בתשובה לדפנע, 06/03/01 14:31
למה לא? 18708
מה כל כך נורא בשקר?
19084
כשלעצמו, הוא לא תמיד רע (ולפעמים יש אפילו כוונות מאוד טובות מאחוריו), אבל לפעמים הוא רע. למשל כשהוא מנוצל לכוונות לא טובות בכלל (והופך אדם אחר לאומלל).
Lies, damn lies and statistics 19092
The main problem with lies is the high maintainance cost.

Most people who lie, don't want other people to find out. So they have to remember lies, synchronise diffrent versions between people...

In short , a good lier might as well be a programmer.

BTW. Did you notice that the usual sign of a lier is that he keeps saying how he values honesty? Honest people don't talk about it as much.
Lies, damn lies and statistics 19104
גם אני חשבתי כך, אבל מסתבר (זה לא מנסיון אישי, אלא מהיכרות) שגם שקרים לא מתוחכמים-ובנויים-לתלפיות עובדים בדרך כלל. בניגוד לחוקר משטרה שיש לו חשד ספציפי, רוב האנשים שהשקרן נתקל בהם (במיוחד אם הוא קנה את אמונם לאורך זמן) יחשבו על האפשרות שהוא משקר להם, אם בכלל, כבעלת סבירות נמוכה. הפתיע אותי לראות כמה זה פשוט ובהשקעה נמוכה יחסית אפשר להשיג תוצאות טובות. לא מושלמות, אמנם, אבל את זה כנראה רק האמת משיגה.

וכן, למען האמת, גם אני הבחנתי בתופעה הזו :-)
19134
דבריך הזכירו לי שתי יצירות שמעלות את השאלה אם השקר תמיד רע.
האחת היא סרטו של הפולני (ששמו משהו שנגמר ב ''ובסקי''. שכחתי לצערי) בטרילוגיה שלו על עשרת הדברות. מסופר שם על רופא שמשקר כדי לעזור.
השניה היא סיפור קצר של צ'כוב (שוב שכחתי את שם הסיפור) על אדם שחי חיים טובים עם אשה אחת למרות שאת החיים האלה אפשר היה לכנות חיי שקר, ורעים עם אחרת שספרה לו רק אמת.
כריסטוף קישלובסקי 19167
הבמאי הפולני שעשה את "כחול", "אדום" ו"לבן".


חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים