שינוי הסכמי שכר כדוגמא להתנהלות האוצר 179116
שינוי הסכמי שכר באמצעות הוא בעני לפחות הקש ששבר את גב הגמל- יש דרכים אחרות להגביל ועדי עובדים חזקים, שעליהם אפשר להתווכח- אבל שינוי תנאי העסקה ע"י חקיקה חד צדדית, וזאת בניגוד להסכמים שנחתמו?

אין לצעד כזה אח ורע בעולם, וגם ממשלות ימין שמרניות כדוגמת זו של תאצ'ר לא נקטו בצעד כזה מול שביתות שאיימו על כלכלת המדינה- אלא הגיעה למצב של מו"מ.
אבל הרי מה המחיר של קניית רוב בכנסת היום? תסכימו איתי שמדובר במחיר זעום ביחס לתקציב המדינה, אפילו בימים אלו. ולכן, ביביניהו שלנו לא מתקשה ולא יתקשה להתערב באמצעות חקיקה בהסכמים והסדרים ככל שיחפוץ- ובכך לבסס את קשריו עם ההון- שרק הולך ומתחזק בארצנו (ביבי כנראה שואף להפוך אותנו לארה"ב בכך שכמו המועמדים לנשיאות שם, גם הוא וחבר מרעיו יוכלו להנות מ"תרומות" למסע הבחירות העתידי).

נכון, הוועדים חזקים וכפי הנראה יש להגבילם, אך גם בעלי ההון במדינה לא בדיוק סובלים, אלא להפך- רק הולכים ומתחזקים. התהליך שמוביל שר האוצר מביא לחיזוק אותם שכבות, אך איך התהליך הזה יוביא בסופו של דבר לשיפור כללי ברמת החיים? לכך שהעובדים שיועסקו לכשתבוא הגאולה והצמיחה תתחדש יהנו מזכויות נאותות, ושלא נהפוך במקום לארה"ב, לאיזו מאלזיה שבעלי הון פשוט משקיעים בהקמת מיזמים שינצלו את כח העבודה הזול שלה? (העובדים הישראלים ילכו ויהפכו זולים יותר ויותר ככל שרמת החיים שלהם תרד).

שאלות לא פשוטות- ואני לא בטוח שנהיה מרוצים אם נשמע את התשובות ששל ביבניהו אליהן...

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים