בתשובה לסמילי, 26/01/01 22:53
עליית משכורות הבכירים 14986
צריכה להיות צמודה למדד משכורות הבכירים במגזר הפרטי ולא לאינפלציה - אם משכורת של סמנכ"ל כספים בחברה פרטית עלתה ב 30 אחוז ב 3 השנים האחרונות, משכורתו בשירות הציבורי צריכה לעלות בשיעור דומה שאם לא כן ברור מי יפנו לעבודה בשירות הציבורי.
עליית משכורות הבכירים 14987
משכורות הבכירים צמודות איכשהו לשכר הממוצע במשק, בחישוב מסובך הכוונה שהם יקבלו תוספת של 10 אחוז נומינלי לברוטו.
פרץ שכח כמובן לציין שיש עוד מרוויחים, חוץ מהבכירים; העשירונים התחתונים, כיוון שקיצבאות הביטוח הלאומי מוצמדות גם הן למשכורת הממוצעת.

שנית, פרץ לא יצא בצעקה להוריד את משכורות הבכירים (דבר שהייתי יכול להסכים עמו בפה מלא) אלא להעלות את משכורתם של כל העובדים, דבר פסול מהסיבות שציינתי לעיל.
עליית משכורות הבכירים 14989
כמובן שאין סיבה להעלות את משכורות כל העובדים. לא רק שאין סיבה, אלא שבשנה הקרובה המשכורות בוודאי ישחקו במונחים דולריים ב 10 אחוז לפחות.

עדיין, אין כל מקום להורדת שכר הבכירים ואם אתה חושב שבאמת ניתן להטיל מס על רווחי הון, טעות בידך - מי שידפק עוד יותר הם השכירים שישלמו מס על הפקדונות השקליים וקרנות הנאמנות שלהם. האדונים הנכבדים שאת שמותיהם ציינת לבטח מנהלים את מרבית עסקיהם דרך חברות ובנקים שנמצאים באזורים מוגנים וישראל בוודאי אינה האיזור המוגן האחרון...
עליית משכורות הבכירים 15036
הטענה הראשונה שלך בקשר לשחיקה הדולרית די מעניינת, כיוון שישראל עדיין לא עברה דולריזציה (עד כמה שידוע לי) נתון זה אמור להיות לא רלוונטי. גם אם צפוי פיחות בשיעור מסוים בשנה הבאה (והפרמטרים אומרים שכן) משא ומתן לא מנהלים על סמך ציפיות עתידיות לפיחותים. עושים זאת על סמך אינפלציה צפויה.

לגבי מס על רווחי הון: עדיין האדונים פישמן, מוזס ואחרים משלמים מס חברות ושאר מיסים כמו כולם, במסגרת הרפורמה היו אמורות להסגר כמה פרצות. איני מסכים עם הטענה שהם לא ישלמו מס בכלל, למרות שיש להם ידע ונגישות ליעוץ מס נכון, גם תכנון מס המתוחכם ביותר לא יוכל להגיע לאפס אחוזי מס אלא במקסימום להוריד את אחוזי המס בכמה אחוזים בודדים.
עליית משכורות הבכירים 15011
אז עדיין לא הבנתי, מה ההבדל בין ה"בכירים" ל"לא בכירים"? למה יש סיבה להעלות את שכר ה"בכירים" ואין סיבה להעלות את השכר של ה"לא בכירים" (הרי יש גם "לא בכירים" במגזר הפרטי, אם משכורתו הממוצעת של עובד נקיון במגזר הפרטי עלתה בשלושים אחוז בשלושת השנים האחרונות ולא תהיה עליה דומה במגזר הציבורי ברור לאן יפנו עובדי הניקיון המוכשרים...)? בכמה, דרך אגב, עלה השכר הממוצע ביחס למדד? ואיך בודקים את המשכורת הממוצעת של הבכירים במגזר הפרטי (הכוונה שלי היא איך מחליטים מי בכיר ומי לא, שלא על ידי שכר, כי אחרת אפשר יהיה לקבוע מראש את התוצאה כך שאין לה שום משמעות סטטיסטית).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים