך שמשדרים ''תשובה מוחצת לסרטו של בכרי'' מבלי לשדר את הסרט של בכרי מלכתחילה.
הדרך לג'נין עוברת בבג''צ 140695
פורום היוצרים הדוקומנטריים? חשבתי שבכרי טען שהסרט אינו משתייך לז'אנר הזה.
הדרך לג'נין עוברת בבג''צ 140731
תשובת המדינה: "האינטרס הציבורי מחייב כי תתאפשר הקרנת התכנית לציון יום השנה לאירועי הקרב בג'נין וכי הקרנה זו לא תפסל בהיעדר כל עילה משפטית, כאשר בזמן הקצר שנותר עד להקרנה לא תתאפשר אלטרנטיבה ראויה ומכובדת לציון האירוע"

הדרך לג'נין עוברת בבג''צ 140734
ואני שואל, ממתי הקרב בג'נין הפך למועד ישראל, שיש להגן עליו בחוק?
הדרך לג'נין עוברת בבג''צ 140735
למה אתה שואל את זה? האם מוכרת לך הפרקטיקה הטלוויזיונית של עיסוק רטרוספקטיבי בארועים חודש, שנה או עשור לאחר שקרו (למשל: "עשור לנפילת חומת ברלין")?
הדרך לג'נין עוברת בבג''צ 140748
את הפרקטיקה הזו אני מכיר היטב. השאלה היא מדוע פרקטיקה זו, לפחות לפי הפסיקה הנ''ל, מוגנת על ידי החוק. ממתי זו חובת המדינה לפעול למען הרייטינג של הערוץ הממלכתי על חשבון הצדק.
הדרך לג'נין עוברת בבג''צ 140755
א. "הפסיקה הנ"ל" – על איזו פסיקה אתה מדבר?
ב. "לפעול למען הרייטינג של הערוץ הממלכתי על חשבון הצדק" – על מה אתה מדבר?
הדרך לג'נין עוברת בבג''צ 140763
התבלבלתי. נתחיל מהתחלה:

עמדת המדינה היא: "האינטרס הציבורי מחייב כי תתאפשר הקרנת התכנית לציון יום השנה לאירועי הקרב בג'נין, וכי הקרנה זו לא תפסל בהיעדר כל עילה משפטית, כאשר בזמן הקצר שנותר עד להקרנה לא תתאפשר אלטרנטיבה ראויה ומכובדת לציון האירוע."

המדינה מתייחסת ליום השנה לקרב בג'נין כאילו מדובר באיזשהו מועד רשמי של מדינת ישראל, בעוד שאלא אם כן שכחו להודיע לי, לא כך הדבר. הם טוענים בשם האינטרס הציבורי, מבלי לנמק כלל. בקיצור, זו לא תשובה.
הדרך לג'נין עוברת בבג''צ 140767
אני מצטער, אני לא רואה התייחסות ליום השנה לקרב בג'נין כאילו מדובר באיזשהו מועד רשמי של מדינת ישראל. באותה מידה אני יכול לטעון על סמך תשובת המדינה כי המדינה מתייחסת ליום השנה לקרב בג'נין כאילו מדובר בארוע המתאים להתייחסות רטרוספקטיבית לאחר שנה, במסגרת הפרקטיקה המוכרת לך לפי תגובה 140784. הם לא טוענים כי האינטרס הציבורי הוא עצם הקרנת התכנית, אלא כי *תתאפשר* ההקרנה, וכי ההקרנה לא תיפסל ללא עילה. זו תשובה לא מנומקת. אם ביהמ"ש יזדקק לנימוקים לאינטרס הציבורי בעצמאותה של רשות השידור, אני מניח שהמדינה תספק כאלה, לשיפוטו. עם זאת, אני משער שהוא לא יטרח לבקש, כיוון שאין טעם לעשות זאת קודם שמוצאים שיש ממש בנימוקי העותרים.
הדרך לג'נין עוברת בבג''צ 140838
בג"ץ דחה את הבקשה:

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים