בתשובה לדורון הגלילי, 01/01/04 8:10
נשמע לי מוכר? 187553
אני לא בטוח שזה העניין.
שומרי הכשרות הם קהל שבוי ולכן מסעדה כשרה שממוקמת טוב תצליח גם עם אוכל נחות בעוד שמסעדה שאינה כשרה נאלצת להתמודד מול מסעדות טובות ולשפר את רמת האוכל כדי למשוך לקוחות.
נשמע לי מוכר? 187556
יתכן שיש גם בזה משהו, אם כי אני עומד על כך שתעשיית הנעליים מתבססת יותר על בשר שהומלח, מאשר על אומצות רוויות דם, ותוספת של קרם פרש מועילה לא רק למרק ברוקולי.
נשמע לי מוכר? 187568
אני לא בטוח. אני חושב שמסעדה כשרה שתשקיע בתפריט שלה את אותו המאמץ שמשקיעה מסעדה לא כשרה טובה, תיתן תפריט לא פחות טוב.
אני חושב שיש מספיק מסעדות כשרות טובות שמוכיחות את זה.

בעיקרון לכל מסעדה יש מיגבלות מסוימות.
בסושיה לא מבשלים את הדג, אפילו שבישול קצר של הלוקוס ברוטב של רסק עגבניות, מיץ לימון, פפריקה, שום, כמון, קנמון (סבתא שלי תהרוג אותי כשתשמע שאני מפיץ את הסוד שלה באינטרנט) וקרויה יכול לעשות יופי של מנה ובכל זאת מסעדה שתשים לך סושי וחריימה באותו תפריט היא כנראה לא מסעדה מי יודע מה.
בעצם אין מניעה למסעדה כשרה לבחור את המנות שמטבען אין בהן התנגשות משמעותית עם הכשרות, בכל מטבח (כמעט) יש מספיק מנות כאלו כדי לבנות תפריט מפואר יותר ממה שיש ברוב המסעדות.
נשמע לי מוכר? 187571
יתכן שיש משהו בדבריך. אני זוכר ביקורת של נירה רוסו, על איזה תחרות בין שפים שהיו אמורים להכין ארוחה כשרה. היא התלוננה בעיקר על כמויות המרגרינה בקינוחים, וצינה לשבח שני שפים: האחד קינח(1) במנות מבוססות פירות, והשני נמלט ממלכודת הגדי בחלב אימו בכך שהגיש ארוחה מבוססת דגים.

___
(1) אני סובל מסניליות סלקטיבית, אני זוכר בדיחות, אבל לא זוכר למי סיפרתי אותן, אז בworst case אני אחזור על עצמי:
במה מקנחים תימנים?
במה? 187572
בממחטה 187573

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים