בתשובה לנגה, 06/10/03 20:50
הסבר פשוט מאוד 174186
הגלולה למניעת ההריון מהווה את אחת מנקודות השיא במהפכה הפמיניסטית. ברגע שאשה יכולה לשלוט על גופה בעצמה וללא התערבות חיצונית אזי זהו הישג חברתי גדול. בשל כך למעשה היא פותחה.
לא נכון לומר שהגלולות הקיימות מדכאות את היצר המיני אצל נשים משום שגם בהן קיים מינון הורמונלי הן למניעת ההריון והן לאיזון החשק המיני. הנקודה היא שכדי שהגלולה תהיה זמינה לכל אחת ולכל כיס בייצור מסיבי ללא הבדל, נרקחו ההורמונים בגלולה ע''פ ממוצע מסוים שלא כל הנשים עונות עליו (חלקן מעל וחלקן מתחת מן הסתם). המצב כיום, מאפשר להתאים לכל אישה את הגלולה הנכונה פחות או יותר בשבילה (עם המחיר המסויים של תופעות לוואי שאינן קבועות כגון אובדן חשק מיני, שיעור יתר, השמנה וכו') ובלבד שתהיה בשליטה על גופה ורצונותיה.
זו הסיבה לכך של.ב.פ. לא ידעה על מה את מדברת ואילו אחרות (או אחרים במקרה הזה) כן הבינו לליבך. סביר להניח שייצור מסיבי של אמצעי המניעה לגברים יפחיתו את מחירם באופן משמעותי ולא יותאמו באופן אישי לכל אחד.
הסבר פשוט מאוד 174433
בדיוק היום קיבלתי סוג חדש של גלולות (מינס [Minesse], מכיל Gestodene ו- Ethinyl estradiol). ברשימת תופעות הלוואי דיכוי החשק המיני אכן מופיע. הרשימה עצמה לא קצרה. מתוך הספרון שהגיע עם החפיסה:
"בנוסף לפעילות הרצויה של מינס, בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי כגון:
בחילה/הקאות, כאב ראש, רגישות בשדיים, דימום בין ווסתי קל, שינויים במשקל הגוף או בדחף המיני, מצב רוח דיכאוני, שינויים בהפרשות נרתיקיות, אצירת נוזלים, הפרשות מהשדיים, הפרעות במערכת העיכול, פריחה, אקנה, עור שמן, צמיחת שיער מוגברת.

עפ“י הידע העדכני, לא ניתן לשלול קשר בין השימוש בתכשירים הורמונליים למניעת היריון לבין סיכון מוגבר של מחלות תרומבו-אמבליות של הורידים והעורקים.

שימוש ממושך בגלולות עלול לגרום לעיתים להופעת כתמים חומים על הפנים אצל נשים הרגישות לכך. כתמים אלה עשויים להחמיר עקב חשיפה ממושכת לשמש. [...] דווח על מקרים של חוסר סבילות לעדשות מגע (עקב שינוי בנוזל הדמעתי). תופעות אלו חולפות בדרך כלל תוך זמן קצר לאחר תקופת ההסתגלות לתכשיר. אם תופעות אלו נמשכות או מטרידות יש לפנות לרופא.

תופעות המחייבות התייחסות מיוחדת:

תגובות של רגישות יתר, שיעול בלתי רגיל, תחושה של כאב בחזה המקרין ליד שמאל, קוצר או קושי נשימה פתאומי, הופעת כאבי ראש מסוג מיגרנה בפעם הראשונה, כל מקרה של כאב ראש המופיע בתכיפות לא רגילה או בעוצמה בלתי רגילה, כל מקרה של הפרעה חריפה בראייה, הפרעות בדיבור, שינויים פתאומיים בשמיעה או בחוש הריח או הטעם. דיכאון עמוק, יתר לחץ דם וחולשה, שינוי גוון העור לצהוב, הגברת התקפי כפיון (אפילפסיה), שינוי ברמת הסוכר או השומנים בדם, הריון, סחרחורת או עילפון, תחושת נימול באחד מחלקי הגוף, דימום בין ויסתי כבד או מתמשך, כאבי בטן עזים, כאבים לא רגילים או התנפחות של הרגליים, אם הנך מרגישה גוש בחזה: הפסיקי הטיפול ופני לרופא מייד!“

לשם השוואה, הרשימה לאקמול הרבה הרבה יותר קצרה וממוקדת בסוג תופעות הלוואי.

אמנם ברור שחלק מהתופעות שצויינו הן נדירות, אבל בכל זאת- מדובר בחומרים עם השפעה רחבה על הגוף, שנשים בריאות לוקחות מרצון. חבל באמת שאין כיום דרך להתאים אישית יותר את אמצעי המניעה הפומיים, בכדי לצמצם קצת את הרשימה הארוכה הזו.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים