בתשובה לדובי קננגיסר, 16/11/03 12:11
תזונה, על קצה המקלדת 180787
במקרה ובאופן בלתי צפוי יש לי קצת זמן הבוקר,כדי לנסות לפרק את מוקשי התזונה של דובי. אין לראות במה שאני כותבת המלצות מקצועיות, אלא הצעות ידידותיות בלבד:

1. לחם: כדאי לותר על לבן ולהעדיף ללחמים מזינים יותר. וכמובן להכניס בהם מה שיותר ממרחים בעלי ערך תזונתי גבוה: טחינה, גבינות, ירקות, ביצים הם ברשימת המועדפים האישית שלי.

2. קורנפלקס או סולת שניהם ראויים, אבל הכי ראויה זו דייסת קוואקר, למי שמסוגל להתמודד אם הטעם. בקורנפלקס עדיף לבחור באלה שלא מצופים סוכר ולא מכילים צבעי מאכל. להעדיף קורנפלקס עם תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים, ואפשר להוסיף לצלחת גם פירות.

3. בעיני אין שום פסול בפסטה, תלוי מה סוג הרוטב שמתלווה אליה. כנ"ל לגבי אורז. השאלה האם פסטה או אורז הם דבר "רע" היא שאלה ילדותית ולא ממוקדת. גם לשוקולד יש ערך תזונתי (הוא מכיל אנטיאוקסידנטים), השאלה מהי הכמות שאוכלים ממנו. לכל מזון יש יתרונות וחסרונות שצריך לשקול באופן אישי, כפי שכתבתי לרועי.

אם אתה שואל את עצמך מהם המאכלים שאתה יכול לארגן בקלות כדי למנוע הוצאה מיותרת, זו לא שאלה ערכית שניתן לקטלג ל"טוב" ול"רע".

אם מזון בריאות (ובעיני מזון "בריא" הוא בחלקו עניין סובייקיטיבי. כמו שכתב פה מישהו, יש שסבורים שמוצרי חלב הם מוקצים. עבורי, הם מרכיב מרכזי בתפריט, ואני בוחרת אותם לפי הפרמטרים שחשובים לי) הוא בעדיפות שנייה אצלך, כדאי שתשכיל קצת בענייני תזונה (ספרים, מגזינים אינטרנט, יש שפע של מידע) ותבין מה חשוב לך ומהם הקוים האדומים שלך: שומן, סוכר, חומרים משמרים, צבעי מאכל וכו'. כמו שאמרתי, שינוי תזונתי הוא לא דבר של מה בכך.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים