בתשובה לרודי וגנר, 18/07/03 10:36
סליחה רגע. 158422
1. (השבעה באו מאחת המרואיינות בטלוויזיה שהזדעקה שהיא השאירה את שבעת ילדיה בבית ובאה למחות על הקיצוץ. אבל זה בטח התשקורת אשמה). לא, אני מציע שהיא תשאיר אותם במעונות היום המסובסדים שביבי הציע בתוכנית שלו. ראה לעיל.
2. לא יודע, אבל אני לגמרי בטוח שאין שום הגיון בכך שמקצבאות בלי שום עבודה אפשר לקיים שלושה ילדים. בכל מקרה - על הקצבאות להיות בנויות כך שמי שתצא לעבוד תרוויח *יותר* מאשר מי שנשארת בבית.
3. יש כל מיני עבודות בכל מיני מקומות. חלקן, מה לעשות, עבודות קשות. חלקן אפילו עשויות לדרוש מהעובדים/ות לנסוע מרחק מסוים מדי יום, או לעבור דירה. לא בלתי אפשרי, אני נוטה להאמין.
4. לא אלו שעושות הכי הרבה רעש.
סליחה רגע. 158434
1א. אני התייחסתי לגב' כנפו. בכל מקרה, רוב הסיכויים שהילדים נולדו לפני שהאם נעשתה חד-הורית, ולכן לא ניתן להאשים אותה על כך שלא תכננה נכון את מספר הילדים בהתחשב בכך שתישאר בסוף חד-הורית.
1ב. שאלות למידע:
האם כשביבי אומר "מעונות יום מסובסדים" כוונתו "מעונות יום חינם" או שחלק ממשכורת המינימום תלך בכל זאת לתשלום עליהם? האם הוא מתכוון למעונות יום במתכונת הקיימת כיום (שמונה עד רבע לארבע, מה שמקשה על האימהות לעבוד במשרה מלאה)? ומה לגבי ילדים בגיל ביה"ס, המסיימים ללמוד באחת? אתה מצפה מאם להשאיר בבית ילד בן שמונה, למשל?
2. לגמרי מסכים אתך בנקודה זו, אבל בתוספת הטענה שצריך להיות אפשרי למשפחה של אם חד-הורית + שניים או שלושה ילדים להתקיים ממשכורתה של האם + תמיכה ממשלתית. זה, לדעתי, בלתי אפשרי גם בתכנית שהציע כעת ביבי (*אחרי* המחאה) ולכן צודקות האימהות בכך שאינן מקבלות אותה. התכנית המוצלחת צריכה כנראה להתבסס על רעיון מס ההכנסה השלילי, ששנינו תומכים בו.
3. "יש עבודות", אומר דובי, אבל כנראה שלשכת העבודה במצפה רמון לא שמעה עליהן. גם חיפוש עבודה הוא משימה לא קלה עם שלושה ילדים, במיוחד כשהעבודה חייבת להיות מעל לשכר המינימום ובמשרה מלאה כדי שאפשר יהיה לשרוד. אם יש עבודה, הרי שלשכות העבודה כנראה אינן עושות את מלאכתן נאמנה.
לגבי הטיעונים על נסיעה יומיומית: סעיף מימון ההסעות הוא אכן סעיף חשוב אצל ביבי (אם כי אני תוהה איזו עיר נמצאת במרחק 30 ק"מ ממצפה רמון) אבל צריך גם לזכור שהזמן המבוזבז בנסיעות מקטין עוד יותר את הזמן הפנוי לעבודה של האם הצריכה לקחת את הילד מהמעון ברבע לארבע.
(פתרון יצירתי אפשרי: לחייב הקמת פעוטון לילדי עובדות בכל מפעל המעסיק יותר מ- 10 אימהות עובדות, וסיבסודו).
לגבי מעבר דירה, זו בעיה קשה יותר, שכן מעבר לעלויות המעבר החד-פעמיות (שיכולות להיות גבוהות יחסית לתקציב הממוצע של משפחה במצב קשה) הרי שיש התאמה מסוימת בין היצע העבודה המשתלמת בכל עיר לבין שכר הדירה הנדרש לגור שם, כך שהמעבר עלול להרע את מצב האם במקום לשפרו.
4. לא רלבנטי. הן מייצגות קהל שלם.
סליחה רגע. 158437
1ב. אני מכיר כמה אנשים שבתור בני שמונה נשארו בבית כששני הוריהם היו בעבודה. לא הזיק להם.
לע''לא 158440
לא עונה לאיילים אלמונים? 158442
אכן. 158450
אבל הרגע ענית! 158457
לעילא ולעילא 158452
אתה יכול פשוט לא לענות, אנחנו נבין לבד.
סליחה רגע. 158441
1א. שבעה ילדים זה חוסר אחריות בלי קשר לשום דבר, אבל לא חשוב. אפשר לעזוב את הנקודה הזו.
1ב. אני מניח מהמילה "מסובסדים" שחלק מהמשכורת תלך לשם. מצד שני, גם חלק מההוצאות על טיפול בילדים ירד בעקבות זאת, אני מניח, וגם זה שווה משהו. בקשר לשעות פתיחת המעונות - אם תהיה דרישה, יקומו גם מעונות שיפעלו עד שבע. לא זאת הבעיה. לגבי ילדים בגיל בי"ס, היו לי ילדים בכיתה שהיו ילדי מפתח גם בכיתה א', ואני לא חושב שזה גורם ליותר מדי נזק.

2. למה התוכנית הנוכחית לא מאפשרת זאת?

3. (אין לי משהו קונקרטי להגיד בנושא)

4. מדהים איך שהמייצגים קהלים שלמים אף פעם לא מייצגים אותם. (ראה 3)
סליחה רגע. 158455
1. (נשכח מא', ולכן נבצע מספור מחודש).
א. השאלה היא האם "מסובסדים" פירושו "שמחירם לאמהות הוא פחות ממחיר ארוחת צהריים". להבנתי, לא . מישהו זרק כאן שמעון "מסובסד" יעלה 1700 ש"ח לילד, וזה לבטח לא יאפשר לאם להתקיים (ההוצאות על מעון הופכות ליותר מחצי משכורת.
ב. "אם תהיה דרישה"? זה לא קורה כל-כך בקלות. יותר מדויק לומר "אם יהיה כדאי כלכלית" לפתוח מעונות כאלה. וכדי שיהיה כדאי, מחירם לצרכן מאמיר, ואנחנו חוזרים לא'.
ג. אני תוהה - האם השארת ילד בן שש לדאוג לעצמו ארבע-חמש שעות באופן קבוע אינה נופלת תחת קטגוריה "הזנחת ילדים". אולי בעצם רק בארה"ב.
2. ראשית, מהטעמים המצוינים בסעיף הקודם לגבי מעונות היום. שנית, אם נניח שאותה אם חד-הורית מקבלת משכורת מינימום (בערך 3500 ש"ח) + קצבת ילדים (משהו כמו 1200 ש"ח, אולי פחות), והיא צריכה לקיים מזה 4 נפשות, פלוס תשלום למעון, קשה לי לראות אותה עושה את זה, אפילו בהתחשב בכך שבפריפריה המחירים זולים יותר. קח בחשבון גם שכאם עובדת וחסרת רכב קשה לה להתנייע למרכזי הקניות הגדולים והזולים יותר; שארוחות מוכנות מהסוג שילד מפתח בן 6 מסוגל להכין לעצמו לבד אינן זולות; ושברגע שהיא עובדת היא מפסיקה לזכות בהנחות בארנונה ודברים מסוג זה, ותראה לאן תגיע.
תכנית ביב מפצה על כל זה בסך הכל במענק של כ- 800 ש"ח לחודש, המשולם רק בשנה הראשונה. זה ממש המשמעות המקורית של "לעג לרש".
סליחה רגע. 160325
1700 ש"ח זה המחיר המלא של מעון של אירגוני הנשים.
מי שמציגה תלושי משכורת נמוכים יכולה לקבל הנחה, גם לפני התוכנית של ביבי, לכן וודאי שמדובר על מחיר הקטן משמעותית מ- 1700 ש"ח.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים