בתשובה לעדי סתיו, 12/11/03 12:01
כן, בהחלט 180422
הנחת יסוד: ככל שהמרכיבים של המוצר דומים יותר למה שאני אשתמש בו בבית לו אני הייתי מכינה את המאכל, איכותו של המוצר גבוהה יותר.

לכן, ככל שהתוספות תעשתיות יותר (וכאן באה הרשימה שהבאתי קודם לעזרה, כי לא כל E הוא בהכרח משהו מאוד תעשייתי.), וככל שהן רבות יותר יחסית לחומרים ה"רגילים", המוצר עצמו תעשייתי יותר, ולכן לטעמי פחות איכותי.

כמה דוגמאות קלאסיות:

סירופ מייפל אמיתי, לעומת "סירופ בטעם מייפל" (שעשוי בעיקר מסוכר וקרמל).

רוטב סויה אמיתי (כמו זה של קיקומן למשל, שרשימת המרכיבים שלו היא "מים, סויה, חיטה, מלח"), לעומת רטבי סויה אחרים העמוסים בתוספות.

דוגמא שנתקלתי בה בזמן האחרון: עוגיות חמאה דניות, שעליו היה מסומן "כשר פרווה" ‏1. דהיינו- ללא חמאה כלל...
איזה עוגיות קניתי בסוף?
את העוגיות שזו רשימת המרכיבים שלהם:
קמח חיטה, חמאה, סוכר, קוקוס מיובש, ביצים, מלח, צימוקים, חומר תפיחה [אמוניום ביקרבנט], סוכר אינברטי, וניל.

כשאני מכינה עוגיות חמאה בעצמי, זוהי בערך רשימת המרכיבים (כולל חומר התפיחה, שהוא סוג של אבקת אפייה).

ואם בכלל קונים בשר קפוא, אני קונה את אלו שלא הוספו להם פוספטים או מים.

---
1 בכלל, למי שלא שומר כשרות, סימוני הכשר מועילים לפעמים- אם מוצר אמור להכיל עוף, בשר או דברי חלב, וכתוב עליו "פרווה", זה סימנן טוב שלא לרכוש אותו. גם צמחונים יכולים להעזר בתויות ההכשר בשביל להיות בטוחים שאין במוצר דברים מן החי (==פרווה)
מאחר ודורון הגלילי נטל חופשה 180516
ומאחר ומר אנשלוביץ' עסוק מדי בטפיחות על שכמו, אטול על עצמי את תפקיד מספר ההלצות הישנות:

בימי דב יוסף התהלכה טענה שמותר לאכול נקניק עם גבינה צהובה, כי בנקניק אין בשר ובגבינה אין חלב.

לסיפור הלצות ישנות יש תפקיד חשוב בבריאות הנפש של האומה: הן מוכיחות שלא הכל היה טוב יותר פעם.
אולי תירגע קצת עם אנשלוביץ'? 180517
(בהנחה שאתה האלמוני שכבר דיבר עליו היום, בדיוק באותו סגנון).
אולי 180519
ומצד שני, אולי לא.
מאחר ודורון הגלילי נטל חופשה 180525
אני דווקא שמעתי שאסור היה, בגלל מראית עין.
רוטב סויה, סירופ מייפל, בשר קפוא 180520
יעניין אותך אולי לדעת שרוטב סויה מיוצר בשני תהליכים שונים, למרות שרשימת המרכיבים הסופית זהה (מלח, מים, סויה, חיטה - יש גם בלי חיטה):

תהליך אחד הוא התססה טבעית.

תהליך שני הוא עירבוב של הסויה עם חומצה כלורית לצרכי האצה דרמטית של התסיסה וסתירת החומצה בעזרת סודה קאוסטית (התוצאה של NaOH + HCl היא כמובן מי מלח).

מבחינה בריאותית את צריכה להחליט עד כמה את סומכת על יצרני הכימיקלים. גם הטעם עדיף בתהליך הטבעי.

סביר בהחלט שבסירופ בטעם מייפל יש פחות מרכיבים מבסירופ מייפל ושהם טבעיים לחלוטין.

לא הייתי סומך על מה שכתוב על אריזות הבשר הקפוא, לקנות טרי וזהו.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים