בתשובה לערן בילינסקי, 09/03/01 1:17
איך הורסים דמוקרטיה 18832
הדרך הטובה והפשוטה ביותר לחסל דמוקרטיה היא בשיטות דמוקרטיות. לומר שפרלמנט משקף את רצון העם זה פופוליזם לשמו. פרלמנט צריך להתוות את דרכה של המדינה. כאשר ישנם גופים (וש''ס איננה היחידה שבהם, מבחינתי, שינוי, עם אחד וישראל בעליה זה היינו הך) שמטרתם איננה להתוות את דרכה של המדינה, אלא לנצל את הפרלמנט לקידום אוכלוסיה אחת על חשבון אחרות וללא התחשבות בהן, הרי זהו הרס הדמוקרטיה מבפנים. דמוקרטיה היא צורת שילטון עדינה מאוד ושברירית, אם רוצים לבצע שינוי בשיטה הרי הוא צריך להיות שינוי מבוקר. לא נראה לי שנעשתה בחינה אמיתית לגבי ההשלכות של הבחירה הישירה, ולא של החזרה לשיטה הקודמת. צודק ערן לגבי מגרעותיה של השיטה הקודמת- מקרה גולדפרב וכו'.
איך מיישמים דמוקרטיה 18833
אינך יכול לקרוא למעשיהן של המפלגות הקטנות "הורסות הדמוקרטיה מבפנים". למעשה, שיטת הבחירה הישירה היא הדמוקרטית ביותר משאר השיטות הקיימות, מכיוון שהיא מעניקה ייצוג מתאים והולם לכל קבוצה וקבוצה ולכל מיעוט ומיעוט הקיים בחברה. בכך שאותם מיעוטים מקבלים ייצוג, בא לידי ביטוי העקרון הדמוקרטי העליון של שלטון העם, וכל קבוצה שכזו יכולה לייצג את האינטרסים שלה בצורה חוקית ודמוקרטית. כמובן שהמחיר הוא חוסר יציבות פוליטי, שכן ריבוי המפלגות שנוצר כתוצאה מהשיטה הזו הוא זרז לסחטנות פוליטית עניפה.
האלטרנטיבה, שיטת הבחירות הנוכחית, אינה טובה בהרבה. על מנת להשיג יציבות פוליטית וממשלתית, אנו מונעים מקבוצות מסויימות את זכות הייצוג, ועל כן פוגעים בערך דמוקרטי. בנוסף, מסתכנת המדינה בכך שאותן קבוצות יחושו שהן אינן חלק מהדמוקרטיה מכיוון שאין להן ייצוג בה ויפנו, למשל, לפעילות מחתרתית שמטרתה חיסול הדמוקרטיה.
מהפח אל הפחת? אולי, אבל אני עדיין חושב שהשיטה הפרלמנטרית הישנה היא הטובה ביותר. טוב שחזרנו אליה.
מחאה 18856
מפלגת שינוי אינה מפלגה סקטוריאלית. מטרתה אינה להיטיב עם סקטור מסויים בחברה אלא להשוות את התנאים של כלל האזרחים (כולל החרדים), ולאפשר חופש נרחב ככל האפשר.

ואני שב ומזכיר כי גולדפרב ושות' לא היו הופכים לסמל כזה גדול אילולא פרישתה של ''הדרך השלישית'' ממפלגת העבודה ומעברה לאופוזיציה. איש לא נתן לקהלני וחבריו את הזכות להפיל את המפלגה שהם נבחרו כחלק ממנה, והיה זה רק צדק פואטי ששלושת אלה יוחלפו בשלושה שנטשו את האופוזיציה והצטרפו לקואליציה.
מחאה 18868
רק תיקון של עיוות הסטורי:
אלכס גולדפרב חשמלאי מאשדוד נבחר לכנסת כחלק מ"שישיית העב"מים" של רפול, שלכללה גם שמות מופלאים כמו גונן שגב, ואסתר סלמוביץ', ואפילו אחד בשם מודי זנדברג שכיום מהווה חלק ממפלגה שנקראת שינוי שהיא בעצם ממשיכת דרכה (במידה מסוימת) של צומת. סגירת מעגל?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים