בתשובה ליגל הקולנועי, היבוסי והחיתי, 05/07/03 18:00
אנרגיה אנושית 155472
גם ב''עתיד,'' העולם המופלא בו קיים המטריקס, יהיה הרבה יותר יעיל והגיוני להפיק אנרגיה מליבת כדוה''א, ולו רק לזמן הקצר שדרוש על מנת לנקות את השמיים ולחזור ולהשתמש באנרגיה סולרית, או על מנת לברוח מכדוה''א אל הירח, למשל, מאשר להפיק אנרגיה מבני אדם, גם לו ניתן היה להפיק מכל אדם את מלוא מאת הוואטים שהוא מפיק כחום מדי יום ביומו. רק המחשבה על כמות האנרגיה הנדרשת על מנת להחזיק מליארדים של אנשים במציאות מדומה רב-חושית, בטיפולם וגידולם, ובשמירה עליהם תוך שימוש במפלצים המכאניים האלה, גורמת לי לחשוב שמישהו כאן איבד את הצפון.

גם מסרט פנטסטי ומד''בי אני מצפה שלא יעליבו את האינטליגנציה של הצופה.

אשר להצאתך להפיק ''אנרגיה'' מהאדמה ומהאוויר, אם נתעלם ממעורפלותה, הרי שגם היא עדיפה, ולמעשה, יכולה להחליף את כל עניין הפקת האנרגיה מבני-האדם.

''האנרגיה קיימת,'' אתה אומר. כן. כי בשביל פחם לא צריך להקים מערכת מציאות-מדומה שתגרום לפחם להרגיש שהוא בעצם עדיין חלק מעץ, ולא צריך לשכנע את הנפט שהוא עדיין דינוזאור. ואת אור השמש אין צורך לשכנע שהוא כרגע יצא מכור ההיתוך.
אנרגיה אנושית 155595
זה באמת דבילי לגמרי. אם כבר מפיקים אנרגיה מיצורים חיים למה להתעסק עם בני אדם, שמתמרדים כל הזמן ושצריך להשקיע עבודה בתחזוקת עולמם הוירטואלי.

הפיתרון המושלם הוא שימוש בכבשים. ואז נוכל לשאול על מה חולמות כבשים מחושמלות. אגב, זהו גם פיתרון לתרנגולות חופש- מחברים אותם לסימולטורים המדמים שדות ירוקים וכולי.
אנרגיה אנושית 155788
לידיעתך, בני-האדם לא מחוברים למטריקס רק בשביל האנרגיה שלהם. זה הכל קשור בשליטה. הם הגזע המשעבד. הם סוגרים אותנו כמו חיות בכוורת אחת גדולה. הצורך שלהם באנרגיה מבני-האדם לא יותר גדול מהצורך שלך באנרגיה מהבשר של פרות; אבל למרות זאת אתה אוכל בשר כשם שהם למרות זאת מוציאים אנרגיה מבני-האדם.

פרות במכלאות לצורך בשר בגלל עליונות הגזעית של בני-האדם <=> בני האדם מחוברים למטריקס בשביל חשמל בגלל העליונות הגזעית של המכונות.

יש חלופות (הגיוניות) - אבל שזה קשור לעליונות גזעית.. המוסר מתעוות!
Specism 155791
יותר מכך. מי שראה את הסרטים הקצרים של האנימטריקס‏1...<** ספוילרונצ'יק **>
.
.
.
.
.
.
.
.
.

, בהם יש פירוט היסטורי שמנמק את התנהגות המכונות, יודע שלמכונות יש משהו נגדנו באופן אישי ובצדק‏2. גם שם צץ לו גודווין מאיזו פינה.

מוות לנאו! הידד לשונאי האדם!

_______
1 להנמיך ציפיות. רק שני סרטים מתוך 9 שווים הצצה, השאר לא משהו. מצד שני, אחרי ה-Matrix Recycled המזעזע בכל המובנים, כבר אי אפשר להתאכזב.

2 עפ"י אחד הסרטונים. אני עדיין לא במפלגה של יגל.
Specism 155882
הסרטונים בהם מתוארת ההיסטוריה "העתידית" נקראים:
The Second Renaissance Parts I & II
ושניהם ניתנים להורדה חוקית* חינם מהאתר של האנימטריקס:
www.theanimatrix.com

רק בשביל להראות מה קורה לגזע משועבד שהופך להיות גזע משעבד (בסה"כ זה כל מה שהם למדו מהגזע המשעבד שלהם - איך לשעבד).

*יש באתר רק 4 קטעים חוקיים. ה5 אחרים ניתנים להשגה בצורה פחות חוקית או ע"י השכרת/קניית הDVD.
אני ממש לא ממליץ 155885
איכות האנימציה סבירה, אך חוץ מלהעמיק את האבסורד בשעולם המטריצה, ולנופף תמונות גרוטסקיות בפני הקהל, אין בסרטים האלה דבר.
לקחת את זה קשה, אה? 155807
אולי תעשה לך קצת תיראפיה עצמית: עמוד מול הראי ואמור לעצמך בקול רם עשר פעמים:
אנחנו לא *באמת* במטריקס. המטריקס זה רק סרט.
אנחנו לא *באמת* במטריקס. המטריקס זה רק סרט... :-)
אנחנו לא *באמת* במטריקס. המטריקס זה רק סרט... 155809
ברור שאתה חושב שזה רק סרט. זה בדיוק מה שהם רוצים שתחשוב.
זו גם בדיוק הסיבה שהם עשו את הסרט השני כל כך גרוע, באופן שכה מתאים לציפיות שלנו מסרטי המשך. זה מוסיף המון לאמינות של המטריצה.
לקחת את זה קשה, אה? 155888
זה בדיוק היופי שמטריקס: אין לך שום דרך להוכיח שהוא לא באמת קיים (שיעורי מטריקס 101). זה מה שקורה כנראה שמנסים להבין למה מכונות מנסות להוציא אנרגיה מבני-אדם, במקום לחשוב על מה שהסרט באמת מנסה להגיד.

אי-אפשר להוכיח שאנחנו לא במטריקס כשם שאי אפשר להוכיח שאנחנו כן במטריקס.

Morpheus: The Matrix is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth.
לקחת את זה קשה, אה? 155889
זה מה שהסרט מנסה להגיד? "אתם לא יכולים להוכיח שאתם לא מוח בקופסה?"

זה לא שווה שלושה סרטים באורך מלא ושבעה סרטי אנימציה.

זה בקושי שווה דיון פילוסופי רציני, וכאלה כבר היו, יותר מדי.
לקחת את זה קשה, אה? 155903
א. תיקון: 3 סרטים באורך מלא. תשעה סרטי אנימציה (ולא שבעה) ומשחק מחשב.

ב. זה בעיקר מה שהסרט הראשון מנסה להגיד.
הסרט השני דן בפילוסופיה שונה: האם יש זכות בחירה? (לחיות, ע"פ ההומו-ספיאנס... בוודאי שאין.) :)
בחלק מהסרטונים יש להם גם רעיונות אחרים מאחוריהם. (לדוגמא: Matriculated, בהם הם דנים על הרעיון לגרום למכונה לחשוב שהיא בן-אדם, לשעבד אותה ולגרום לה להלחם במכונות האחרות ולמות בשבילם.)

ולסיכום: לא, לא לקחתי את זה קשה. כפי שכבר אמרתי: אם אתה רוצה להסתכל על סרט כזה ולחשוב על הדרך, במקום על הסיבות אז תהיה בריא.
באותה מידה: גם מסע בין-כוכבים: לא נראה לי הקטע הזה של הנסיעה מעל מהירות האור (ללא שימוש בחורי תולעת) - מסקנה: סדרות וסרטים מטומטמים. אני אתעלם מכל מה שהם מנסים להגיד בכל הפרקים ורק בגלל שלא יכול להיות שהם באמת הגיעו לכל הכוכבים האלה.
ומבחינת פילוסופיה: בקושי יש להם כזאת, אבל יש להם 6 סדרות, 10 סרטים ומספר משחקי מחשב.

אז מה הקשר בין כמות לאיכות???
לקחת את זה קשה, אה? 155906
אין קשר. הוא שאמרתי.

אם אתה רוצה להלחם באנשי-קש, תפדל יא עזיזי.
לקחת את זה קשה, אה? 155974
אני יודע שמטריקס זה לא הנושא, אבל...

איכות?! מטריקס?! אתה חי בסרט. הסרט הראשון - נחמד. השאר - ערמה עלובה של...

הסרט השני דן בפילוסופיה שונה: מיחזור (גרוע במיוחד) לשם סחיטה של עוד קצת $$$<צ'יצ'ינג>. ראיתי פרקים ברחוב סומסום עם פילוסופיה יותר עמוקה (ואני לא מתחיל לדבר על האפקטים שיושמו בצורה חובבנית להחריד - אפילו מביכה‏1, על קרבות מיותרים שלא מקדמים את העלילה לאף מקום, על מבנה התסריט העלוב ועל המשחק הפתאטי שמתאים יותר לסרטים של לוקאס או לצילומי מעבר של משחק מחשב גרוע - הרי אנחנו לא בעין הדג).

__________________
1 באופן מאוד דומה לקטסטרופה שמתרחשת בשר הטבעות השני. הדבר בולט במיוחד בסצינה בה רועי העצים סוחבים איתם את ההוביטים החביבים. כאילו, נחמד שמשקיעים כסף באנימציה ממוחשבת יקרה, אבל צריך להעביר לכמה אנשים קורסים בקומפוזיציה דיגיטלית של תמונה, לפני שמשלבים אלמנטים של "רינדור" עם אלמנטים של צילום. התוצאות בשני הסרטים נעות בין הסביר לבין צרימה חזותית קטסטרופלית שרוצחת כל בדל של suspension of disbelief. ממש הזכיר לי את "We will never stop saving people", אם אתם יודעים על מה אני מדבר.
לקחת את זה קשה, אה? 157405
לא ראיתי את Matriculated, אבל ע"פ התאור שלך הוא מזכיר באופן חשוד את אחד מסיפורי ביילי של אסימוב (ספינות לא מאויישות הנשלחות להלחם, שתהינה מסוגלות להשמיד ספינות אויב ללא כל היסוס בשל ההנחה שגם ספינות האויב אינן מאוישות).
לקחת את זה קשה, אה? 157483
קונספט מוזר, לא? הרי היום, כשאפשר, שולחים מכונות, מאוישות או לא, שמסוגלות להשמיד מכונות אויב ללא כל היסוס בלי קשר לשאלה אם מכונות האויב מאוישות או לא. אם הן כן מאוישות, זה כנראה יותר טוב, אפילו.
לקחת את זה קשה, אה? 157484
מדובר במכונות תבוניות, שחלק בסיסי מעקרונות הקיום שלהן הוא איסור פגיעה בבני-אדם (במעשה או במחדל).
3 חוקי הרובוטיקה ע"פ אסימוב 157507
חוק ראשון: רובוט לא יפגע בבן-אדם. או יאפשר, ע"י חוסר מעש מצידו, לאפשר לבן-אדם להיפגע.

חוק שני: רובוט חייב לציית לפקודות שניתנות ע"י בני-אדם. למעט מקרים, שהפקודות סותרות את החוק הראשון.

חוק שלישי: רובוט חייב להגן על קיומו. למעט מקרים, שהגנה זו סותרת את החוק הראשון או השני.

אני ממליץ לקרוא ספרים של אסימוב. (למרות שרובם נכתבו בתקופה הפרה-מחשבים-ית. כלומר ה"מוח הפוזיטרוני" של הרובוטים הוא לא אלקטרוני, כי אם חשמלי. אבל אם לא מתייחסים לדרך אלא לתוצאה, אז בהחלט אפשר להנות)

ד.א: באחד הספרים הוא נאלץ להוסיף חוק רביעי (חוק 0 - כי הוא אמור להקדים את האחרים)
חוק 0: רובוט לא יפגע באנושות, או יאפשר לאנושות להיפגע ע"י חוסר מעש מצידו.

אם תחשבו על זה לעומק תגלו קונפליקטים מקסימים, כמו שמותר לרובוט לפגוע בבני-אדם אם זה יעזור לאנושות לשרוד :))
3 חוקי הרובוטיקה ע"פ אסימוב 157523
ההתעסקות עם חוק האפס היא הבסיס לטרילוגיה המקדימה של ''המוסד'', שנכתבה לאחר מותו של אסימוב. שם מספרים שמאחר וחוק זה כל כך מנוגד לרוח הפשוטה של השלישיה הראשונה, ומאפשר לפחות שני פירושים שונים, הוא יוצר מלחמה בין הרובוטים, המשמידים אחד את השני.
למרות העיסוק בסוגיה ה''עמוקה'' כביכול, אני לא ממליץ על טרילוגיה יבשה ולעוסה זו.
3 חוקי הרובוטיקה ע"פ אסימוב 157564
כן, כן, כן, אני מכיר את אסימוב (אם כי לא אוהב. תהרגו אותי), רק אמרתי שלא צריך ללכת כל-כך רחוק ליצירת מכונות שיכולות להרוג מכונות אחרות כי הן יודעות שאין שם אנשים. מספיק לבנות מכונות כמו של היום, ששמחות להרוג כל מה שזז.
3 חוקי הרובוטיקה ע"פ אסימוב 157651
ואנחנו יודעים איך זה ממשיך :)
ראה: מטריקס / שליחות קטלנית וכו'

מכיוון שהילולת המטריקס שככה קלות, לפחות עד נובמבר, אז אני אצטט דווקא משליחות קטלנית (שהשלישי עומד לצאת, כידוע, ב31 ביולי, בשעה טובה ומוצלחת) :)

אחרי ששמים מכונות הריגה אוטומטיות בתוך רק"מים (טנקים, מטוסים וכו') כהצעתו של דובי, מחברים אותם גם לרשת מרכזית אחת. שפתאום מקבלת תבונה.

The Terminator: The Skynet Funding Bill is passed. The system goes on-line August 4th, 1997. Human decisions are removed from strategic defense. Skynet begins to learn at a geometric rate. It becomes self-aware at 2:14 a.m. Eastern time, August 29th. In a panic, they try to pull the plug.
Sarah Connor: And Skynet fights back.

חבל שאני לא מוצא ציטוט של זה; אבל זה ממשיך שישר אחרי זה משוגר טיל אטומי נגד רוסיה. רוסיה לא נשארת חייבת ומפציצה חזרה. על ההרס של המלחמה הזאת הרובוטים הופכים ל"גזע השליט" שמצויד בטנקים ומטוסים. ומעט בני האדם ששרדו נלחמים חזרה, לוחמת גרילה.

ותודה לדובי על הרצון שלו למכונות ששמחות להרוג... :) (סתם.. סתם..)
3 חוקי הרובוטיקה ע"פ אסימוב 157655
1997? וואלה? פאדיחה. איך הם מסבירים את זה שאנחנו ב-‏2003 עכשיו ועדיין אין זכר למכונות הארורות? זה בערך כמו שב"בחזרה לעתיד" II ו-III הם כל הזמן מדברים על לחזור ל"הווה" שנמצא ב-‏1985, למרות שהסרטים יצאו בסביבות 88' או משהו כזה.
3 חוקי הרובוטיקה ע"פ אסימוב 157668
א. זה רק סרט (גזור והשתמש בזה:"מה באמת?! מת'ה אומר").
ב. אתה נמצא במסלול-זמן שהוא תוצאה של מה שהם עשו בסוף של TERMINATOR II. הם הצליחו למנוע, לפחות זמנית, את התעוררותו של SKYNET (שכמובן יתעורר בכל זאת בסרט השלישי, אבל לא בטוח שב-‏1997). הזמן הוא לא חד מימדי (לא ראית בחזרה לעתיד 2? מסבירים את זה שם יופי, על לוח והכל).
ג. "על לוח והכל" - זה כמובן בעיבריש.
ד. החזרה ל-‏85 ב"בחזרה לעתיד" מתבקשת משום שהסרט השני מתחיל בדיוק איפה שהסרט הראשון נגמר (וזה היה 1985). הדמויות בסרט לא אמורות לדעת שהן בסרט.
ה. מטריקס 2 זה זבל של סרט (אני יודע, לא קשור... אבל נכון).
3 חוקי הרובוטיקה ע"פ אסימוב 157791
א. נכון.
ב. נכון.
ג. וואט-אבר :)
ד. נכון.
ה. שלילי בזנ"ט...

סה"כ קיבלת 79.5 מתוך 100.
רוצה לענות על שאלת הבונוס?
איזה יופי 155890
באמת כבר הרבה זמן לא דיברנו על המוח בצנצנת. איפה גולגר כשצריכים אותו?
נו, די! 155891
בסוף יחשבו שאני ואתה חד הננו.

מצד שני, זה אומר שאני מקבל שתי מעריצות.

המם...
איזה יופי 155898
המוח בצנצנת זה במחלקה של רב"י: תגובה 42580
איזה יופי 156388
אאל''ט, עוסק בהקמת האתר ''יותרת המוח''.
אנרגיה אנושית 155840
גם לו היו רוצות המכונות לשעבד את בני-האדם בגלל איזה רצון נקם, _עדיין_ היה עדיף להם להשתמש במקורות-אנרגיה חלופיים לבני-אדם.

מכאן, שהאנלוגיה שלך לא תקפה - אין שום דבר "טעים" או "מזין" יותר באנרגיה היוצאת מבני אדם מאשר באנרגיה היוצאת מליבת כדוה"א.

אנלוגיה יותר תקפה הייתה לו פירות בטעם סטייק סירלוין היו גדלות על העצים, ואילו לבשר פרות היה טעם של דיקט, ובכל זאת היו מתעקשים בני האדם לשעבד פרות ולאכול את בשרן.

העיוות היחיד שיש כאן הוא הצורך שלך להפוך כל דיון לאנלוגיה שמתאימה למסע-הצלב שלך.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים