חפיפניק חילוני 151862
טוב שהדיון הזה קפץ, הוא הזכיר לי שהיה לי (שוב) מה להגיד.

התופעה, של אנשים השייכים לקבוצה מסוימת מתוך אינרציה, אינה ייחודית לבני עקיבא. אני מופתע שהדיון נגרר לכיוונים של השמצת הדת, הדתיים, היהדות וכולי. רק קינטור הדדי של אוכלי בשר וצימחונים היה חסר כאן.

בכל אופן, האבחנה שיש אנשים שמשתייכים לקבוצה (אידאולוגית) רק מן השפה ולחוץ, לכן מהווים "טרף קל" לעזיבת הקבוצה היא מעניינת. אני שואל את עצמי מהי המקבילה ה"חילונית". האם אלה אותם "מסורתיים" ששומעים שירים ושערים אבל מנשקים מזוזות? האם תופעת החזרה בתשובה נובעת מ"חפיפניקים חילונים" שאינם יכולים להתמודד עם השאלות נוסח " אבל למה נוצרת?".

אולי פריחת(?) המיסטיקה היא סימן מעיד על חפיפניקיות בקרב התרבות החילונית. האם על החילונים להרגיש מאוימים מתופעה כזאת ולדרוש ממערכת החינוך לחזק את החינוך לרציונליות? מצד אחד, אולי לא נעים לחשוב על רציונליזם וחילוניות כעל "אידאולוגיה" שדורשת הגנה בצורת חינוך. סובלנות היא אחד המאפינים של "נאורות" מסוג זה. מצד שני, אפילו הנאורים ביותר מתרגזים מ"סמינרי" החזרה בתשובה.

על פי המאמר, די פשוט לזהות דתי חפיפניק - בור שמקיים מצוות רק כדי לצאת ידי חובתו. האם בקשת האפשרויות ה"לא דתיות" קל לזהות את החילוני החפיפניק? מי שלא יודע להגן על תורת האבולוציה? על המפץ הגדול? מי שהולך לבית כנסת ביום שבת? מל את בנו? מפריד חלב ובשר?
חפיפניק חילוני 151890
וכה"נ היה אומר: מי שעושה מנוי ל"ערוץ התכלת" :-) אבל הוא המציא מילה משל עצמו בשבילם.
חפיפניק חילוני 151894
קטונתי מלהצדיק הזמנה שכזו לדיון.

ניחא.

המונח שלי הוא, כמובן, "חילונבוש," אותו אני מסביר בקיצור בתגובה 133083.

סממן מובהק נוסף הינו שימוש בטיעונים מסגנון של "לו רק הייתם [הכנס פשרה הלכתית או אמונית כאן], הרי שהיה לכם קל יותר לקרב חילונים ליהדות."

זה מסוג הטיעונים שמעלה את השאלה, מה בדיוק מעניין את מר פלוני חילוני לעזור ל"דתיים" (גוף אמורפי שאותם חילונבושים מרגישים רגשי נחיתות כלפיו) לקרב חילונים לסוג היהדות שלהם, דהיינו, לקרבם לחזרה בתשובה.

מה אתה שח, אתם אומרים לי? חוסר בנוזלים. די, חלאס. לא עוד לתרגיל הזה. הביתה, אל החירות.
יפה. 151902
שא ברכה על החידוש. האם "מסורתי" הוא מבחינתך חילונבוש?
יפה. 151904
ברכה, וקללה בצידה, כי הפכתי עצמי למטרה לשאלות הדורשות תשובות.

מסורתי? אינני חושב כך. קשה לי למקם, למעשה, את המסורתי - האם הוא חילוני חפיפניק, או דתי חפיפניק?
בא לברך ונמצא מקלל 151976
ועכשיו, להעלאת הרייטינג של הדיון:
אוכל בשר ללא הנמקה אידאולוגית "כבדה", הוא קרניבור חפיפניק‏1 ? האם הוא מועד להמרה לצימחונות?

ד"א- למה אתה צריך נוזלים?

1 ואם יורשה גם לי לחדש: קרניבור- עם דגש ב"ב" ועם שורוק ב"ו".
בא לברך ונמצא מקלל 151999
אכן כן. אני מודה בפה מלא (כרגע אכלתי) כי אין כל אידיאולוגיה מאחורי אכילת הבשר שלי, ולו היו לי תחליפים סבירים, פשוטים, יחסית, להכנה, והממלאים את כל צרכי התזונתיים, אולי הייתי שוקל לעבור, אם כי יהיה צורך לעשות משהו בנוגע לטעם.

כנראה שאפשר לקרוא לי קרניBOOR. (חידוש טוב, אני בעד)

אני לא יודע אם סיפרו לך, אבל יונקים זקוקים לאספקה יומית של נוזלים, ואם הם ממעטים בה, הם מוצאים עצמם בצרות הולכות וגדלות...
בא לברך ונמצא מקלל 152019
יש תחליפי בשר סבירים וקלים להכנה- הטבעולים למיניהם. נו, אז אתה עוזב את שורות הקרניבורים?
בא לברך ונמצא מקלל 152024
הם יקרים, הם לא ממש טעימים, ומה שהכי חשוב, ומתקשר לשתי הבעיות הקודמות, לא קל להכינם ממוצרים גלמיים בבית. זאת בניגוד, למשל, לעוף, או בשר בקר טחון.

מצד שני, ממילא רוב האוכל שאני מכין בביתי הוא צמחוני, לאחרונה - ירקות, ביצים, גבינה, עם מקורות פחמימות רלוונטיים.

השאלה היא מה אכין בסוף השבוע הזה, סוף השבוע הראשון מזה חודשים בו אכן אכין את אוכלי שלי.

איפה היינו?
בא לברך ונמצא מקלל 152031
אוף טופיק ענק ‏1 - קח סויה (קובייה לבנה גולמית), חתוך לקוביות של ס"מ אחד. השרה כחצי שעה ברוטב סויה, פלוס תבלינים ועשבי תיבול. טגן רצועות בצל והוסף את הסויה. לאכול ליד סלט, על אורז לבן או בתוך פיתה. אפשר הרבה מיונז.

1 בפעם הבאה מבטיחה לשלוח מתכונים רק בדוא"ל.
בא לברך ונמצא מקלל 152122
נדמה לי שאת מדברת על טופו. אכן עשוי מסויה, אבל יש גם מצרך אחר (פולי סויה יבשים) שיותר ראוי להיקרא ''סויה''.
(בעיני ובעיני עוד כמה שאני מכיר, אגב, זה מגעיל בכל צורת הכנה. אבל תנסו בעצמכם)
בא לברר ונמצא זולל 152188
טופו באמת לא טעים, ולא חשוב כמה זמן ובמה משרים אותו. אבל יש סדרת פתיתי סויה שנקראים ''כמו טחון'' ''כמו עוף'' ו''כמו בקר''. לא נסיתי את שני האחרונים, אבל ה''כמו טחון'' טעים, (לאחר השריה במים, ובתוספת תבלינים), ואפשר לעשות ממנו בולונז, צ'ילי, וכל מה שדורש בשר טחון.
''כמו אוכל'' 152204
כל שהוא כמו ביצה, ביצה טובה ממנו.
המ... 152212
כל שהוא כמו רצח, רצח טוב ממנו?

אגב, אחרי ששלחתי את הלעיל הבנתי שב"לא טעים" ירדן לא התכוון לטופו אלא לשעועי-סויה. אבל זה בסדר כי טופו באמת לא טעים. ומבחינה זאת, כל שהוא כמו טופו, טופו לא טוף ממנו.
המ... 152214
טרם שמעתי על מישהו שמתיימר לבצע "כמו רצח". גם טרם נתקלתי ב"כמו טופו". מי שמכנה את המוצר שלו "כמו <משהו>" ברור לו, שאם בפועל ואם(1) בתדמית, המוצר שלו נחות מ<משהו>.

___
(1) ויתכן שבשניהם.
כמו רצח-->חיסול ממוקד? 152218
מזכיר לי את הסיפור על הרשלה שנשלח לקנות בשר וחוזר עם כוס מים:

בשר- רך כחמאה
חמאה- כמו שמן
שמן צלול כמים

( אולי פספסתי מספר גילגולים בדרך)
כמו תמיד, השאלה היא מה זה ''טוב'' 152236
סטייק בקר כנראה טוב יותר בטעמו מה''כמו בקר''. אבל ה''כמו'' גם מזין, גם די-טעים, וגם מונע נטילת-חיי-פרות, ולכן הוא טוב יותר מבחינה מוסרית. תשאל כל פרה.
המ... 152254
בזמנו, גידי גוב הציג בתוכנית שלו (בגלגולה הראשון) אריזה של מוצר מזון כלשהו (או שזו הייתה פרסומת? לא זוכר) שהיה כתוב עליה "נתחי עוף מן הצומח".

אתם רואים? דברים מצחיקים אני זוכר!
המ... 152256
נו אז מה, והטלויזיה מציגה כל מערכת בחירות ''ניתוחי תוצאות מן הצמח''.
תימוכין במקורות: 152219
"אין שריד לאוכלו; על~כן, לא יאכל טופו." (איוב כ' כ"א, פירוש הרשכ"ג)
תימוכין במקורות: 152224
ומה התימוכין שלפיהם יש לאכול רק בשר בקר?
LOL 152436
כמעט הלכתי לבדוק.
LOL 152446
למה רק כמעט? הפסוק המשובש הוא "אין שריד לאוכלו; על~כן, לא יחיל טובו." (איוב כ' כ"א)
המ... 152371
לא, ב''לא טעים'' התכוונתי דווקא לטופו. קראתי שוב את תגובתי הקודמת, ואכן משתמע ממנה שהכוונה לפולי סויה - התנצלותי לפולים (שלמיטב זכרוני הם לפחות אכילים).
המ... 152374
אפשר לקנות פולי סויה קלויים- וזה חטיף ממש ממש טעים לדעתי :-)

מצד שני, לדעתי טופו יכול להיות טעים לפעמים. כמו למשל במרק מיסו (יחד עם כמה אצות ים)

מצד שלישי, אני גם נורא נהנית מסטייק טוב עם כוס יין, כך שצמחונית אני לא :-)
בא לברך ונמצא מקלל 152437
כן, כמובן - טופו.
הפולים באים בשתי צורות - דחוסים ולבנים, או באיזשהו עיבוד משונה שהופך אותם לאווריריים וחומים (קצת דומה למזון כלבים). שתי הגרסאות לא טעימות בעיני.
סויה ברוטב סויה? 152216
אני רואה שבאמת הצלחתי להעיר את הדיון.

בהקשר למתכון - אולי תוכלי להאיר את עיני בנושא שמטריד אותי - איך זה שלטופו אין טעם אבל לרוטב סויה יש? האם מדובר בחלקים שונים של הצמח? עיבוד שונה, או מה?
סויה ברוטב סויה? 152717
לפי מיטב ידיעתי, רוטב סויה לא עשוי מסויה, ונקרא כך בגלל שבמטבח הסיני נהוג להשרות בו סויה.
סויה ברוטב סויה? 152737
רוטב סויה עשוי מפולי סויה, לפעמים בתוספת חיטה.
סויה ברוטב סויה? 152791
הלכתי למקרר, שלפתי את רוטב הסויה של קיקומן, והנה רשימת המרכיבים:
מים, סויה, חיטה, מלח

אז לפחות ברוטב הסויה הזה, יש בהחלט סויה
מרק אבן 152793
אולי הם מדללים את רוטב הסויה עם סויה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים