בתשובה ליוני, 09/07/03 22:51
הפיתרון שלי 156485
אתה מחרים את המוצר הלא נכון. פרות לבשר מבלות את ימיהן בשטחי מרעה. בארץ תמצא אותו מטיילות בגולן, בגלבוע, בגליל ובכל מקום שיש להן מספיק אוכל. אותו הדבר גם בחו"ל, בפרט בדרום אמריקה ובאוסטרליה, משם מיבאים את רוב הבשר.
אז מה כן להחרים? עגל חלב. זה אכזרי.
פרות חולבות מבלות כל חייהן ברפתות, נחלבות שלוש פעמים ביום, מוכנסות להריון פעם בשנה (כדי לשמור על תנובת חלב גבוהה) ומופרדות מהעגלים מיד לאחר ההמלטה.
בניגוד לאמונה הרווחת, הן לא דחוסות במיוחד (למעט בזמן ההמתנה לחליבה) לא מקבלות תרופות למעט כשהן חולות (מחלבות לא מוכנות לקבל חלב של פרה שמקבלת אנטיביוטיקה, כי האנטיביוטיקה הורגת את החיידקים שמייצרים יוגורט) ובסה"כ לא נראה לי שהן סובלות במיוחד.
הפיתרון שלי 156937
פרות לבשר מבלות את ימיהן בשטחי מרעה ?
האם אתה טוען כי קיבוצים מגדלים פרות אך ורק לצרכי תעשיית החלב ? ואם כן, תוכל לתת לי את המקורות שלך ?

תודה
הפיתרון שלי 156983
קיבוצים מגדלים גם פרות לבשר. פרות כאלו לא מבלות ברפתות, פשוט כי זה לא כלכלי להביא להן אוכל כל הזמן כאשר יש מספיק שטחי מרעה בארץ. (ובפרט, הכרזה על שטח כשטח מרעה של חווה מסויימת, מאפשרת למנוע השתלטות על השטח של גורמים "לא רצויים", נחש מי)
מקורות? אני אקס-קיבוצניק לצורך העניין, וביקרתי בהרבה רפתות ובהרבה קיבוצים. יתכן שקיימות רפתות שבהן מחזיקים פרות שאינן לחלב, מן הסתם לצורך נסיונות בהכלאה והשבחה של הגזע, (אני יודע שמבצעים נסיונות כאלו בארץ) אבל בדרך כלל פרות לבשר רועות בשטחי מרעה. תטייל קצת בצפון ותתרשם בעצמך.
חוץ מזה, חלק גדול מבשר הבקר בארץ מיובא.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים