בתשובה לדובי קננגיסר, 28/12/99 22:26
"למה תמיד אנחנו צריכים לוותר?" 1655
סוריה לא הייתה הצד התוקפן בששת הימים. המלחמה עם סוריה החלה ביום הרביעי של המלחמה, בעוד שעם מצרים היא החלה ביום הראשון, ועם ירדן - ביום השני. לפני המלחמה, שלחו קציני טרקטורים לא "סמוך לגבול" כי אם מעבר לו, בהתאם לתפיסה של "נגזול עוד דונם ונכניס להם עז".אמת, הסורים פתחו בהפגזה כיום קודם לכן, אבל ראוי לציין את הנושא הפעוט של השמדת חיל האוויר הסורי על ידי חיל האוויר הישראלי, דבר שבהחלט ניתן לראות כתוקפנות, ושבהחלט מזמין תגובה לוחמנית.

מעבר לכך, מאיפה השטות הזו על התוקפן שצריך לאבד אדמות? אין לכך כל שריד בחוק הבינלאומי. אם זה כך, האם תוותר ישראל על הגליל בעקבות תוקפנותה במלחמת לבנון, שעליה אין עוררין?
למה לא תמיד אנחנו צריכים לוותר 1663
תן לי להיזכר במשהו שקרה לפני שנולדתי .
סוריה לא הייתה המדינה הזאת שהיוותה איום משמעותי על ביטחון צפון ישראל? נו איך קראו לדבר הזה ? תותחים? ומה הם ירו שם? קפצונים? אהה...מה הם לא ירו קפצונים? פגזים? .

סוריה הייתה במצב מלחמה מול ישראל והנחה שחיל האוויר הסורי יצטרף למלחמה מיד לא הייתה עורבא פרחא. אליבא דשיטתך הסורים תיכננו להסתכל יפה איך מצרים וישראל מתכתשות.
מאה אחוז.
תסלח לי, אני מבין שמאלנים פרגמטיסטים בקלות , עדיין לא הצלחתי עם פוסט ואנטי ציונים.
הרלוונטיות של השלום 1672
השאלה של מי התחיל קודם אולי חשובה מאוד לכותבים הנכבדים, אך אין לה כלל רלוונטיות לשלום. אנחנו תמיד נטען כי הציונות לקחה בכוח אדמה של עם אחר ואתם תמיד תטענו שהיהודים היו כאן קודם, ולעולם לא נגיע להסכמה.
השאלה הרלוונטית היחידה, וכאן אני מגיע גם לעניין מתנגדי השלום, היא מי מוכן לוותר ולמחול על צדקתו בשביל הסכם. החלוקה כאן ברורה מאוד, כפי שאני רואה אתה: אם אתה רוצה שלום, אתה חייב לשלם מחיר מסויים, ולא משנה מאיזו סיבה, גם אם הסורים נורא מכוערים. אם אתה לא מוכן לשלם את המחיר, אתה לא רוצה שלום, ולפיכך - מתנגד לו. זהו. תפסיקו להגיד לנו שגם אתם רוצים שלום, בדיוק כמונו, אחרת אני אגיד לכם שגם אני רוצה אדמה בדיוק כמוכם.
הרלוונטיות של השלום 1674
ואם אנשים מסוימים סבורים שלגולן יש עדיין משמעות אסטרטגית ולכן אינם מוכנים לוותר עליו, האם גם הם מתנגדי השלום?

ישנן המון סיבות למה לא לוותר על הגולן והן לווא דווקא קשורות ל"למה אנחנו תמיד צריכים לוותר" - הן יותר מוצקות ובוגרות מזה.

דרך אגב, בקשר ל"למה אנחנו תמיד צריכים לוותר" יש לי תשובה מאד פשוטה : כי אנחנו כנראה יותר בוגרים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים