איפה הייתי ב-‏99? איפה היית ב-‏84? 16966
קראתי ולא האמנתי. מהיום הראשון שמחשבי מקינטוש כותבים בעברית (וזה הרבה לפני ש Windows 3.11 כתבה באיזושהי שפה), יודע כל ילד שבכתיבה בגופן עברי, לחיצה על מינוס תניב מינוס, לחיצה על option ז תניב מקף, ולחיצה על option ס תניב קו מפריד. אם במרכאות פותחות מסורתיות חשקה נפשך - shift ג היא התשובה ,ואם בפותחות וסוגרות מודרניים חשקת - השתמש בoption - ב וב-option ה. אם צריך לנקד, לסמן דגש או מפיק, לחץ על caps lock והשתמש במקשי הספרות בשורה העליונה של המקלדת. אם, לעומת זאת, אתה לא מייחס חשיבות לטיפוגרפיה, או שאתה עושה את עסקיך עם יצרני תוכנה שלא מייחסים חשיבות לטיפוגרפיה (ולעוד כמה דברים שצריכים להיות חשובים לצרכניהם, אבל משום מה הם לא) - אז גם בשנת 2001 אתה יכול להמשיך לאלתר.

ואגב, נדמה לי שהמרכאות הפותחות הנמוכות הן ארכאיות, וכי המרכאות הפותחות הגבוהות הן כשרות למהדרין.
איפה הייתי ב-‏99? איפה היית ב-‏84? 17067
טוב לשמוע.

נותר רק לשאול: מתי מערכת-ההפעלה המופלאה של המק תהיה זמינה לחומרה שאינה של חב' אפל?

ואגב האגב - למיטב הבנתי המרכאות הפותחות הנמוכות הפכו ארכאיות בשל חוסר זמינותן (כלומר מסיבות טכנולוגיות).
בתשובה לשאלתך 17089
היא זמינה, כמובן, לכל תואמי-המקינטוש שיוצרו באמצע שנות ה-‏90 ע"י חברות שאינן אפל. כיוון שכיום אין עוד יצור של תואמי-מקינטוש (מלבד אמולטורים בתוכנה), האפשרות לממש את כל היכולות של Mac OS על מחשב שאינו מתוצרת אפל הולכת ופוחתת.

מערכת ההפעלה שאפל תשווק החל מה-‏24 במרץ, Mac OS X, מבוססת על פרוייקט ה-open source של אפל, Darwin, ש-portים שלו לפלטפורמת אינטל קיימים. זמינות של Mac OS X לאינטל מותנה בכך שיהיה זה האינטרס המסחרי של אפל, כמובן.

ולגבי המרכאות - אני מעט ספקן לגבי ההסבר שאתה מציע, ואני אסביר מדוע: המרכאות הפותחות הנמוכות נעלמו מ"מעריב" ומ"הארץ" ומ"עם עובד" הרבה לפני הולדת ה-DTP, וההסבר לכך לא יכול להיות טכנולוגי, ולראיה - האבחנה בין מקף למינוס לקו מפריד, כמו גם ניקוד חלקי (ומן הסתם גם סימן-דפוס מיוחד לשלוש נקודות) שרירים וקיימים ב"מעריב", ב"הארץ" וב"עם עובד".

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים